За инхалациите - винаги съм ги правила буден. Имаше едно плюшено куче и винаги с него сядаше пред инхалатора, карах го да се прозява както спи баба меца, казвах му че като гълта парата сополите ще идат в гората при вълчо, абеее истории 101 но поне имаше ефект! Правете ги като игра, но според мен от инхалации по време на сън няма ефект, защото тогава дишането е повърхностно и няма смисъл. Може и да не съм права де! Не съм лекар все пак.
Маги нали знаеш и аз колко бях против оперирането на сливици. Още повече, че единия от УНГ, при когото ходихме /светилото от Ависмедика/ без преглед каза "Няма да се безпокоиш маме, операцията е рутинна 100 лв. и всичко ще е ок!" Е аз пък не бях толкова ОК и ходих на още 3 УНГ. Единия /Георгиев от 2 ДКЦ/ ми направи много стройна схема за лечение с няколко препарата подред, инхалации и физиотерапия и така Марто искара още една зима. След пневмония, обаче като ми казаха ние това дете го расипахме от антибиотици само заради третата сливица и с топ по врабчета гърмим, сериозно се замислих. Направих отново консултация с Георгиев и той потвърди, че вече не бива да се чака. Марто го оперира доцента във втора клинична, оказа се че страховете ми са били повече, след това още един курс физиотерапия, лятото море и балкан, записах го на плуване и вече 2 години антибиотик не е пил. Писах ти точно кои са лекарите, защото и ти по същата пътека ще минеш! Дано на Мони се размине без операция, защото и сега да ми се налага отново не бих предприела операция без да съм изчерпала всички възможности.
Ха-ха Блу, за критическата - спомням си думите на една приятелка "Старците са в деменция, ние с мъжа ми в критическа, а децата в пубертет. Вкъщи никой никого не може да понася!"