Смайли, според мен желанието за обличане ще му дойде самО на Дани. Най-вече чрез гледане от другите деца, от по-големите батковци или по някаква неочаквана причина. И аз се опитвах да стимулирам Пепи да бъде по-самостоятелен, но той продължава да се разсейва и да разчита все още доста на мен. Докато Ани е на принципа "аз сама" и дори ми се сърди, ако й помагам. В яслата ги насърчават да се обличат и обуват сами, но явно някои прихващат по-бавно
.
Пепи ми направи друг номер. Започна да се напишква. Съвсем съзнателно, струва ми се. Не в леглото, а през деня. Просто нито казва, нито сам отива да пишка, когато сме у дома. Един път дори се напишкал и в яслата. Мислех, че вече сме минали по този път. Така и не разбрах защо започна. Дали защото му се скарахме за нещо, дали нещо го стресна, дали напук... Говорихме, повтаряхме, обяснявахме и сега мисля, че вече се разбрахме. Имаше и по-емоционални реакции от двете страни в началото, защото съм сигурна, че разбира какво прави. Изглежда с напишкването изразява някакъв свой протест, а се опитва и да се докаже по странен начин. Карам му се или обяснявам с по-строг тон, а той след първоначалната нацупена физионимия започва да ми се подхилва. Напоследък е започнал да се представя като Хитър Петър
. Нищо чудно
.
Тези книжки на издателство Фют и на нас са ни любими. Покрай тях доста неща научиха. Малко пострадаха капачетата от много бързане да надникнат отдолу, но вече са по-внимателни. Книжката със самолетите все ми убягва, но камиона за боклук го имаме. Тази със строителните машини им я подарих в болницата и така успявах доста време да ги държа мирни. При нас заплашването с инжекции си дойде от само себе си, просто и двамата знаят как е
. Но го използвам само като обяснявам защо е добре да сме здрави
.
Алекс, явно малкият още свиква с яслата. Имам едно познато момиченце на нашата възраст, което кара по цял ден на една филия хляб в яслата, отказва да яде друго. Дано момчето ти да свикне по-бързо. Моите шушки пък твърдят, че всичко си изяждат там, а моите манджи нещо не ги ядат, все на сухоежбини налитат. Не мисля, че е от манджите ми (нескромтно казано
).
Дано да са здрави всички дечица! И ние дълго се закрепихме без сериозни проблеми и се надявам все така да е. М-и, голяма веселба ще да е около теб с прохождощите моми
. Предполагам баткото помага малко. За храненето май ще трябва да поровиш в интернет за рецепти. Може да се посъветваш и с подходящ специалист.