Супер сме ние
Ясен е поспаливо бебе като майка си и кака си
Онзи ден видях един колега, жена му роди ден преди мен, та го питам как са. Той ми вика - ами някои нощи спи, ама някои не спи изобщо и реве, знаеш как е. Ами не, не знам, всъщност
И чак ми е неудобно да се похваля, като знам какви ревливи бебета и изморени родители има. Та така с нас - кърмя го на поискване; аз скрупули нямам и го кърмя навсякъде. Когато не яде, през повечето време спи. Нощем се буди веднъж, но той е при мен на спалнята, така че не ми пречи - отварям си едното око до половината, позиционирам го на гърдата и заспивам пак
Раши - с двете деца - как да ти кажа, така се наместиха нещата, че все едно винаги съм имала две деца. Може би защото каката е голяма и за хранене, обличане, къпане и т.н. си се оправя сама, а пък Ясен е кротък и неревлив. Сутрин Ясен като се насуче аз правя закуска за нея и за мен и после излизаме, ако не е много горещо (ние преди 9:30 не ставаме...); по обяд пак - той се насуква и заспива и в това време обядваме двете с нея или ако сме навън, сядаме някъде на заведение; вечер мъж ми приготвя за вечеря и ние само сядаме и ядем. В останалото време или сме навън и тя си играе, а Ясен спи или яде; или сме вкъщи. Гледам да ѝ обръщам внимание персонално на нея също, но тя и не ревнува особено, а напротив - радва му се, грижи се. Иска да помага - подава ми пелени, участва в къпането, избира дрехите му; пее му, говори му, не иска да го оставя сам - ако аз съм в едната стая, а те в другата и на нея ѝ се ходи до тоалетна (например), ме вика да стоя при него, за да не е сам. И така с нас; приказка отвсякъде - и това ми майчинство ще бъде почивка, както беше и предишното. Пожелавам на всички от все сърце такива мирни и кротки, лесни за гледане бебета, като моите деца.