0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните 99
« Отговор #580 -: Април 30, 2017, 18:43:51 pm »
И аз гледам да не се побърквам на тема кърмене,макар покрай мен едните мами да са успели и то доста продължително и са на мнението,че виждаш ли няма такова не може,не се получава.Особенно едните,леле как са се побъркали покрай това дете,не бяха такива хора,чак и мъжа се включва със съвети.Всъшност те не са съвети то е налагане на мнение,страшно трудно ми е комуикацията с тях,а са ни доста близки.Моля се да не изтрещя така.
Да сме живи и здрави с беба пък нито ще съм първата,нито последната ако не успея,колкото и да ми се иска.Май като се замисля на въпроса "Страх ли те е от секциото?" отговора ми е"Не ,страх ме е от кърменето"
Иначе терминът ми е 8.06,но си имаме дата за секцио.Оставих доки да я избере.Странно ми е аз да правя този избор.
Чантата за болницата е готова.Направих си и тест за алергии към упойки.Миналия път показа един медикамент,сега друг osi_10.Ще си нося и двата документа.
От нещата на беба остава легълце и принадлежностите към него.Нещо нямам нерви да избирам.Има толкова красиви модели,а и незнам все още кое е по добре дървено или преносимо.В крайна сметка ше оставя този избор на ММ,който в момента е съгласен за всичко с мен и въобще не ми помага.Но като съм в болницата няма да има избор 😁.
Помпата за кърмене и стелиризатора мисля да ги оставя за в движение,според това как потръгнат нещата.
А и да не забравя намерх си педиатър.Голяма драма беше това,но приключи😁.Даже ми е на пешеходно разстояние.
Много усмивки,въпреки мрачното време😉
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #581 -: Май 01, 2017, 01:00:29 am »
На мен сгъваемите креватчета не ми се виждат особено стабилни, когато детето започна да се изправя. Но пък иначе са практични, когато човек е на път. Имала съм и двете и съм ги ползвала според ситуацията.

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #582 -: Май 01, 2017, 17:09:41 pm »
Здравейте мами,
Аз имам дървена кошарка с две нива на матраче,а сгъваемата е при нашите във варна.Но според мен по добре и по стабилна си е дървената.
Аз Бебешок не съм си избирала датата секцио с док задно я избрахме но има и време ди тогава,моя термин по принцип е 20.06 .
На нас ни остана козметиката и количка,иначе посъбрах дрешки от приятелки.
Чудя се каква даже,с баткото бях на Бюбхен,и май клоня към българско по скоро Бочко Бебо Или Хипп(знам че не е българска)
Спокоен слънчев ден на всички
Йоли,Шиши,Дреем Он как сте и новите попълнения как сте???
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #583 -: Май 01, 2017, 17:43:39 pm »
Аз за козметика се спрях на Мустела.В аптеката до нас имаше намаление на стартов комплект за бебчета,надявам се да и хареса както на мен крема за стрии ,ако не по-нататък ще го мислим.Дано да не прихване от мен хилядите алергии😁
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #584 -: Май 02, 2017, 10:40:41 am »
Привет, момичета!
Добре съм, усещам вече доста сериозна активност от бебо! Получавам ритничета в долната част на корема, което е хем радостно, хем леко сконфузващо - и без това ми се пишка нон-стоп :)
За кърменето - темата е много деликатна и се надявам да се предпазим в тази спокойна среда от крайните мнения, които царят в другите форуми. Техники и похвати най-различни и всеки има правото да избере това, което го влече.
Бебешк - ти имаш приятели, които са изтрещяли след раждането, а аз имам приятелка, която изтрещя още като разбра, че е бременна. Почна се едно четене и избиране на принадлежности, че чак и мнение аз какво да правя или не. Надявам се като се успокоят хормончетата тя отново да си влезе в старата кожа - никой не обича да му налагат мнение.
Иначе вчера получих съвет за кърмата от една приятелка, която откърми успешно две деца в Германия - всяко по повече от 1 година. Та, съветът е да се пие много вода!
За сега сме поръчали количка и получихме мил подарък за нея - комплект аксесоари, което много ни трогна. Разни близки и познати ни предлагат старите си дрешки, креватчета и повивалки, а аз не отказвам. Ще обзавеждаме на 3 места и всичко ще ни влезе в употреба :)

Сигридов беше доволен на прегледа в петък - бебо е над 500 грама и моите изследвания са в норма. Каза, че по протокол инвитро бебета се раждали с ЦС, но ако не съм била кажела в родилното можело и нормално да родя (стига да искам).
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #585 -: Май 02, 2017, 11:08:56 am »
За креватчетата    -   големия спа в сгъваема преносима кошара до почти 2 годишен  и  от там направо се метна на голямото  детско легло  сам в  стаята му  . Със стабилността  на кошарата проблем не сме имали -изправяше с е и излизаше и отгоре  през  кошарата    , даже рядко ползваше отвора с цип  .
За новородени - не залитайте   веднага с покупка   на скъпи и не знам си какви модели  кошари , защото може да си останат неизползвани  като украса само :)  -може да се окаже , че бебето ще спи с вас в леглото :)   Първите седмици преспокойно бебето може да спи    в коша за новородено на количката , ако имате такъв  и впоследствие да решите според режима и детето какво легло и къде да го сложите.
« Последна редакция: Май 02, 2017, 11:11:27 am от nimika »


Re: Тема на бременните 99
« Отговор #586 -: Май 02, 2017, 14:12:39 pm »
Здравейте момичета,приемате ли нови попълнения? След 8 месеца чакане успях,но още не мога да изпитам радост,тъй като имах зацапване,ходих при лекар,който каза,че няма проблем след това ми изписа кринон(прогестарон),слагах го но без ефект и днес се указа,че точно това от което ме беше страх е имам леко отлепяне на плацентата и пия дуфастон 3*1 и нош па 3*1 на някой случвало  ли му се е?Много съм уплашена и се моля на Господ всичко да е наред.
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #587 -: Май 02, 2017, 17:12:16 pm »
Здравей, Даная и добре дошла!
Дано всичко да е леко и да имаш пухкав финал!
Аз също имах кървене около 2 седмици след трансфера. То продължи до края на първи триместър. При мен причината беше, че единия ембрион спря развитие и може тялото ми да се чистило от него.
Утрогестана го слагах вагинално, не го пиех, но зависи колко обилно кървиш. Сега трябва ли да лежиш или продължаваш с нормалния ритъм на живот? Стискам силно палци!!!
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #588 -: Май 02, 2017, 17:30:22 pm »
Благодаря за милото посрещане! 💋 Ами казаха ми да не вдигам тежко,без физически усилия и без секс (не че имаме желание в момента затова) иначе казаха ,че мога да ходя,но не прекалено умерено,но аз все пак предпочитам да лежа колкото може повече,за да подпомогна залепянето.
*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #589 -: Май 02, 2017, 20:37:01 pm »
Здравей даная,желая ти много приятна и лека бременност.:) не разбрах коя гестационна седмица си.
Покрай мен- днес бях на преглед, бебка вече е 550 грама,а аз съм +6,5 кг. Чувствам се добре,но ми липсва малко енергия. Малечка палечка си се движи активно,радва ме ,успокоява ме :) лека вечер на всички
Любовта е сила !

Re: Тема на бременните 99
« Отговор #590 -: Май 02, 2017, 20:45:15 pm »
8г.с и 2 дни Суши желая ти хубав финал и пухкаво бебче 💋
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #591 -: Май 03, 2017, 09:22:49 am »
Здравейте!

Даная, добре дошла! Лека бременност и успешен финал ти пожелавам. Аз също имах отлепяне в началото, но нещата се закрепиха. Вярвам, че и при теб ще се закрепят.

Вече и аз имам дата за секцио и този път си я избрах. По-точно - докторката ми даде да избирам между три и аз избрах една от тях. И на мен ми беше странно, първия път не съм избирала и бях с нагласата, че и този път лекарят ще прецени и ще реши. Тази докторка обаче е шемет - в положителен смисъл :) Препоръчана ми е като изключителен специалист и аз се чувствам спокойна с нея, но определено е шемет. Тя каза, че никога не избира, защото е суеверна и не иска да се меси, оставя родителите те да изберат; тя само си казва мнението  - дали не е твърде рано или твърде късно и т.н. Изобщо, много се смях с нея, но определено я харесвам.

Вече и на работа не ходя и ще се подготвям лека-полека.

Шуши, Йоли, Тути, Бебешок, Ефра и всички други - радвам се, че сте добре.

За кърменето - аз май съм споделяла, че съм кърмила 2 г и 7 месеца и също съм на мнение, че много лекари и акушерки в България дават погрешни съвети, чието спазване е най-краткият път към ранно приключване на кърменето. И при мен така щеше да стане, ако не бяха консултантите. Сега смятам, че ще се справя и без тях, предвид опита, който натрупах с дъщеря ми. Но ако изникне някакъв проблем, с който не успявам да се справя, ще се обадя на консултант. Това, че реално под 2% от жените наистина не могат да кърмят (поради недоразвити млечни жлези или сериозен хормонален проблем) е медицински факт, ако не се лъжа. Всички останали биха могли да кърмят успешно, стига да го правят "правилно". Но фанатизираното натрапване на кърменето и скритите обвинения към тези жени, които не желаят или не са успели поради някаква причина и мен ме дразнят. Всеки си знае ситуацията и отвън да се размахва пръст не е приятно.

За креватчета - ние имаме и сгъваема кошара, и дървено креватче. Аз съм привърженик на съвместното спане, така че всъщност с каката почти не са ползвани. Оставяла съм я да спи там през деня или да си играе, но нощния сън винаги е бил с мен и смятам и с бебето така да процедирам.


Re: Тема на бременните 99
« Отговор #592 -: Май 03, 2017, 10:23:04 am »
Благодаря Dreamon успешно секцио на теб,когато дойде времето и едно малко пухкваво живо и здраво бебче.
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #593 -: Май 03, 2017, 12:20:47 pm »
Добре дошла Даная ! Силно се надявам да е наред всичко при теб  :) за зацапването , почти всички сме имали тук такова по една или друга причина . Аз направо си кървях , по няколко пъти в месеца, но аз съм с двурога матка .. Понякога има зацапване около предполагаемата дата на МЦ, но винаги е добре консулт с лекар .. Стискам палци всичко да е добре и да си имаш една спокойна бременност с пълно щастие на финала 😊

За кърменето-  независимо от всичките ми усилия да успея/ за сега се кърмим , но вдигам темп периодично ми се запушва по някой канал и се възпалява гърдата/ си казвам - колкото толкова ...и аз съм човек , а и това не е състезание ...

Аз имам сгъваемо легло от дъщерята още , но след като бебето аспирира мляко , докато спи/ вече е непрекъснато с мен.. Толкова съм се стресирала , че не мога да се успокоя още ...а и пълно щастие е всеки път , когато отворя очи да виждам бебчето ❤
 




Re: Тема на бременните 99
« Отговор #594 -: Май 03, 2017, 12:32:21 pm »
Уаna_c благодаря ти.Пожелавам ви най-вече здраве на теб и бебчо.
« Последна редакция: Май 03, 2017, 12:35:26 pm от danaq999 »
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #595 -: Май 03, 2017, 15:21:41 pm »
Добре дошла Даная лека и щастлива бременност и спокойствие с положителни мисли от сърце:)
Дано зацапването отмине бързо и безпроблемно!!!
Момичета имам въпрос че съм забравила първите ваксини от втория месец мога ли да ги отложа докато живот и здраве се прирем от Варна?Колко време мога да отлагам по принцип
Спокоен все още слънчев след обяд на всички
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #596 -: Май 03, 2017, 15:45:31 pm »
Благодаря ти tuti20.Жива и здрава да си ти и малкото ти човече 😊
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #597 -: Май 03, 2017, 16:43:14 pm »
Момичета имам въпрос ще се радвам,ако някой се отзове някой от вас имал ли е жълто течение и нормално ли е това, защото преди не съм имала появи се преди 1 седмица и каквото и да пия или слагам си остава.
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #598 -: Май 03, 2017, 16:51:09 pm »
 Трябва да споделиш с д-ра си и да направиш микробиология.Не можеш просто ей така да пиеш или да слагаш нещо.Иначе по време на бременноста течението се увеличава (при мен е доста,но аз всеки месец правя микробиология и тя е чиста)
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #599 -: Май 03, 2017, 16:59:00 pm »
Не,не аз не пия лекарства сама  :D доктор ми ги предписа за микробиология е още рано затова.За течение знам,че е нормАлно да има ,но жълто нз..