0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #560 -: Април 25, 2017, 08:33:26 am »
Здравей, Солис,

Добре дошла! Стискам палци всичко да се нареди и да можеш да си отдъхнеш много скоро!  :) И аз се надявам д-р Панайотова да се е презастраховала. Кога ти е часът за фетален кардиолог и при кого се записа?

Успех!


Re: Тема на бременните 99
« Отговор #561 -: Април 25, 2017, 08:51:56 am »
Здравейте! Отдавна не съм писала, но ви чета редовно.

Солис - добре дошла и от мен. Пожелавам ти всичко да е наред с бебето ти и седмиците до края да не ги усетиш как отлитат!

Йоли, радвам се, че си добре :)

Шуши - моите съболезнования за загубата ти.

Тути, Ефра, Бебешок и всички, които не успявам да назова поименно - надявам се, че всички сте добре.

Аз също съм добре; миналата седмица бях на преглед и бебо е около 1700 г, развива се чудесно, отговаря си на седмиците. Води, плацента, шийка, кръвоток - всичко в норма. Водих и дъщеря ми с мен за първи път, много се развълнува да види братчето си :) В четвъртък ще ходя да се срещна и с лекаря, при когото мисля да раждам, а от другата седмица започвам да ходя на тонове. Другата сряда е и последния ми работен ден и ще се отдавам на подготовка за бебето, в комбинация с търчане по дъщеря ми :)

Това от мен, усмихнат и слънчев ден пожелавам на всички.



*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #562 -: Април 25, 2017, 11:41:27 am »
Dream, супер новини, радвам се, че си добре!
Солис, пожелавам ти от сърце спокойствие и по-светли дни от тук нататък! И ние бяхме в подобна ситуаци, но доколкото разбирам на този етап нещата били поправими с намесата на ехограф. Не разбрах док какво и как направи, но на последния преглед НТ беше по-малка.

Аз утре пускам контролни кръвни и да видим този вит Б12 дали е мръднал.
В петък съм при Сигридов на ФМ, нямам търпение.
Чувствам ниско на корема някакви бълбукания, не мога да преценя дали са газове (май не са) или ритничета :)
Но онази вечер направо усетих и видях корема ми как подскочи на едно място. 100% беше ритниче! Колко вълнуващо!
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #563 -: Април 25, 2017, 13:47:25 pm »
Йоли днес говорих в клиниката относно раждане без да си бил на ЖК в клиниката.Няма да те върнат със сигурност.Това ,което обаче препоръчват е при възможност да си запазиш поне един час при д-р Ослеков (той е завеждащ отделение) и да си носиш всички документи и изследвания,ако ли не на самото раждане направлението за хоспитализация,вирусология (валидна е не повече от 3 м.),кръвни и др.
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #564 -: Април 25, 2017, 15:51:26 pm »
Супер, благодаря ти за вниманието. Така ще направя, бих отиша и на отворените врати, но местата са все заети.
 8)
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #565 -: Април 26, 2017, 13:13:52 pm »
Благодаря ви за подкрепата, момичета <3
Раши, запазихме час за фетална кардиология на 09.05 при д-р Маринов.
Йоли, какви са ти стойностите на Vit B12?
Аз тези дни самоинициативно си назначих кръвни изследвания (напоследък ми прилошава, даже припаднах веднъж на улицата) и от първите изследвания се оказа, че желязото е ужасно ниско, вит Б и вит Д също. Веднага запазих час при хематолог, той ми пусна нови изследвания (тъй като имало голямо разминаване м/у стойностите на хемоглобина (нормален) и желязото (твърде ниско). Според вторите изследвания всичко се оказа в норма .... Как да не се объркаш тотално ?!? Сега профилактично пия Феро-Фолгамма... След няколко седмици ще направя нови контролни изследвания.
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #566 -: Април 26, 2017, 17:34:40 pm »
Здравейте момичета ,
На новите попълнения пристрашили се добре дошли и и пожелавам от сърце безпроблемна бременност на всички Ви :)
Дрийм Он не остана мила , хайде успешно завършване на работния процес време е за почивка вече(то тя ще ти е временна но .... сладка почивка)
А ние тази седмица сме много активни , не знам по колко пъти трябва да усещам движения ,но имам чувството че са постоянни, все е някакво въртене ритниче или юмруче, и странното че денем ,а не нощем, но след като си мерих тоновете малко се поуспокоих и док каза че няма нищо по прекрасно от активното бебе :):):):)
И да си призная не се оплаквам но вече ми тежи и едва ходя от болките в кръста и ниско долу
Йоли сигурна съм че петъкът ще е успешен и прекрасен , и аз съм на ФМ следо бяд
Солис сигурна съм че всичко ще е наред:)
Поздрави на всички
П.С Имам въпрос към някой счетоводител трябва ли нещо да подписвам и подавам някъде преди да тръгна за мама във Варна?
Тоест според документите ми влизам в 45 дневния на 15,05 и на 19,05 живи и здрави пътуваме за Варна , но не знам имат ли нужда нещо от офиса да подписвам
Слънчева седмица от  мен

Re: Тема на бременните 99
« Отговор #567 -: Април 26, 2017, 18:41:38 pm »
Тути нищо не се подписва.Представяш си болничния възможно най-бързо за да се предаде в НОИ и да си получиш паричките.С третия болничен се подписва.
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #568 -: Април 26, 2017, 19:20:22 pm »
Здравейте момичета,

Солис, според мен мисли позитивно, убедена съм че нищо му няма на бебчо.
Браво, при всички други мами се развиват нещата добре.
Аз да се оплача, болна съм. Уж лека настинка и изведнъж болки в костите на ръцете, ръменете и на гръдния кош. Днес бях при личната и ми изписа да пия Биозин мама и парацетамол. Има съмнение за инфекция и каза, че ако до петък или понеделник не се подобря да правим изследвания на урина и кръв. Аз утре съм при д-р Димова така че ще споделя с нея болежките ми и ще видим. Дано ми отмине тези дни. Така не ми се искаше да пия излишни лекарства по време на бременността, но уви. То какво излезе, човек да си вземе болничен и верно да се тръшне 8O
Хубава вечер!
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #569 -: Април 27, 2017, 01:28:20 am »
Ефра, аз три пъти съм била аб като бременна. А в Западна Европа много внимават и ги дават само в краен случай. И парацетамол съм пила след трансфера, че детето ми се разболя и ме зарази. Спокойно! Ще мине. Ако вземеш да вдигаш температури, отиди на лекар!

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #570 -: Април 27, 2017, 08:05:07 am »
Вчера си пуснах кръвните, като цяло са ок, но ще видим Доки какво ще каже в петък. Солис, започнах с дефицит на Б12 - 112, сега е почти 200. Знам, че Док ще каже, че пак е нисък, въпреки, че вече е в референтните стойности. Казват, че самите референтни били много занижени в БГ... Надявам се поне да мина на хранителни добавки и да спрем с инжекциите, но ако се наложи - продължаваме с усмивка.
Заради изследванията вчера не пих кафе и си ходих странно подпухнала цял ден. Имах подуване на глезените, но не и на стъпалата, много комично... Затова пак активирам режима на ходене, по друг начин явно няма да се оправя с тези оттоци.
Вчера бях на поредната лекция при Диди - разказа ни за секциото, беше интересно и си преживях раждането виртуално :)
*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #571 -: Април 28, 2017, 10:37:12 am »
Здравейте,включвам се директно от извора да ви дам информацуята,с която се снабдих току що на един семинар.
Профилактика на мастит - преди раждане. 1.памучно бельо и добра лична хигиена.
2.от 7 календарен месец нататък зърната и ареолите се обтриват с нещо грубо (целта е загрубяване на ареолата,за да се предотврати появата на рагади---инфекции.) . може да използвате чиста,изгладена хавлиена кърпа.
След раждането - изцеждане чрез масаж на двете гърди след всяко кърмене. Повече от 15 мин на гърда е излишно да се държи детето и повишава рискът от инфекции.

Аз съм добре,на дежурство в хирург. Отделение съм. Мързи ме да гледам,ама ще трябва да издържа. Благодарна съм на една лекарка,която днес ме предупреди,че отделениетоне фрашкано с туберкулозно болни. Аз попринцип гледам да нямам досег с пациенти,но днес се убедих,че няма какво да ме накара да съм съвестна стажантка точно в това отделение. 
Лек ден на всички
Любовта е сила !

Re: Тема на бременните 99
« Отговор #572 -: Април 28, 2017, 10:56:32 am »
Шуши ,само че това обтриване или масажи е препоръчително да се спре през 8 ми месец,тъй като масажите на зърната могат да предизвикат контракции.Аз примерно от 2 седмици съм започнала и с кремовете за зърна,е не съм много сериозна,но пък е по-добре от нищо.
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #573 -: Април 28, 2017, 11:02:01 am »
Шуши, всичко написано за кърменето което са ти казали е пълна измислица. Ако искате да получите адекватна информация отидете на срещи на ЛЛ Лигата или на НАПК. Това за 15- те минути на гърда е глупост. Пример, моето дете беше изключително лениво, първите месеци сучеше по 45-50 минути. Ако я махах на 15- тата щеше да остане гладна, да не качи и съответно да приключа с кърменето още тогава.

*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #574 -: Април 28, 2017, 11:31:21 am »
Тази информация е от доцент Узунова,хирург,занимаващ се точно със заболявания на млечните жлези. Ваш е изборът дали ще сте съгласни с казаното от мен и нея,аз просто реших да ви помогна с информация от доказал се специалист. Съжалявам,ако съм ядосала някой,но аз го правя с идеята да помогна.
Любовта е сила !

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #575 -: Април 28, 2017, 11:51:02 am »
Шуши, всичко написано за кърменето което са ти казали е пълна измислица. Ако искате да получите адекватна информация отидете на срещи на ЛЛ Лигата или на НАПК.
Абсолютно съм съгласна.
Рагадите си ги получих въпреки стриктно спазване на горната "схема"
Много често теорията и практиката се разминават.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #576 -: Април 28, 2017, 11:56:45 am »
Шуши, не си ме ядосала, абсурд. Напротив, тъкмо благодарение на лекарите и то с титли замалко да спра кърменето рано- рано.  Теорията в БГ е остаряла по отношение на кърменето, за огромно съжаление. Пряктиката показва нещо много по- различно.

Re: Тема на бременните 99
« Отговор #577 -: Април 29, 2017, 04:36:55 am »
Здравейте , момичета 😊 и аз ще се включа за кърменето. Съгласна съм с magi_st , теория и практика се разминават тук . Всички сме различни , както и бебетата , нуждите им и времето необходимо да се насучат също ...зависи и от темперамента и така.. Причини за неуспешно кърмене много ...аз съм и с мастопатия и кошмарът в началото беше пълен ..рагади , температура , болки ... Но , стиснах зъби и отрегулирах кърменето .. Сега сме само на кърма ...с първото дете слушах чужди съвети , на почасово хранене , и др.и не кърмих успешно .. Всеки трябва да слуша собствения си организъм и бебето ...

Честито на новите момичета , на всички ви пожелавам лека бременност и щастлив финал 😊




*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #578 -: Април 29, 2017, 12:19:43 pm »
Момичета пишех през телефона и съм по-телеграфична.Не съм изкала никой да нараня или да го накарам да се чувства зле.Минах по пътя с кърменето.Кърмих много дълго, над година.Четох много, наистина много и действах според бебето.При мен по 15 минути на гърда не се получи.Много лениво бебе.Отделно бях с контракции от 4-ти месец и пипането на гърдите, еле зърната бяха забранени до раждането и пак родих по-рано от предвиденото.Самото пипане/масажиране на гърдите и зърната предизвиква контракции.Аз не съм обтривала с груба кърпа никога, но и не съм имала ни една рагада.Всичко много зависи от структурата на гърдите, начина на сучене на бебето, позицията.Това което разбрах аз е, че е много важно бебето да се постави в правилна позиция за сучене, майката да спи, да се храни и да пие много течности.Стимулация съм правила само в началото след всяко кърмене стимулирах с помпа.Има и друго в началото тече предно мляко, то тече бързо и не е толкова силно хранително, ако се храни само с него детето огладнява по-бързо и реве по-често.

Казвам това, за да сте подготвени.В началото е изключително стресиращо сами в къщи с ревящо бебе.Чувството за безпомощност е огромно, а желанието да направите всичко за него още по-голямо и самобичуването няма да помогне.Казах да прочетете лекциите на НАПК и ЛЛЛигата, защото на мен лично много ми помогнаха.Има и консултанти, който ще отговорят на всеки ваш въпрос и ако се наложи ще дойдат до дома ви.

За съжаление, много от лекарите в тази система работят с остарели методики.Ще видите като ви порастат бебетата и започне захранването колко противоречива информация ще получавате.За мен лично този форум и хората тук ми помогнаха много да изградя за себе си стратегия за гледане на бебе!Да знам, че звучи тъпо, но ние сме обременени, искали сме го това дете толкова дълго, че го гледаме като писано яйце и хората тук, знаят какво ви е и защо се вторачвате в най-малкия проблем.

И пак не съм искала никой да нараня!

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #579 -: Април 30, 2017, 15:54:44 pm »
Здравейте мами, И аз да се включа за кърменето макар да беше неуспешно с първата бременност- спазване всичко стриктно с кърмене цедене обтриване часове на хранене масажи нагревки но ЙОК И ТО ГОЛЯМ както се казва малкия дърпаше ли дърпаше то нищо не излизаше коластра дори кърма не знам колко време съм цедила може би 20-25 дни и това беше.Сега нищо не правя масажирам под душа зърната  леко после с крем и това ако има кърма ще има и ще сучим от сега да се втелявам дали ще има и колко ще е няма да си причиня това.Съгласна съм че и практика и теория винаги се разминават и сме малко остарели в подходите , но всяка жена и бебе са строго индивидуални и при едни правилата вървят , при други не. Така че живи и здрави всички бебо си показва как и колко да суче ако има , ако не има АМ които хората са измислили и слава богу детето ми голямото е живо и здраво на 12 години.
Бебешок кога ти е термина?
Аз бях в петък на ФМ, всичко е наред потвърди се мъж втори на хоризонта, всичко останало е наред и чакаме сега момента(той не че не е определен вече с датата на секциото, но нали така е думата :):):):):).
Иначе сме доста активни в движенията и зор видя доки с прегледа все се дупеше и свиваше буквално на кълбо и и буташе дифузора много се смях
Хубав 1 май нас и доскоро