0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Не можах да си отговора на този въпрос къде отива яйцеклетката когато е отрязана съответната тръба? Това не крие ли някакви опастности? Ще напомня че съм оперирана от извънматочна преди седмица,с отстранена тръба, но яйчника ми е оставен да робати.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Къде отива яйцеклетката ако няма тръба?
« Отговор #1 -: Юли 09, 2006, 19:27:26 pm »
В коремната кухина и загива. Нищо притеснително няма в това.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #2 -: Юли 09, 2006, 19:43:39 pm »
Има случаи да бъде уловена от другата тръба. :lol:
Обикновено загива в коремната кухина. Нормално и няма никаква опасност.
*
« Отговор #3 -: Юли 09, 2006, 20:06:02 pm »
А като загине там абсирбира ли се за да се изхвърли.Да не се събира като отпадък там? Много тъпи въпроси май задавам ама какво да се прави като нищо не разбирам.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #4 -: Юли 09, 2006, 20:09:51 pm »
Доста клетки от човешкото тяло умират ежедневно ... в частност и яйцеклетката може да умре без проблем...
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #5 -: Юли 09, 2006, 20:11:58 pm »
Абсорбира се. Тъпи въпроси няма.
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #6 -: Юли 10, 2006, 11:13:34 am »
Ако другата тръба и яйчник са ти наред и си овулираш като хората редовно няма какво да го мислиш това ... няма нищо обезпокоитлно и аз съм така е имало някакъв шанс там да се хване от тръбата, но това са многооооо редки случай...... Успех и бързо възтановяване от опреацията. :D
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #7 -: Юли 10, 2006, 12:44:04 pm »
Ако другата тръба и яйчник са ти наред и си овулираш като хората редовно няма какво да го мислиш това ...  имало някакъв шанс там да се хване от тръбата, но това са многооооо редки случай......
Ей това вече ще бъде едно малко чудо  8O Чак не мога да си го представя?

*

mirra

« Отговор #8 -: Юли 10, 2006, 13:04:51 pm »
И на мен ми е махната едната тръба след извънматочна.Питала съм   няколко доктори и всички казват ,че др. тръба поема функцията и на липсващата.Аз така си живея вече година и половина  :D
*
« Отговор #9 -: Юли 10, 2006, 13:23:26 pm »
mirra , а правиш ли нови опити ако не е тайна?
*
« Отговор #10 -: Юли 10, 2006, 13:40:01 pm »
kasiel, ако останалата тръба е наред имаш големи шансове да забременееш отново. Както са ти писали момичетата яцеклетка от другия яйчник също може да попадне в тръбата, защото тя (тръбата) има свойството да засмуква. Но и да не попадне в тръбтата, то тя умира както и всички други яйцеклетки, които попадат в тръбата, но не биват оплодени.
Аз също съм с една тръба и миналата година забременях, а доктора тогава видя жълтото тяло в ячника от страната която нямам тръба. Друг е въпроса, че се наложи да прекъснем бременността по други причини, но сега продължаваме с опитите.
Успех!  :balk_602:
*

mirra

« Отговор #11 -: Юли 10, 2006, 14:28:56 pm »
Да , продължаве с опитите, като имаше една бременност , но не се изясни точно каква - съмнения за кухо яйце...така ,че опитите продължават - резултат няма...за сега  :(
*
« Отговор #12 -: Юли 10, 2006, 18:02:19 pm »
Сетих се още нещо да ви питам. Кога може да се прави секс след операция. Не секс за правене на бебе а просто секс? :lol: :P
*
« Отговор #13 -: Юли 10, 2006, 18:10:35 pm »
Относно секса на мен доктора ми беше казал един месец след операцията, защото все пак си е рана.
*
« Отговор #14 -: Юли 10, 2006, 19:47:23 pm »
Зависи каква е операциятя.Моятя беше лапароскопия и не можеше 1 месец,ако е коремна вече незнам.А докато за забременявянето не се притеснявяи.Аз също съм с една тръба и лекарите казват,че нямя проблем,ако всичко останало е наред!Пожелавам ти успех :balk_103:
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #15 -: Юли 10, 2006, 20:37:12 pm »
Зависи каква е операциятя.Моятя беше лапароскопия и не можеше 1 месец
  8O Амалия, ти сериозно ли? И какво имаш предвид не тр. изобщо да се прави секс месец след лапарото или не тр. да се бебеправи месец след това?
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
« Отговор #16 -: Юли 10, 2006, 20:48:49 pm »
След лапароскопия може да се прави секс след първата М

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #17 -: Юли 10, 2006, 20:59:44 pm »
Аз имам две лапароскопии и секс може да се прави веднага щом се почувства човек добре, а опитите за бебе...зависи за какво е било лапарото.
*
« Отговор #18 -: Юли 10, 2006, 22:01:35 pm »
Единия месец без секс е след коремна операция, доколкото знам след лапаро, особено диагностично няма проблеми да се прави секс и по-рано :)
*
« Отговор #19 -: Юли 10, 2006, 22:08:04 pm »
След лапароскопия може да се прави секс след първата М
По точно казано!!!И аз бях така!