0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #420 -: Март 17, 2017, 08:35:01 am »
Заповядайте, момичета!

*

Shushi18

• 192
  • Луда стажант лекарка
« Отговор #421 -: Март 17, 2017, 09:20:16 am »
Ако изчислявате своята бременност според броя на лунарните месеци, то нещата изглеждат така:
– 1 лунарен месец –  1 до 4  гестационна седмица
– 2 лунарен месец – 5 до 8  гестационна седмица
– 3 лунарен месец – 9 до 12  гестационна седмица
– 4 лунарен месец – 13 до 16  гестационна седмица
– 5 лунарен месец – 17 до 20  гестационна седмица
– 6 лунарен месец – 21 до 24  гестационна седмица
– 7 лунарен месец – 25 до 28  гестационна седмица
– 8 лунарен месец – 29 до 32  гестационна седмица
– 9 лунарен месец – 33 до 36  гестационна седмица
– 10 лунарен месец – 37 до 40  гестационна седмица.
Аз предпочитам да гледам лунарните месеци. Реално според мен вече сме в първата седмица на 5 лунарен месец,тъй като 17 г.с = 16 седмица +1-7 дни.
Любовта е сила !

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #422 -: Март 17, 2017, 11:26:53 am »
ChaLean Extreme се казва програмата; само тежестите са ми по-малки отпреди.

DreamOn, можеш ли да споделиш подробности, платената версия ли ползваш?

Да ви кажа какви са моите наблюдения относно училището за бременни и родители. Ние водим такива занятия от 7 години, като при нас срещите са индивидуални, т.е. само бременната или само тя и партньора й. Тъй като нашата практика е насочена към по-рисковите бременностти, особено такива след безплодие, какво ми прави впечатление. Жените са много информирани за всичко, което се отнася за забременяване, понеже са минали по тоя път, борили са се да забременеят, чели са много и т.н. Обаче нямат никаква представа какво ги чака след раждане. Моето обяснение е, че заради годините на безплодие са се концентрирали върху забременяването и след като са го постигнали, се отпускат и смятат, че са приключили с трудната част. Което, разбира се, не е лошо, но пък изпадат в един информационен вакуум след раждане и се стресират от най-прости неща - защо бебето плаче, защо ака толкова често, защо не суче, а аз имам много кърма или защо иска да седи на гърдата нон стоп и такива неща, които реално са обичайните ситуации за новородено.

Та мисълта ми е, че ако искате да научите нещо повече за след раждане, посетете такива лекции и занятия, няма да са ви излишни малко знания.

И второто нещо, което ме изумява, са противоположните мнения на различните лекари, акушерки и други специалисти. Това наистина може да докара до лудост една току-що родила жена. Един казва - изцеждай си гърдите, друг казва - недей, един казва - кърми на поискване, друг - на 3 часа ... и така за всяко нещо. Истината е, че всяко бебе е различно, както и всяка майка, и двамата ще се нагодят един към друг и като режим на хранене и сън, и като начин на живот изобщо. А и децата растат понякога въпреки нас. Важното е само да ги обичаме. :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #423 -: Март 17, 2017, 11:52:40 am »
Мели подкрепям изказването ти.Аз самата може би попадам в твоите описания(успокоявам се от това че имам още малко време да наваксам),но как да не попадна:Като цяло съм изморена от борбата през годините(не се оплаквам,напротив радвам се че от цялото зло беше най-малкото зло),обикаляне от специалист на специалист и грешни диагнози,исками се безрезервно да се доверя на един доктор и просото да не го мисля,да не искам второ,трето пето мнение(мисля ,че на този етап съм намерила Моя доктор).
Но ето наближава нов етап,ново търсене на специалист,ново отсяване на информация..както казваше една ваша колежка"Понякога имам чувството ,че с колегите четем от различни учебници"..толкова противоречиви мнения!!Ако вие се изумявате,като специалист,който се е научил през годините да осейва информацията,аз какво да кажа? :D....съответно отлагам,ох от еди кога си започвам тази книга или този курс..времето минава...е добре де от еди кога си,като спра работа ..знаете как е  :D
Да са ни живи и здрави бебешоците и ние с тях ,за да им се радваме.
Усмихнат уйкенд момичета.
« Последна редакция: Март 17, 2017, 12:04:56 pm от bebeshok0326 »
*
« Отговор #424 -: Март 20, 2017, 11:31:43 am »
Много съм щастлива да ви съобщя , че Zlateto e горда мама на принцеса Явора 💜💜💜

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #425 -: Март 20, 2017, 14:33:41 pm »
Първа пролет и такива радостни новини!
Да са живи и здрави и двете!  :welcome_1:
*

Shushi18

• 192
  • Луда стажант лекарка
« Отговор #426 -: Март 20, 2017, 15:58:56 pm »
Ее,много се радвам :) да е живо и здраво детето :)

А вие как започнахте новата седмица ?
Аз днес прекалих с ходенето и сега лежа с оточни крака...ужасно е, но пък се чувствам активна така
Любовта е сила !

*
« Отговор #427 -: Март 21, 2017, 09:50:42 am »
Честита пролет на всички:)Здраве и щастливи слънчеви дни мами:)
Честито на Злати и малката принцеса:)
Шушу ти по полека с ходенето де, то ясно пролет пукна и всички са на вън... но все пак се пази.
Честно да си призная на мен ми тежат дългите разходки и гледам да не се товаря , а и сега ще си имам майстор -баща ми и ще си имам достатъчно  какво да правя покрай него:):):)
Йоли Дрийм он как сте:)
Хубава седмица пролетна на всички :)
« Отговор #428 -: Март 21, 2017, 10:25:28 am »
Тути, разбирам те това с майстора.Направо не ми се мисли.Аз преди Великден чакам два вградни гардероба,за да може да преместя дрехите и след Великден чакам баща ми да мине по една ръка латекс на двете спални.След това основно почистване,за което мисля да наема фирма,защото ще съм в 34 + г.с.Не съм купила нищо за бебка освен количката.На моменти леко се паникьосвам,но ще се справим.
В четвъртък съм на ЖК и на последната ФМ,чакам с нетърпение да видя моята активна бебка и да решим с доки дали ще правим КС терапия.
Наслаждавайте се на слънчевите лъчи,на мен много добре ми влиае :D
*
« Отговор #429 -: Март 21, 2017, 10:42:06 am »
Бебешок, а защо не си купиш нещата, които ще ти трябват?
Ако някоя приятелка може да ти даде дрешки назаем за първо време, би било идеално. Малките имат нужда от много дрешки, кърпи, чаршафчета и прочие (едното ми повръщаше по-често, а другото се напикаваше).  :lol: Наистина ужасно бързо ги израстват и реално няма и как да се изхабят дрешките. Синът ми смени 4 размера до 4 месеца.
Действай сега, че после ще започне да ти тежи, а и като гледам си се захванала и с други задачи.

Стискам палци за прегледа днес.

Хубав ден на всички!

« Отговор #430 -: Март 21, 2017, 11:23:06 am »
blue_sky ,ходя още на работа и това изпива всичките ми сили,колкото и да не искам да си го призная.Съответно сама съм си виновна,защото на моменти работя повече от колкото преди да забременя,но ми е интересно и "хем боли ,хем сърби".
Имам няколко приятелки,който са ми обещали част от нещата и това някак си ме успокоява и си казвам има време,а то времето си минава.Въпрос на организация,ясно е :D
За тежестта,качила съм доста килограми и от сега усещам как малко по малко започва да тежи,а в края на април...май..не ми се мисли :D
Здраве да е
П.П Резервния ми план е: раздала съм по един списък и инструкции на майка ми и "кандидат свекървата"(нямаме брак с ММ и така се шегувам понякога)и докато съм в болницата да се оправят.
*
« Отговор #431 -: Март 21, 2017, 11:42:29 am »
Поръчвай от интернет.На мен 80% от дрехите ми бяха от английски сайтове.И аз бях на работа до последно, отделно бях с контракции и рядко ходех по магазините и с поръчки през нета си набавих всичко нужно.Накрая само отидохме една събота до един магазин и взехме козметика, тензухи и разни по-дребни неща.И не се хвърляйте на най-малкия размер, я го облечете я не.И не ви трябват супер много бройки.В началото, много бързо израстват всички дрехи.

« Отговор #432 -: Март 21, 2017, 11:52:51 am »
magi_st би ли споделила някой сайт,мисля че би било полезно и за другите момичета :)
*
« Отговор #433 -: Март 21, 2017, 13:19:57 pm »
Редовно пазарувах от тук http://direct.asda.com/george/baby/shop-all-unisex/D5M20G1C1,default,sc.html#http://direct.asda.com/george/baby/shop-all-unisex/D5M20G1C1,default,sc.html?srule=g_price_asc&start=0&sz=20 като съм ви постнала Унисекс, можете да изберете за момичета, момчета, каквото ви душа сака.Хубави са им бодитата особено за по-едри бебета.Тук са малко по-скъпи, но качеството е по-добро http://www.matalan.co.uk/kids-clothing/kidswear/newborn-collection?page=1&size=36&cols=4&sort=price.asc&id=/kids-clothing/kidswear/newborn-collection&priceRange[min]=2&priceRange[max]=40
Поръчват се чрез посредник, а и в нета има много хора който правят общи поръчки и после пращат с куриер.

*
« Отговор #434 -: Март 21, 2017, 13:26:06 pm »
И аз основно по нета, защото живеех в малък и много скъп град.

*

Shushi18

• 192
  • Луда стажант лекарка
« Отговор #435 -: Март 21, 2017, 14:45:40 pm »
Оо,момичета ако се чувствате напрегнати покрай ремонтите,нека да ви успокоя! Аз тепърва чакам да приключи сделката за купуването на апартамент,които се нуждае от тоталем ремонт. В момента сме на квартира в един малък апартамент и общо взето не ми се мисли кво ме чака :) ама да сме живи и здрави,другото е бял кахър :)
Весел ден на всички :)
Любовта е сила !

*
« Отговор #436 -: Март 21, 2017, 15:07:54 pm »
И на нас ни предстои ремонт. Слава Богу, направихме основните и най-мръсни неща - баня, кухня, под, дограма. Сега апартаментът е в много добър вид. Остана само втората спалня, с любов наречена "хладилникът", защото я ползваме за склад и не я отоплявахме до сега.
Там само дограмата е сменена, очаква ни гипсокарон, тоци, шпакловка, нов под и боя. Но това са дреболии...
Направо не знам къде ще побера целия този багаж!!! Правя разни плахи опити да продам дрехи и чанти, които са готини и не са за хвърляне. Другото ще хвърля или ще даря. Но и аз като Бебешок работя повече от преди, нещо много ме натовариха! И не ми остава време и сили да се организирам през уикендите...
*
« Отговор #437 -: Март 21, 2017, 18:14:12 pm »
Аз съм купила съвсем малко неща от първа необходимост(поне така си мисля)-
по 2-3 бодита с къс и дълъг ръкав и и едно комплектче ританки горничка и шапчица, и на мен една позната ми е обещала 2 чувала с дрехи от нейния син и затова съм и аз по спокойна някак си.Количка съм решила каква ще да е но смятам като се роди живо и здраво направо по интернет да си я поръчачам.
А майстор-баща ми ще прави на  спалнята където ще е бебо вътрешна изолация че сме на калкан с друг 16 етажен блок(а ние сме на 11 етаж) и само това е спасението от гадния пропускащ панел, но първо трябва да се махне нещото лепено за изолация нявремето което естествено мухляса и тогава и та по тая причина днес СЕДНАЛ -МАЙСТОР моя милост малко се поузорих с длето и чукче и една машинка, но пак нещичко успях да направя.Извинете за дългия пост но трябваше да споделя ... не ми се сърдете, цял ден със свеки разходка до пазара и обратна сама ми идва в повече понякога.
П.С Бях на зъболекар и ми сложи временна пломба, някой знае ли дали мога да чистя зъбен камък вече влязох и в 7 месец:)
*
« Отговор #438 -: Март 21, 2017, 19:19:49 pm »
Тути, а как ще излизаш с бебето, докато си чакаш количката? Аз просто така питам, защото в Германия съм чакала 8 седмици за бебешките мебели (количката я пробвах в магазина, а я поръчах в нета, защото нямаха моя цвят наличен иначе).

Йоли, като живеехме в къща и ние имахме една такава стая и точно така й казвахме.  :lol:

« Отговор #439 -: Март 21, 2017, 20:36:29 pm »
Здравейте , момичета :) Честита първа пролет :) Нека се наредят слънчеви дни за всички :)

Zlateto Честито бебе Явора , нека расте здрава и много щастлива , бързо възстановяване на мама :)

И ние боядисвахме стаите в последния момент , Мъжът ми ги беше боядисал за норматив , сякаш е на състезание , явно е бил под стрес - някакъв бащински :)

Момичета , ако някой ви е предложил дрешки , ги приемайте с благодарност  наистина в началото бебето само повръща , дори и малко да е при оригване и се напикава , нищо че е с памперс , пак по законите на Мърфи дрешките са мокри :))) Мои приятелки ме натрупаха с дрешки и аз си мислих боже много са , но по сто пъти се преобличаме на ден и непрекъснато пера и пак :)))

И второто нещо, което ме изумява, са противоположните мнения на различните лекари, акушерки и други специалисти. Това наистина може да докара до лудост една току-що родила жена. Един казва - изцеждай си гърдите, друг казва - недей, един казва - кърми на поискване, друг - на 3 часа ... и така за всяко нещо. Истината е, че всяко бебе е различно, както и всяка майка, и двамата ще се нагодят един към друг и като режим на хранене и сън, и като начин на живот изобщо. А и децата растат понякога въпреки нас. Важното е само да ги обичаме. :)

...наистина е така , аз с първото дете не можах много да кърмя и започнах да дохранвам с АМ още в началото / на едно пробно теглене /кърмене/ лекарката каза -- ама тя /дъщеря ми / не се хранила достатъчно и трябва АМ... така се простих с идеята да кърмя ....сега си бях казала , че няма да се дам без бой , но от толкова съвети вече няколко пъти вдигам темп и ми се подуват гърдите , добре че не се страхувам от болка , стискам зъби и под топлата вода ръчно отпушвам каналчетата .... ама то не беше цеди след всяко кърмене , цедя аз , но бебето не суче толкова колкото изцеждам , но се активизира образуването на мляко и хайде аз съм с подути и твърди гърди , точно ги възстанових и пак трябва да цедя и да преварявам кърмата - кърмаческата жълтеница се проточи ...аз пак с темп и подути гърди .... сега регулирам и цедя и преварявам и  храня на поискване , но ако бебето спи , го будя ако доближаваме три часа интервал ... за сега държа фронта :))) взела съм си анасон семе и пия чай, който си запарвам сама , кърмата е вкусна :) и може би успокоява и бебето ...

Бъдете здрави момичета :)