0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Къде отива яйцеклетката ако няма тръба?
« Отговор #40 -: Юли 12, 2006, 09:09:03 am »
Ще изчакам обяснението му.Но нека ми обясни и как тогава на 20 год. също пуших и родих нормално?
С такова отношение към лекар е трудно...

Виж сега, на 20 г. си пушила от скоро, вредите от цигарите са били по-малки и т.н. Сега си на 31, имаш вече дълъг стаж като пушач, нещата са различни. А и възрастта е различна.

Който не иска да спре да пуши просто си търси оправдания. Цигарите вредят на репродуктивната система на мъжете, вредят на репродуктивната система на жените. Вредят и на други органи и системи. И на двата пола.
*
« Отговор #41 -: Юли 12, 2006, 09:13:00 am »
Ама зайче.Щом вредите от цигарите с годините са трайни и да ги спра едва ли ще има полза.Те вече са ме увредили сигурно? 8O
« Отговор #42 -: Юли 12, 2006, 09:16:54 am »
Ама зайче.Щом вредите от цигарите с годините са трайни и да ги спра едва ли ще има полза.Те вече са ме увредили сигурно? 8O
Касиел, агитация срещу тютюнопушенето винаги ще има в този форум, но решението дали да ги спреш или да продължиш да пушеш, всеки си го взима сам. А относно вредата, ясна е на всички, ако някой си търси оправдание за нещо винаги ще намери. Само да кажа, че вече като непушач се чувствам страхотно, както вътрешно, така и външно.  :D
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #43 -: Юли 12, 2006, 09:58:39 am »
Да, но вероятно е обратимо.
*
« Отговор #44 -: Юли 12, 2006, 10:24:40 am »
Браво Васи, отказала си цигарите.  :balk_47:
*
« Отговор #45 -: Юли 12, 2006, 10:36:32 am »
Ще изчакам обяснението му.Но нека ми обясни и как тогава на 20 год. също пуших и родих нормално?

kasiel, повечето от нас вероятно нямаше да сме тук ако бяхме започнали да мислим за деца на 20г. Но едно е да си на 20г. друго е да си на 30г. и нагоре. Естествено е, че и цигарите играят роля, но не само те. Аз например никога не съм пушила, то ми стигат пушачите около мен  :x.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #46 -: Юли 12, 2006, 23:18:55 pm »

Мила Касси ВИНАГИ ИМА ПОЛЗА ДА СПРЕШ ЦИГАРИ!!!!!!!!
Неказвам че те са основната причина при нас ...но много ни намалят шансовете за успех!!!!!За бременност...за износване...за плода.......!!!!
Един малък пример.......при мен ТСХ беше под нормата.....останалите хормони ок!!!!...така 1 година.Спрях цигарите ......и след 3 месеца направих отново изследване на ТСХ -резултат...в норма (без никакво лечение) :D
Решението е твое Касси!Вярвам че ще избереш най правилното!!!
Успех мила! :bighug:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #47 -: Юли 12, 2006, 23:47:40 pm »
Касиел, ако не си я прочела вече, ето една добра статия за връзката между пушене и бременност - http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=266
Пушачите, както и останалите наркомани, за мене са уникални в измислянето на оправдания.  :)

Мога принципно да отговоря на част от въпросите ти, но има отговори и в статията. Например как така на 20 си забременяла и родила без проблеми. Една жена, която пуши, може и никога да няма проблеми със забременяване и раждане. Но една жена, която има проблеми със забременяване и раждане, трябва да осъзнава вредата от цигарите. С други думи, защото сме различни, реагираме различно на увреждащите фактори. Пушенето е доказан увреждащ фактор, ако можем, добре е да го избягваме. Въпрос на мотивация е.

Дали увреждането е трайно или не също е много индивидуално. Освен това зависи право пропорционално от количеството изпушени цигари. Част от щетите може и да са възвратими - например спираш да пушиш, ресничките в тръбите ти възстановяват своята способност за движение, придвижват яйцеклетката до матката и така избягваш риска от извънматочна.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #48 -: Юли 13, 2006, 07:59:18 am »
Сетих се още нещо да ви питам. Кога може да се прави секс след операция. Не секс за правене на бебе а просто секс? :lol: :P
Касиел, веднага след като ме изписаха. Аз бях 12 дни в болница някъде
На мен ми казаха, че след като матката не ми е пипана няма проблем за секс.
При мен М. дойде на 15-ти ден
« Последна редакция: Юли 13, 2006, 08:02:21 am от Dideto »
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #49 -: Юли 13, 2006, 08:43:55 am »
Хехе.Ти знаеше, ама аз не съм мислила за това  и бях в шок да не се повтори извънматочната и да остана без две тръби и без деца.Даже почнах да ги дрънкам на мъжа ми как ще ме напусне след това.
Добре де, ама как изкуствено имплантират оплодената яйцеклетка в матката?
Тук пишеш, че се страхуваш да не останеш без деца. А преди това си писала, че имаш дете на 11 години. Аз ли нещо не разбирам........А и за жена, която е раждала - много "странни" въпроси задаваш, меко казано.....
*
« Отговор #50 -: Юли 13, 2006, 11:26:02 am »
Еганева.Това че имам едно дете не означава че не искам още 2 например.Затова съм писала за децата.Тоова че имам едно дете, не ме успокоява че може и да нямам още. Това са лични неща, но щом си любопитна ще ти обясня. Първото ми дете е от първи брак.След това развод и 2ри брак с ерген. Не искам втория ми мъж да остане без нито едно дете.Сега ясно ли е?
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #51 -: Юли 13, 2006, 17:44:18 pm »
Лични са, ДА. Сега станаха публично достояние. Съгласна съм, че е нормално да искаш да родиш дете на този мъж. Но ако не стане....????? Ако те обича истински-ще обича и детето ти. Отлично те разбирам относно страховете ти. Аз също съм с 1 тръба и тя е запушена. И аз съм мислила, че съпругът ми може да ме остави ако не мога да му родя дете. Понеже останах с впечатление, че детето е и негово - ми се видя странно. Не съм искала да те засегна. Извинявай!!!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #52 -: Юли 13, 2006, 20:42:15 pm »
Еганева.Това че имам едно дете не означава че не искам още 2 например.Затова съм писала за децата.Тоова че имам едно дете, не ме успокоява че може и да нямам още. Това са лични неща, но щом си любопитна ще ти обясня. Първото ми дете е от първи брак.След това развод и 2ри брак с ерген. Не искам втория ми мъж да остане без нито едно дете.Сега ясно ли е?

Мила Касси От сърце ти пожелавам да си имаш поне още едно детенце!!!!
И ще стане!!!!!!ЩЕ СТАНЕ! :D
*
« Отговор #53 -: Юли 13, 2006, 21:01:30 pm »
И аз мисля че ще стане защото съм невероятен инат. :lol: :lol: :lol:
« Отговор #54 -: Юли 14, 2006, 12:32:06 pm »
Мила Каси, пожелавам ти искрено да използваш пълноценно възможността от бременост. Аз самата съм претърпяла две извънматочни бременности през 9 месеца и сега обмислям варианти за инвитро. Препоръчвам ти да си направиш сериозни изследвания най-вече за да установиш причината за тази извънматочна бременност. По този начин ще можеш да преодолееш евентуално повторение, което разбира се не го пожелавам на никой.
 :bighug:
*
« Отговор #55 -: Юли 14, 2006, 13:38:15 pm »
Дудумим, а ще ми кажеш ли какви са тези изследвания и причини, защото не можах да събера инфо за такива.До сега съм разбрала само за цветна снимка и запушени тръби и евентуално за хламиидии.Какво още има?
« Отговор #56 -: Юли 18, 2006, 12:06:32 pm »
Дудумим, а ще ми кажеш ли какви са тези изследвания и причини, защото не можах да събера инфо за такива.До сега съм разбрала само за цветна снимка и запушени тръби и евентуално за хламиидии.Какво още има?
Здравей Каси! Съжалявам,че малко късно се включвам :balk_81:Да ти кажа, най-често причината са гадните хламидии, но може да бъде и слаба перисталтика на тръбата,както и  запушване. Всичко това с добри изследвания може да се уточни предварително. Прави се изследване за проводимост на тръбата ,т.е.да се игнорира запушване. За мен най-важно е да имаш кадърен лекар, който да се ангажира навреме с теб достатъчно силно. Направи изследвания , ако е наобходимо се лекувай и чак тогава пробвайте пак.  :balk_64:
*
« Отговор #57 -: Юли 18, 2006, 21:26:50 pm »
Благодаря ти Дудумим за отговора. Втората ми тръба не е запушена, така че остава варианта за хламидии или перисталтиката.Хламидиите явно се лекуват, но за перисталтиката не знам.
Така че момичета някоя от вас ако знае ще ми обясни ли първо от какво се нарушава перисталтиката на тръба и второ лечимо ли е? / Под перисталтика аз разбирам движението на ресничките по тръбата които избутват течноста с яйцеклетката./
« Отговор #58 -: Юли 18, 2006, 23:18:57 pm »
Хей, здравейте! Искам и аз да се включа в темата, макар че малко ще се отклоня от нея. Аз също имам проблеми със забременяването, тъй като имах сраствания и на двете тръби. Имах страхотни болки от около една година и всички лекари ми говореха за кисти, докато не отидох при д-р Константинова в гр. Русе, и с лапароскопия се установи, че тръбите ми са били сраснали. Мисля че проблема е отстранен, но не зная какво да правя занапред и къде да ходя, та белким забременея. Помогнете ми със съвети поне!!!!!!!!!!!!!
« Отговор #59 -: Юли 19, 2006, 06:34:13 am »
Гал, някакви профилактични процедури, може би. Лекарката не ти ли каза?