Здравейте!
Даная, добре дошла! Лека бременност и успешен финал ти пожелавам. Аз също имах отлепяне в началото, но нещата се закрепиха. Вярвам, че и при теб ще се закрепят.
Вече и аз имам дата за секцио и този път си я избрах. По-точно - докторката ми даде да избирам между три и аз избрах една от тях. И на мен ми беше странно, първия път не съм избирала и бях с нагласата, че и този път лекарят ще прецени и ще реши. Тази докторка обаче е шемет - в положителен смисъл
Препоръчана ми е като изключителен специалист и аз се чувствам спокойна с нея, но определено е шемет. Тя каза, че никога не избира, защото е суеверна и не иска да се меси, оставя родителите те да изберат; тя само си казва мнението - дали не е твърде рано или твърде късно и т.н. Изобщо, много се смях с нея, но определено я харесвам.
Вече и на работа не ходя и ще се подготвям лека-полека.
Шуши, Йоли, Тути, Бебешок, Ефра и всички други - радвам се, че сте добре.
За кърменето - аз май съм споделяла, че съм кърмила 2 г и 7 месеца и също съм на мнение, че много лекари и акушерки в България дават погрешни съвети, чието спазване е най-краткият път към ранно приключване на кърменето. И при мен така щеше да стане, ако не бяха консултантите. Сега смятам, че ще се справя и без тях, предвид опита, който натрупах с дъщеря ми. Но ако изникне някакъв проблем, с който не успявам да се справя, ще се обадя на консултант. Това, че реално под 2% от жените наистина не могат да кърмят (поради недоразвити млечни жлези или сериозен хормонален проблем) е медицински факт, ако не се лъжа. Всички останали биха могли да кърмят успешно, стига да го правят "правилно". Но фанатизираното натрапване на кърменето и скритите обвинения към тези жени, които не желаят или не са успели поради някаква причина и мен ме дразнят. Всеки си знае ситуацията и отвън да се размахва пръст не е приятно.
За креватчета - ние имаме и сгъваема кошара, и дървено креватче. Аз съм привърженик на съвместното спане, така че всъщност с каката почти не са ползвани. Оставяла съм я да спи там през деня или да си играе, но нощния сън винаги е бил с мен и смятам и с бебето така да процедирам.