Включвам се и аз малко по темата за разждането:
Мисля,че твърдения като :в Б-я последите години е "модерно" да се ражда секцио и че майки искали да разждат в 8 ми месец,за да не си развалят фигурата са силно преовиличени или поне моя кръг от познати не са така и не съм чула нито един случай в който майка да си е избрала доброволно секциото.Даже повечето са обратното(имам позната с операция пневмоторакс и беше ходила да иска удостоверение от хирурга,че няма проблем да роди нормално,в крайна сметка гинеоколога каза:Аз ще те израждам,кой каквата гаранция и подписи да дава,аз не поемам риска,ако искаш отиди другаде да раждаш нормално).
Хубаво е да има избор.Не съдя никого.За мен важното е майката и бебето да се чувстват добре и всичко да мине възможно най-безболезнено за всички.И в двата варянта има риск,винаги ще има превърженици за едното и другото.
Относно моя избор,имам доверие на доктора,който съм избрала(ми избраха),вярвам,че той знае по-добре от мен кое е по-добре в дадената ситуация и за сега мисля да се доверя на неговата преценка.Не се настройвам нито за едното нито за другото.
За кърменето съм на същото мнение,каквото дойде.Разбира се ,че ако мога да кърмя ще кърмя,до кога както се казва божа работа-фактори много,ситуации много.
Малко отклонение :във вторник вечерта бях на преглед,бебче е добре.Казах на доки за болежките,той си помисли,че изхвърлям песачинки от бъбреците,но се оказа,че те са чисти.Гледа също какъв е резултата от серклажа,направи няколко не добри физономми,но накрая каза ,че всико изглежда добре.Днес излезнаха и резултатите от хистологията на възела,който извади-доброкачестено образование,което ме зарадва много и разсея от сутришната ситуация,която ми изправи косата.Заредих си аз гориво и реших да сложа течност за чистачки.Съответно,човек от персонала реши да ми помогне и го направи вместо мен,изми ми прозорците,абе стандарно обслужване на бнзиностанция.Качих се и тръгвам,качвам се на Цариградско шосе,набирам скорост до 80 и забелязвам,че капак а ми трепери и нещо не е наред,отбивам,слизам и какво да видя-капака ми не е затворен.Изправи ми се косата(преди 3 год. на магистралата в лява лента със 140км в час ми се отвори капака,за щастие без да се одаря в мантинелата,без да ударя някого или някого мен).Май трябва да се ориентирам към приключване на тази ми дейност.
Надявам се да сте добре.Наслаждавайте се на снежинките през прозореца