Здравейте и от мен
Честито бебе на Zlatetо, да са живи и здрави мама и бебе!
За дрехите - и аз пазарувам от Джордж. И за бъдещата кака, и за бебето. Днес ми пристигна поредната пратка, но този път е повече за нея, отколкото за него. Предния път беше обратното.
Иначе ние почти всичко имаме, аз май съм писала - количка ще ни даде моя приятелка; ще я вземем около Великден. Креватче, корито и т.н. имаме от дъщеря ми; столче за кола тоже. Дрехи накупих от малките размери, а от по-големите имаме дадени купища.
Ремонт обаче трябва да правим и сме в шах как да постъпим... Имаме мухъл в спалнята. Лятото правихме ремонт; сменихме дограмата, защото имаше конденз и мислехме, че тя е причината. А и преди мухълът беше значително по-малко. И сега - някакво страшно чудо е, много повече мухъл... Външна изолация не можем да направим, в блок сме и по новия закон ни трябва съгласието на останалите собственици, а те няма да го дадат - сигурна съм. Вътрешна изолация бихме могли да направим, но не знам дали ще помогне. Едни казват, че помага; други казват, че изобщо не помага и пак ще избива; трети казват, че може частично да помогне; т.е. мухъла да остане между стената и изолацията и ние просто няма да го виждаме, иначе пак ще си е там. И изобщо не знам какво да правим, а трябва да го направим - не може да спим там с тоя мухъл, а бебето пък хептен не може. Та така.
ChaLean Extreme се казва програмата; само тежестите са ми по-малки отпреди.
DreamOn, можеш ли да споделиш подробности, платената версия ли ползваш?
Чак сега влизам и виждам, Мели. Да, платената версия ползвам, т.е. имам целия пакет от тренировки Burn, Push, Lean + кардиото и коремните тренировки. Аз я правя отдавна и въпреки принудителното почиване заради отлепянето, пропуснах фаза Burn, която по принцип е първата. Но така или иначе целта ѝ е с многоставни упражнения да се активизира метаболизма и да започнат да се горят мазнини, а аз в момента не целя това. Затова отидох направо на Push - по-изолиращи упражнения; например клековете са просто клекове, а не клекове в комбинация с нещо друго както в Burn. Аз лично така се чувствам по-спокойна, че няма да загубя равновесие - преди не съм имала такъв проблем, но сега с корема е друго. Какво съм променила, освен тежестите - клековете ми са по-плитки отпреди, както и нападите. Лицеви опори правех в началото, но на колене; после започна да ми става некомфортно и спрях. Сега в понеделник правих, но невинаги мога и ако не мога, не се мъча. Другите упражнения ги изпълнявам както са си и не ми пречи нищо, не ми създават дискомфорт. Имах притеснение за упражненията за гръдните мускули, които се изпълняват от легнало положение (по гръб), но се оказа, че не ми е проблем - повторенията са малко и макар да се изпълняват бавно, не отнема повече от минута. Аз на преглед повече време прекарвам легнала по-гръб, така че сметнах, че това е ОК.
От кардиото съм махнала подскоците и изпълнявам всичко в low impact версията. Чувала съм, че като цяло не е проблем да се правят упражнения с подскоци по време на бременност, особено от интензивно тренирали жени, но на мен просто не ми е комфортно да подскачам в момента и не подскачам. Ще започна пак после
Изолиращи упражнения за коремни мускули вече не правя изобщо, така че тази тренировка я пропускам. Каквото са тренират коремните мускули в процеса на изпълнение на другите упражнения - това е. Единствено се чудя и трябва да питам за тежестите... Аз понеже съм тренирана, тежестите започват да ми стават малко. В началото ми бяха ОК, защото дълго време не бях тренирала нищо, но сега явно мускулите ми бързо си "спомниха" за какво става дума и някак се усещам все едно не съм тренирала. Не знам дали е ОК да ги увелича малко, с 1-2 кг, или по-добре не.
Мисля да правя Push още един месец. Тоест вместо да правя 1 месец Burn, 1 месец Push и 1 месец Lean както е замислено по програма, а ще правя 2 месеца Push и евентуално после да правя Lean 1 месец. Тогава вече ще съм в 8 месец и не съм сигурна дали ще съм ОК да я правя; тренировките са по-сложни и по-дълги, но ако не съм, ще правя каквото мога, а след като се възстановя от раждането, ще започна програмата отначало, този път както трябва и е замислена.
Това стана доста подробно