Привет момичета,
Аз всъщност се съгласих само на кръвен тест, защото никак не съм съгласна на каквито и да било процедури, особено такива с риск от спонтанен аборт.
Това бебе е толкова неочаквано, но много желано.. аз от 30 годишна водя борба за деца, с толкова много изгубени бебета, поне 13.. извънматочни, операции, неизяснени причини за непрекъснатите загуби.. В крайна сметка след ИКСИ 2011 успях да забременея и износя до почти 36 гс цели двама юнака, и вече бяхме мирясали, така да се каже, заети с отглеждането на момчетата..
След тях също имах няколко загуби, включително и една извънматочна бременност, която отстраниха с лапароскопия.. Вече напълно вярвах, че единствената ми тръба отдясно е запушена, вследствие на няколко спонтанни аборта, които бяха в нея, без налагане на оперативна намеса, завършиха "добре" за мен - ако може да се нарече добре..
Когато отидох на лекар след положителния тест, бях с болки отдясно, чак ме подръпваше в прегънката на крака.. Бях 99.9% сигурна, че е в тръбата, и предположих, че ще ми ударят един метотрексат и ще си ме изпратят вкъщи.. НЕ можете да си представите шока от новината, че има плоден сак в матката, с "точка".. Впоследствие и сърдечен ритъм.. а онзи ден на това измерване, видях и вече оформеното бебе. Една шушулка малка, бясна, не се спря - едва я измериха
С мъжа ми сме още като "ударени с мокър парцал". До скоро дори не смеехме да се зарадваме..
Сега чакаме резултатите от този кръвен тест, който ще потвърди ако има Даун или Търнър синдром.. А ако има нещо обезпокоително по-натам ще се види, връщам се за още един видеозон в 16 гс ( това е специална клиника, всъщност, където се правят изследвания и тн при рискови бременности)
Аз съм в Сащ, а тук само над 35 годишна възраст се изследват задължително.. Преди това е по желание, а също е и много възможно застраховката да не покрие нито един тест.. Ако само "за всеки случай" се тестваш и си под 35 г.. Когато бях бременна с момчетата, дори не са ми го предлагали.
От този кръвен тест ще разберем също дали е ТЯ или ТОЙ
Не сме казвали на никого, само майките ни знаят, а също и моите сестри и брат.. Но никой друг.. Ще съобщим новината малко по-късно.. Дори и децата не знаят.. Но те разберат ли, ще разбере и цялата махала и всеки, който мине покрай нас
Много са общителни