За количката - да, скъпички са, но получихме -20% на бебеманията, а и не е нужно всичко на веднъж да си купуваш.
Мели, аз също не съм привърженик на тези ограничения. Иначе, за лекцията, ето някои интересни моменти:
- изтичащи води - какво да правим, как да застанем. При безцветни - нещата са нормални, при розови - може да има начално разкритие на шийката, при зелени - плодът може да е стресиран. Това инфо е важно за вашия док и му казваме цвета когато се обадим, че са изтекли водите. След като изтекат, раждането трябва да приключи до 12-ия час.
- контракции със/без болка и болка със/без контакции... кога какво да правим
- тапата - как изглежда и какви цветове може да бъде...
- Бебешок, правилно си чула, че не е много хубаво да се пипа коремчето. Аз не го знаех. Диди каза, че вместо да галим, е добре да поставим ръцете си на корема. Вместо да се масажираме и мажем с масла, да потупваме леко с пръсти. Така се насищат по-добре тъканите с мазилото. А причината да не галим е, че бебчо чува това пипане по кожата като стържещ звук и не му харесва.
И още много други неща - записах 6 големи страници лекция! Няма как в подробности да разкажа всичко, разбира се. Инфото е интересно, подбрано и синтезирано. Аз ще си взема това, което смятам, че е полезно за мен конкретно. Далече съм от мисълта, че ще следвам сляпо всяка една казана дума