0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните 99
« Отговор #460 -: Март 24, 2017, 11:54:08 am »
Здравейте!

Ефра, добре дошла! Лека и успешна бременност ти пожелавам. Отстоявай си границите, и аз така съветвам. Колкото и да е протективна майка ти и с добро намерение да прави разни неща, това е твоето дете и ти си в правото си да имаш спокойствие и да взимаш такива решения, каквито смяташ за правилни.

Бебешок, радвам се за хубавите новини!

За кърменето и коликите - аз съм изключително кърмила; колики имаше умерено, повлияваха се от едни капки (най-скъпите) - Колийф; изчезнаха малко след като стана на 2 месеца дъщеря ми. По отношение на диетата - аз съм си говорила с консултанти много. В началото имах проблеми (плоски зърна, лошо засукване, хиперлактация) и непрекъснато бяхме в контакт. Повечето смятат, че вероятността храната да окаже влияние е нищожна. Т.е. няма такова нещо като аз ям зеле и затова бебето ми има колики, щото то е газообразуващо и е "отишло" в кърмата. Мнението на повечето беше, че в кърмата отиват макронутриенти - белтъчини, въглехидрати, мазнини. Точка. Дали са дошли от боб и зеле или от някакви други храни, все тая. Аз лично не съм медицинско лице и не съм консултант и не се наемам да казвам прави ли са или не са; наистина съм чувала най-различни мнения. Имам и познати, които докато кърмеха не ядяха шоколад и не пиеха напитки с кофеин, защото твърдяха, че се отразява на бебето им и то става нервно и не спи добре. Аз за моето мога да кажа, че и шоколад ядях, и кафе пиех, и други такива неща консумирах, при това ежедневно - изобщо не е имало проблеми с нервност, липса на сън или каквото и да било необичайно поведение. На моменти съм се чудила те ли си внушават, аз ли не обръщам внимание, моето дете ли е различно... Така и не знам истината къде е, честно казано. Знам само, че бебетата са и те различни и понякога каквото и да правиш, бебето реве и се къса и ти се чувстваш толкова безсилен и зле, че няма описване.

*

Shushi18

• 192
  • Луда стажант лекарка
« Отговор #461 -: Март 24, 2017, 12:30:32 pm »
Знам за натрупването,а относно от коя седмица е ок да се приема,честно тва не го знаех. Докато си карах стажа по аг ни казваха,че има ли подобни оплаквания,се изписва магнезии. Никой не ни е говорил за седмици. Аз така или иначе си имам и крампи по мускулите,така че смятам че е ок да пия магнезии. Вторник ще попитам пак гинеколожката ми,но дотогава не мисля да я притеснявам,щом нямам болки. Намирам го за нормално да има контракции,защото тази матка трябва да се учи какво ще прави след 4-5 месеца.
Любовта е сила !

« Отговор #462 -: Март 24, 2017, 12:30:54 pm »
И аз да се включа по темата колики и кърмене.Едната ми приателка е консултант по хранене и цялата и специализация е насочена към хора,който искат да имат деца,бремени и кърмачки,има написана книга за храненен на деца от от 0 до 24м.Та момичето знае много добре как да се храни и си говорихме тези дни ,че в крайна сметква въпреки всичките трикове ,който знае не се е разминала от колики,при тях и капките не свършиха работа.
Чувала съм истории за пиене на чай от копър,но не да се дава на бебето,а майката го прима.Девойката твърди ,че са нямали колики.
За мен всичко си е до дете,златна рецепта няма.Голям плюс е найстина и спокойствието на майката.
« Отговор #463 -: Март 24, 2017, 14:06:03 pm »
Благодаря ви момичета за подкрепата, мислех си, че ще ме нахокате, че съм лоша дъщеря osi_6 . Приготвям се психически за борба, даже ММ ми каза, че ще ме подкрепя и ако се наложи и той ще се кара  :lol: Това колко ще се изпълни не знам.
Сега се вълнувам от какви мазила да ползвам против стрии. Уж по-хубавите са доста скъпи. Четох, че всичко е до ген и еластичност на кожата но все пак трябва нещо да я овлажнявам. Започна кожата по корема да ме сърби, за сега не виждам стрии но знае ли се. Четох, че добре действала свинската мас и щраусовата мас. Майка ми като бебе ме е мазала със свинска мас против подсичане и съм била "лъщяла като розаво прасенце"  :D
А относно храненето по време на бременност, имам притеснения. Много налитам на тестени неща. И се притеснявам да няма бебето после проблем с глутена. Има ли такова нещо според вас? Ако има тема по този въпрос, ще съм ви благодарна.
Хубав ден на всички! :D 
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
« Отговор #464 -: Март 24, 2017, 14:43:39 pm »
За мазането-също мисля ,че е ген.Майка ми се е мазала с мас и от гъдите до колената е със стрии.Аз се мажа с Мустела,скъпичко е,препоръчаха ми го,за сега нямам нищо,но като краен резултат ще ти кажа след 2 м.  :D.За маслата на Икаров също съм чула добри отзиви.

Относно гултена.За мен зависимостта(разбирането) е по-скоро обща,че от храненето на майката зависи много имунитета на бебчето след това(говоря за безалкохолните,алкохола).Като човек с всякакви алергии обаче какво съм забелязала при мен:майка ми се е хранила с гултен ,а аз нямам проблем с него,както не е приемала храни,към който аз обаче имам алергия или непоносимост.Категоричен отговор на всичко това много трудно някой може да ти даде.
Можеш да се разровиш из публикации в нета на Маги Пашова и Надя Петрова,и двете имат статии по въпроса
*
« Отговор #465 -: Март 24, 2017, 15:16:32 pm »
Как ще те хокаме?! Аз в момента мажа с Палмърс и искам да го изям! Толкова вкусно мирише, божествено е направо! Мустелата я занесох на вилата, а био ойл държа само в случай че остана без Палмърс.
За да расте бебето му трябват протеини (по думите на Док) - месце и яйца. Напъвам се сега това да ям. Но не се лишавам от нищо - хапвам и ягоди, ядки и шоколад - все алергени. Но гледам с нищо да не прекалявам. Опитай се да се храниш разнообразно, балансирано и с качествена храна. Никакъв джънк, въпреки че си похапвам сладоледче... Ма хората са си го казали - майката трябва да е щастлива, това е :)
*
« Отговор #466 -: Март 24, 2017, 15:19:42 pm »
Аз Маги Пашова, не я препоръчвам.Прекалено прехвалена, прекрасна маркетинг концепция, но много неща са наопаки на официални изследвания.

Но за една бременна е много важно да направи един добър режим на хранене.Това е важно заради вас самите.Бебето, ще си вземе каквото му трябва, и в един момент вие ще сте зле.хубаво е да сложите в менюто много плодове богати на витамин Ц.С тях или непосредствено след тях да приемате храни богати на желязо.Да закусвате с храна която да ви тонизира и да ви дава магнезии, например овесени ядки или мюсли.Аз също залитах по закуските и си бях разрешила веднъж седмично да ям тестено.За да си начеша крастата.Аз ядях всичко по време на бременността, към какво като алергии ще е разположено детето ви не мисля, че зависи от това какво ядете.

За мазането се мажех с какаово масло на Палмър.Лъщях цялата, но нямам една стрия, късмет някакъв.И майка ми и сестра ми са със стрии та не си го обяснявам това.Не вярвам да е само от маслото.
« Последна редакция: Март 24, 2017, 15:38:00 pm от magi_st »

*

Shushi18

• 192
  • Луда стажант лекарка
« Отговор #467 -: Март 24, 2017, 21:02:20 pm »
Аз се мажа с икаров. Не винаги качественото е скъпо. Майка ми има бизнес с козметика и за моя радост познавам производителите на тези вълшебни масла. Разкошно качество. Свинската мас е мн добър вариант за хора с алергии. Ако е хубаво направена не мирише много. Спомням си преди две годинки като се роди моята любов-сина на сестра ми, го мажехме всяка вечер със свинска мас :) на леля свинската пържолка. Обриваше се от медицинската козметика.
Днес във фейса с едни мами коментирахме за раждането. Много от тях държата мъжът им да присъства. Какво е вашето мнение? Аз искам само сестра ми (доктор е,макар и кардиолог) , няма да се чувствам комфортно пред мъжа ми. Аз присъствах на нейното секцио,първа поех това прекрасно момченце,което сега като ме види и ми вдигя блузката да целуне бебка :) ох,голяма любов е с тези деца,лелите ще ме разберат
Любовта е сила !

« Отговор #468 -: Март 24, 2017, 21:11:45 pm »
Няма да имам тази възможност,защото ще съм секцио и може би ще се наложи премахване на възел,трябва и  серклажа да се махне.Но и да раждах нормално някак си не съм фен на тази идея.Мъжът за мен трябва да е с доста здрава психика,не гнуслив,а моят не е тези.Той изпада в драма при влизането в болница(само да ме придружава,съответно не го прави често),камо ли нещо друго.Но виж при негов приятел,девойката ражда във водна среда,той беше с нея,нищо му няма на човека,не се е увредил :D.Въпрос на човек
*
« Отговор #469 -: Март 25, 2017, 10:23:34 am »
Днес си направих първата тренировка за бременни и сядам веднага да се отчета! Чувствам се страхотно - раздвижих се, лекичко се натоварих, но не усещам умора или прегряване! Реших, че ще ги правя редовно (лекички са) + ходене 4-6 км на ден. Глезените ми започнаха да оттичат, не искам да допусна от толкова рано тая вода да се натрупа.
За Икаров - съгласна съм, че е супер марка! Но не съм съгласна, че Палмърс е скъпо мазило - 20 лева е, а стига за супер много време.
За мъжът ми при раждането - и това не съм решила още... Нито знам къде, нито как ще раждам. А и той не се натиска много, честно казано ;)
« Отговор #470 -: Март 25, 2017, 13:48:15 pm »
Честит празник бъдещи мамчета,
дано всички да сме живи и здрави и да родим едни здрави бебоци. :babbycarrage: :bori_020:
Значи, вчера си взех на Икаров мазилото. И др път съм ползвала техни продукти и съм била доволна, но като го свърша може и др да си взема...зависи.
Маги, мерси за някои предложения относно храненето. Ще се постарая да си направя режим за храненето, ще пробвам мюслито и др неща. Иначе сега мн ми харесва да си правя мариновано червено цвекло, мн е вкусно, ползвам го за заместител на месото/не съм веган, просто нещо ме отвращава за момента/.

Относно мъжът да присъства на раждането, аз съм ЗА. Радвам се, че и мъжът ми е на това мнение и има желание. Разбира се, ако нещо не е наред със самото раждане и има екшън, ще е по-добре да го няма. Но имаме желание, но и зависи къде ще раждам, което още не е решено.

Сутринта гледах по Нова тв, даваха на живо от Шейново, относно естественото секцио. По-нагоре го бяхте коментирали, но даваха и малко кадри от такова естествено секцио. Но на мен не ми изглеждаше нормално! Корема ми срязан, матката ми срязана а аз ще се напъвам с мусколите на корема да изкарам бебето, та да взема да се доразкъсам. Нещо не го разбирам.

Yollie, да те питам, ти ли реши кога и какво да тренираш или се посъветва с лекаря ти? Много ми се тренира нещо. Миналата година цяло лято спортувах и сега на това хубаво време се изнервям, че не мога да отида поне да потичам. Аз си мисля за плуване и гимнастика за бременни, нещо по-леко все пак. :balk_193: :veloergo: :presi:
« Последна редакция: Март 25, 2017, 13:51:24 pm от Ефра »
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
*
« Отговор #471 -: Март 26, 2017, 10:32:35 am »
Ефра, не, изчаках си зелената светлина от Док. Още в първия триместър го питах дали може на йога мама да ходя, но той ме посъветва да изчакам. Имах кървене и не искахме да рискувам.
На последния ми преглед Док каза, че може - упражнения за бременни и ходене съм си избрала. Не трябва да се прегрява и да оставаш без дъх. За всеки е индивидуално, но ако обичаш и можеш да тичаш, не виждам причина да спираш сега. За плуването - страх ме е от инфекции от водата.
Днес чувствам много лека и приятна мускулна треска в раменете, ръцете, дупето и бедрата.
Вчера бехме на бебемания. Събрах инфо за стволовите клетки и получихме 20% отстъпка на Муцитата. Май това ще е нашата количка... Друго интересно поне аз не видях.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #472 -: Март 26, 2017, 12:48:56 pm »
Не знам дали е ОК да ги увелича малко, с 1-2 кг, или по-добре не.

DreamOn, благодаря ти за подробния разказ. Чудесно е, че тренираш. :) Цивилизацията покрай хубавите неща донесе и много неприятни, като неправилно хранене и заседнал начин на живот. Ако искаш да увеличиш натоварването, бременността не е проблем да достигнеш твоя личен максимум. Освен това ти не гониш прогрес сега, така че ако ти е тежко, просто минаваш една стъпка назад.

Обещава ... социални контакти след раждане

yollie, добре е, че си се записала на някакви курсове. Ще са ти от полза. Само се чудя, какво е "социални контакти след раждане"?

Темата за коликите е безкрайна като Вселената. В миналия век, когато аз си гледах децата, нямаше интернет и имаше оскъдна информация, някъде бях прочела, че индийките си гледали бебетата по корем (защо пък точно индийките даваха за пример, нямам никакъв спомен, но ми прозвуча супер логично). И аз така правех - обратно на българската медицинска доктрина тогава, слагах бебето по корем след кърмене - в кошчето или върху мен. И така се разминахме с малко колики. :)

Да не забравя, честито на родилите, успешна бременност на останалите.

Последно, да се посмеете малко, една сага относно съветите, които знайни и незнайни героини на интернета дават безплатно (по-рядко) и срещу заплащане (най паче). Друг е въпросът, че хора без медицинско образование нямат право да го правят, но нали сме страната на неограничените възможности ... Предупреждавам, текстът е за пълнолетни.

https://www.facebook.com/fani.davidova/posts/10153838010440349

« Последна редакция: Март 27, 2017, 12:38:37 pm от Мели »

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #473 -: Март 27, 2017, 09:12:37 am »
Здравейте и успешна  нова седмица на всички:)
Относно стриите явно е въпрос на кожа с първия какви ли не козметики не пробвах и мазила е .. имаше си ги, сега пак е същата работа, майка ми грам пък е нямала и не се е мазала с нищо по онова време, макар да съм чувала добри отзиви за чиста свинска мас....,
по темата с коликите с първи ми син какво ли не опитахме но този физиологичен прогрес докато не отмина сам, нямаше мира всяка вечер от 20.00 часа  до 00.00 часа, после заспиваше до сутринта без проблем, до третия месец :)И диета спазвах какво да ям , но.... и кърмих малко нямах  никаква кърма и се изгледахме с АМ:)
Йоли не  се притеснявай само да отбележа факта че една лекарка ме следеше  в ЖК, мерене изследвания болнични и тем подобни, други платени услуги при друг а родих при трети и то Добрич, тъй като там работеше нашия семеен приятел акушер -гинеколог на когото имам 100 % доверие.Сега е същата картинка като се очертава да родя живот и здраве сега в Добрич че чичо доктор сега там работи.Нали съм си морско чедо влече ме морето какво да направя:)
За курсовете за бременни съм чела и чувала доста неща , явно си е въпрос на нагласа кой в какво вярва и как приема чужди съвети(може би при мен изигра роля това че имам разлика с  брат ми 8 години и всичко бебешко ми е минало през ръцете да не говорим и колко деца съм изгледала на приятелките на майка ми, разбира се няма нищо общо с това когато твоето ти е в ръцете... но все пак е малко помощ , мое мнение)
Ефра всички се бъркат но поне да е поносимо , по добре от сега си отстоявай позициите и покажи че както са казало възрастните хора детето само показва как да се храни и как да се гледа, и съм напълно съгласна с това твърдение.Спокойствие и силна храна:)
Бебешок супер че сте добре:)
Дреам он завиждам на волята  ти за тренировки аз нямам такава ама хич даже.....
Бебеманията беше интересна посъбрах малко информация и аз,  и сега си имам четиво ...
Мами, с ужасна хрема съм и главоболие слагам си Еувобиум витамин Ц и чай ама е ужасно :(Нощем е кошмар че и хъркам....:(
Чудя се струва ли си да ходя ли при личния или някой друг съвет ще дадете ?
Д-р Мели имам въпрос защо бебо не ми позволява да спя на лявата страна -започва се едно ритане, местене докато не се завъртя на дясно:)Странно ми е , да се притеснявам ли за нещо, иначе си рита на всяка страна, дори е с главата на долу от самото начало сега като отида на ФМ  в края на април ще видим  как е застанал но за мен ми е странно това или аз се втелясвам много....Благодаря:)
Хубав ден
« Отговор #474 -: Март 27, 2017, 11:16:59 am »
Тути за бебче аз лично не бих се притеснявала.Моята бебка също ме тормози така,на нея никак не и е удобно.Първо започва от едната страна,доктато не се обърна,не престава,после обаче и от другата страна.Накрая започвам да си галя корема и да и говоря,незнам разбира ли ме и колко е редно(чувала съм ,че не хубаво да се докосва много корема),но се успокоява и си заспивам.
Относно Бебемания,аз останах малко разочароване,не от организацията ,а от нахалните и бутащи се майки.Направо бях в потрес как може да се бутат така,като до вчера те са били в същото положение.Незнам дали останах повече от 30 мин.
За тренировките,браво на тези,който успяват.Замислям се и аз дали да не започна,тъй като имам ужасни болки в гърба(започнах да се прищипвам),даже вчера на няколко пъти ми се прирева от болка.Днес съм по-добре,но ако ми се случи пак ще говоря с доки.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #475 -: Март 27, 2017, 12:43:11 pm »
Д-р Мели имам въпрос защо бебо не ми позволява да спя на лявата страна -започва се едно ритане, местене докато не се завъртя на дясно:)

Тути, зависи от пола на бебето. Ако е момче, то ти отмъщава заради лошото ти отношение към снахата след време. А ако е момиче, си е чиста женска злоба. :)

Шегувам се, да не се вържеш. Няма логично обяснение, някои бебета стават по-активни физически при определени пози на майката. Затова казваме, че бременната трябва да лежи/стои/седи така, както й е приятно, а не както пише в учебниците. :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Shushi18

• 192
  • Луда стажант лекарка
« Отговор #476 -: Март 28, 2017, 10:10:45 am »
Здравейте,бъдещи мами :)
Сега се връщам от ЖК. Бебка още си е бебка, 230 гр я изчислиха , но беше мн активна. За моя радост успяхме да засечем движенията и с това,което аз усещам от седмица,действително си е тя. Аз за две седмици съм наддала с около 100-200 гр. , което ме зарадва,защото се чувствам като слон и без това.
Относно позите,старая се да лежа наляво или надясно. Като лежа по гръб и получавам безболезнени контракции,а вчера по погрешка си легнах на корема и после цяла вечер имах болки...чувствителни сме,какво да ни правиш.

Лек ден на всички :)
Любовта е сила !

*
« Отговор #477 -: Март 28, 2017, 15:42:33 pm »
Хех Шуши , браво на Вас:)
Да ляво дясно както дойде ще се въртя друг избор нямам:)
Да Ви се оплача - страшна хрема ме мъчи  и кашлица сега се появи (Бях на преглед ,но всичко е спокойно,чайче вит ц и спрея еуфорбиум композитум да продължавам каза доктора, но .... е гадост голяма:)
Хубав ден на всички:)
п.с Д-р Меки благодаря  за съвета, а кой знае каква свекърва ще бъда :):):):) :D
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #478 -: Март 28, 2017, 15:43:36 pm »
Д-р Меки благодаря  за съвета, а кой знае каква свекърва ще бъда :):):):) :D

Как каква, най-добрата. :)

Димитър Кудоглу
« Отговор #479 -: Март 28, 2017, 16:38:24 pm »
Не знам дали е ОК да ги увелича малко, с 1-2 кг, или по-добре не.

DreamOn, благодаря ти за подробния разказ. Чудесно е, че тренираш. :) Цивилизацията покрай хубавите неща донесе и много неприятни, като неправилно хранене и заседнал начин на живот. Ако искаш да увеличиш натоварването, бременността не е проблем да достигнеш твоя личен максимум. Освен това ти не гониш прогрес сега, така че ако ти е тежко, просто минаваш една стъпка назад.

Мели, благодаря ти за мнението. Увеличих килограмите с малко на вчерашната ми тренировка и се чувствам много добре. Добре се чувствах и по време на тренировката. Не знам дали ще успея да достигна личния си максимум отпреди, но и да не успея - след раждането имам цялото време на света да го достигна отново и да го подмина :)

Тути, то не е воля, а наркомания моето :) Толкова съм свикнала с това, че физически не се чувствам добре, ако се наложи да не тренирам. Психически също :)

Бебешок, ако те боли гърба, някои леки упражнения може и да помогнат, но не знам дали е ОК за теб с този серклаж и риска от преждевременно раждане. Но ти ще говориш с лекаря си, а той знае най-добре :)

За стриите - и аз мисля, че е генетика в голяма степен. Аз съм споменавала, че с първата ми бременност не се мазах с нищо и нямам нито една стрия, въпреки че качих ужасно много килограми и имах и огромен корем, огромни гърди и т.н. И сега не се мажа пак и не съм видяла да имам. А пък познавам жени, които много са се мазали с какво ли не и пак им се появиха и не изчезнаха повече.

Бебето и мен ме подритва в някои пози повече, отколкото в други. Като ми е некомфортно се размърдвам и то престава :)

Иначе аз съм добре, бебешор и той е добре; бъдещата кака всеки ден ми гали и прегръща корема, целува го и говори на бебето - голяма е сладурана. Още ме пита след колко часа ще се роди бебето  :D

Слънчев остатък от деня от мен, а аз ще отивам да вземам каката и да я водя на тренировки.