0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните 99
« Отговор #600 -: Май 03, 2017, 17:23:34 pm »
Просто му сподели на следващия преглед(предполагам,че те викат по-скоро заради зацапването),той ще прецени.Много по-добре е да направиш,независимо рано/късно,от колкото да се разчиташ на това,че е нормално да се увеличи
*

Shushi18

• 192
  • Луда стажант лекарка
« Отговор #601 -: Май 03, 2017, 19:39:46 pm »
tuti,правиш консултация с педиатърката и решавате кога да се сложат ваксини. Няма значение толкова периода и без това почти на всяко дете някоя ваксина се пропуска,поради хрема и т.н и с прави по-късно. Важното е да я има. Искам да добавя и нещо друго за ваксините. Не забравяйте,че след 25 годишна възраст(и нея вкл) всички хора подлежат на ваксиниране през 10 години. Защото не всички лични лекари уведомяват, а пък и не всички хора се сещат.
Даная,и аз съм с жълтеникаво течение от началото,но си пуснах микро за спокойствие. Сега единствената профилактика ,която правя е горе-долу през седмица да си слагам по една глобулка пробиотик някакъв. Не че е сто процентова профилактика ,но пак е нещо.
Любовта е сила !

*
« Отговор #602 -: Май 05, 2017, 00:03:41 am »
Здравейте :)

Даная, и при мен има засилено течение. Откакто ми сложиха серклаж, то ту започва, ту спира, като на моменти е жълтеникаво. Докторът ми обясни, че конецът от серклажа драска лигавицата и предизвиква още по-усилена секреция. Прави, каквото казва докторът и все в един момент ще намалее. :)

*
« Отговор #603 -: Май 07, 2017, 09:01:10 am »
Как сте, мами? Добре ли си изкарвате празниците?
Аз и беб сме добре, почиваме си в Родопите и се радваме на кристалния въздух.
Моите тазобедрени болки продължават, не че не се примирих, но няма ли вече да спре това разширяване?!
За течението- аз нямам почти никакво, а иначе е бяло или прозрачно. Бебчо шавели когато аз си лежа и кротува когато тръгна на разходка :)
Да ви питам, вие ще ползвате ли колан за стягане след раждането?
« Отговор #604 -: Май 07, 2017, 09:36:17 am »
Ами момичета аз пак ходих казаха ми,че течението и буците,които падат са от кринон гела,който използвах преди това,то си пише и на опаковката но мен пак ме притеснява.Сега буци няма,но пък е воднисто тъмножълто към леко кафяво не мога да преценя и аз.Лекарката  каза,че сигурно имам гъбички и ми изписа крем за след 1 седница без микробиология тъй като поради употребата на кринона още не може да ми се вземе.Но аз не мисля да го използвам преди да ми се вземе изследване и да се види,че са гъбички наистина.Аз досега такива работи не съм имала,но може от бременността.Някой използвал ли е кринон и имал ли е такова течение след него.😊
« Отговор #605 -: Май 07, 2017, 10:56:20 am »
Здравейте мами. И ние с беба сме добре,бях на преглед преди 2 дни.Всичко е ок с изключение на хемоглобина и още няколко показателя,но увеличавам дозата на ферофолгамата и всичко ще се оправи.От време на време имам контракции,къде болезнени,къде не,но то за мен е нормално вече.Днес ще ходим да си вземем количката от магазина и съм развалнувана😁.
Йоли,аз мисля да използвам колан,не само за прибирането на корема,а и съм чела ,че органите може падат и колана спомага да не се случва
*

Shushi18

• 192
  • Луда стажант лекарка
« Отговор #606 -: Май 07, 2017, 16:12:45 pm »
Здравейте :)
Ние сме добре. За течение ,моето е белезникаво към жълтеникаво,но от последната микробиология не се е променяло. Използвам от време на време иделин белиема,за всеки случай.
Йоли,мен пък ме боли от двете страни на корема ( понеже е по-остричък) ,предполагам от разтягане. Въобще не му обръщам внимание.
По въпроса за колана...спорна е ситуацията,засега мисля да не използвам,защото една от теориите е,че отпуска мускулатурата на предна коремна стена,но ще видим какво ще ми скимне след раждането- до там да стигнем.

Пожелавам ви слънчева седмица :)
Любовта е сила !

*
« Отговор #607 -: Май 07, 2017, 16:17:10 pm »
Даная, щом слагаш някакъв препарат вагинално, е нормално след това да изтича и навън. Спокойно! За момента ми се струва, че нещата при теб са овладяни.
Колан не съм ползвала аз. Е, коремът ми не е какъвто преди да забременея, но аз никога не съм била особено спортен тип.

*
« Отговор #608 -: Май 08, 2017, 08:17:31 am »
Коланът отпуска / прави мързелива мускулатурата, ако се носи, докато седиш или лежиш. Специално разпитвах рехабилитаторите в болницата за това. Когато си активна, е препоръчително да се ползва след раждането и действието му е прекрасно. От личен опит. На мен две седмици след секциото, коремът ми беше само мираж. Остава и да го постегна малко, но изчаквам да минат поне два месеца от операцията, за да си позволя активно натоварване.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
« Отговор #609 -: Май 08, 2017, 13:07:36 pm »
Момичета, наистина много от педиатрите в България дават доста остарели съвети относно кърменето, а както по-горе и други споделиха, следването на някои неправилни съвети може да доведе до много бързо спиране на кърменето. Наистина може да потърсите съвети от консултанти по кърмене, на мен ми помогнаха. Познавам някои майки, които не са успели да кърмят дълго точно поради следването на някои неправилни съвети в началото, когато все още кърменето се установява и кърмата се регулира. Тогава е много важно да се стимулира добре кърмата, а не да се храни под час на големи интервали или да се държи бебето на гърда точно определено време. В началото е нормално бебетата да сучат по-дълго време и да се огладняват на по-кратки интервали. Успех на всички!
*
« Отговор #610 -: Май 08, 2017, 17:08:56 pm »
Здравейте момичета , как изкарахте празничните дъждовни дни:)
И аз като Шуши  и Нани съм на мнение  че коланът е нож с две остриета, всеки  организъм е различен и не на всеки помага.
За течението ту го има, ту го няма, но е бяло или прозрачно, микробиологията е ОК.Явно отново си е до организъм също.
Да Ви се оплача - в последно време толкова много ми се спи че между 14-17 не ме търсете или дремя или направо си заспивам като малко бебе.Дали съм уморена и ми тежи доста вече и вечер спя на пресекулки не знам но след обяд си поспивам и хич не ме срам:)
Йоли радвам се че си добре ,и Бебешок също, малко ти остана на теб.
И аз броя като малко дете дние когато вече ще съм при мама във Варна и по близо до доктора и ще чакаме да дойде момента човечето да се появи на бял свят.
Да Ви кажа честно посъбрах доста  бодита с дълъг и къс ръкав няколко гащиризончета и два -три комплекта горничка с ританки , идва лято все пак и мисля че това е достатъчно как мислите Вие, мислех да купя още 2-3 комплекта ританки  и да се спра
Хубав ден и успешна седмица
« Отговор #611 -: Май 08, 2017, 20:02:27 pm »
Тути,аз съм купила по 5-6 бр.от вид,като само 2 бодита и 2 клинчета  са с 50 номер,останалите са 56.Спряла съм се с покупките.
Днес влизам в 9 календарен месец  :D.Не остава.Три дни преди датата на секциото ще сме кръсници :D Ще е  забавно,ако беба тръгне по-рано,а и да си стои до датата пак ще е забавно.Имам една рокля за бременни,която не е много за кръщене,но мисля,че за 3 дни не си заслужава да купувам друга.Ще съм едно малко хипопотамче,с каквото и да се облека.
За спането,не ми се спи,просто последните 2-3дни лесно се изморявам,но като цяло не се оплаквам (в предвид какви бяха първоначалните прогнози).Серклажа ме дърпа,когато беба се движи по-активно,но добре че не е толкова често.Нещото,което може би ме растройва последните дни е косата.Все едно на места съм я запалила със запалка,а не я тормозя,напротив .И ще става по-зле,но явно ще трябва да се примиря.
Злате,съгласна съм за отпускането на мусколите,за това трябва да се внимава как се използва.В крайна сметка всеки сам преценя.
*
« Отговор #612 -: Май 10, 2017, 09:39:34 am »
Момичета, понеже пишете за дрешките за бебето, аз като съвсем пресен случай, да споделя.
Съвсем в началото бях решила, че дрехи 50-ти номер няма да купувам - вероятността бебето да се роди 40 и няколко сантиметра не е голяма, повечето са между 50-52. Нашата беба е измерена 48см в родилното, в края на първия месец беше 55см 8O. За тези съм сигурна, че са правилни, защото аз я мерих с педиатърката. Та, бях купила няколко нещица 56 см (буквално 3-4 бройки), всичко друго беше 62. Първите отдавна вече не й стават, от вторите вече изделям дрехи. Даже сменях в магазините (онлайн) някои, които още бяха нови, за по-големи номерца. Та, в никакъв случай не се презапасявайте с дрешки в началото. Съветвам и да не купувате от най-малките номерца, буквално за дни ги израстват, някой дори не стават, защото се убедих, че различните производители явно работят с различни мерки :D. Да не говорим с колко дрешки ще ви затрупат приятели и познати. Но пък, повярвайте ми, разбирам, колко е вълнуващо да приготвяш първото гардеробче на така чаканото бебе :)
Леки раждания и много предстоящи красиви вълнения на всички ви :P
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
« Отговор #613 -: Май 10, 2017, 14:25:35 pm »
Ехо, как сте? :) Аз толкова рядко пиша, че не знам дали (и как) ме помните вече  :D

Тук не помня дали се похвалих, ама сега ще си кажа по-сигурно - малко в стил "Ако не съм казала, да повторя", ама какво да се прави :) Та имам си аз дата за секциото вече и започнах като същи затворник да отброявам оставащите дни. Вече и не ходя на работа, разбира се. Още не съм започнала да скучая, защото все имам напред-назад ходене - при лекарката, която ще ме оперира; при проследяващата за последни изследвания и документи, на тонове... Самия болничен още не съм го взела, ще го получа утре. Или по-точно, утре ще получа новия. Те вече ми издадоха един откогато трябваше, но отивам аз и що да видя - документът с моминската ми фамилия, която не ползвам от 10 години насам и никъде вече не се водя с нея. Те ми казват - ама ние като Ви напишем ЕГН-то, то така излиза. Вярвам им, щото няма откъде да са си я измислили и да са я налучкали, а и за какво ли да го правят, но просто ми е странно как така изобщо някъде ще излизам с име, с което не съм вече 10 години. Не е като да съм го сменила миналата седмица и още да не е отразено. Та сега ще ми анулират този болничен и ще ми издадат нов с правилната фамилия, за да нямам проблеми после с НОИ.

Иначе съм добре; вчера последно бях на тонове - супер са; гледахме и бебо. Той много голям излиза - 2630 г  8O. Каката я изписаха от болницата 2750 (след физиологичната загуба на тегло; иначе се роди точно 3 кг) и си беше нормално бебе. Знам, че мерките са относителни и се изчислява по формула, която може да даде значителни отклонения, но пак ми се видя много, предвид това, че остава още 1 месец до раждането. Но нищо, нека си е голям и пухкав бебок, така или иначе ще се ражда секцио, така че няма значение за мен лично, не е като да има вероятност да ме измъчи или разкъса.

В тази връзка - аз от най-малките размери дрехи нарочно не съм взимала точно поради тази причина, а и защото много добре помня дъщеря ми колко бързо ги израсна точно тях, макар че първоначално ѝ ставаха. После със следващи размери не беше чак така, макар че си растеше с доста добри темпове. От най-малките номера памперси също не мисля да взимам; ще взема малък пакет 2ка за болницата, те са до 5 кг, та все трябва да му станат, а после ще преценя вече с налично бебе какъв номер да вземем за вкъщи и колко голям пакет.

И понеже пак се заплеснах, отивам да мия чинии :) Хубав ден от мен!

« Отговор #614 -: Май 10, 2017, 16:25:43 pm »
Здравейте момичета имам въпрос ще се радвам ,ако някой изкаже мнението си.Случвало ли ви се е като кихнете да ви пререже корема от едната страна за секунда ? Нормално ли е или да се притеснявам.
« Отговор #615 -: Май 10, 2017, 18:06:26 pm »
На мен редовно ми се случва,особенно сега в големите месеци,но аз имам и серклаж и все едно той ме опъва
*

Shushi18

• 192
  • Луда стажант лекарка
« Отговор #616 -: Май 10, 2017, 19:08:57 pm »
даная,нормално е. Мен ме боли при завъртане,кихане..
Днес съм с нова драма. Прибрах се от стажа,влезнах да се къпя,след това ,още по хавлия реших да си издухам носа... И като потече една кръв...тампони,натискане...не спира. Все е кървяло,ама този път не спря 15 минути. Викнах такси,айде в унг то ( добре ,че съм медицинско лице,че ме познават). Тя пък шофьорката егати кучката. Помолих я да бъде максимално бърза. Тя почна да ми се кара,че не е линейка..кво съм я стресирала. Аз просто и казах,че ако припадна случайно,защото от паника бях пред колапс,да знае че сестра ми ме чака пред болницата... На нищо ме направи,още повече се паникьосах..възмутена съм. За пловдивчани - вайлет такси е това..
Направиха ми тампонада с разни там кръвоспиращи,видя ме и дежурния АГ. Бебка е наред,слава богу.... Сега до утре ще съм с тампонада,а после ще трябва да се мажа през 2 часа с кремчета. Още не мога да дойда на себе си. Тъпи бакшиши....разбирам,че не е длъжна,ама жена е ,малко разбиране...думи нямам. Мисля ,че нейното отношение ме травмира повече от самата ситуация.
Любовта е сила !

« Отговор #617 -: Май 10, 2017, 20:25:19 pm »
Shushi и аз се озовах бързо в болницата с такси дет мв раздруса хубаво...след като кихнах и после станах до 00 имах отново зацапване и се уплаших много нали имам леко отлепяне и си казах сега пък какво стана слава на Бога бебчо е добре,обясниха ми,че понеже се е прикрепил от ляво пък от дясно не е там имало кръв,която е под него и докато не обхване цялата матка така ще си зацапван обясняваха по медицински нищо не разбрах ,но се указа че е нещо подобно на цветна бременност ,но не точно ох, и аз не знам как да го обясня важното е ,че бебчо е добре.
« Отговор #618 -: Май 10, 2017, 22:00:33 pm »
Ей,я се дръжте :DКакви са тези болници от вас?!?Не,че от 3 дни не пазя леглото в къщи,за да не пазя болничното,но.....при мен вече може.
Аз също мразя такситата,но понякога се налага.Тайничко се моля,ако тръгна да раждам ММ да не е в среща и да ме закара,за да не допирам до тях.
Шуши при мен след като започнах прием на желязо проблемът с кървящия нос и венци(не е било като твоето де)спря.Незнам колко има връзка това.
Даная,повече почивка и позитивни мисли и всичко ще е наред.
ДриймОн много добре те разбирам с отброяването😁За мерките на бебо,ясно е че е относително,но като го изкарат по-голямо на мен специално ми доставя някакво вътрешно удовлетворение.Та нека си е гокям и пухкав.
Пазете се
*
« Отговор #619 -: Май 11, 2017, 00:48:38 am »
Дрийм он, нормално доносено бебе в днешно време особено за момче е 3,5 - 4 кг (говорим за 40 седмица). Дъщеря ми се роди в 42 седмица и понеже имах малко проблеми с кръвоснабдяването беше 3 кг (лека за тези седмици). Синът ми беше в 41 г.с. 3750 гр. На хората около мен бебетата им са все около 4 кг (а наше бебе в семейството дори 5 кг, изследваха майката за диабет, не откриха нищо, просто и тя и бащата са се родили големи, а и бебето също беше преносено с 10 дена и момче). :-)

Даная, опитай се да се насладиш на бремеността си! Не се притеснявай непрекъснато! Сега ти е паднало да си бременна. :-)

Лека нощ, момичета! И да добавя към казаното от Злати - ако ви дават назаем дрешки, взимайте! Когато са много малки, не могат нито да ги износят толкова, а има нужда - кое се напикава, кое повръща, кое се е изпотило.