0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #540 -: Април 17, 2017, 18:52:08 pm »
Во истина воскресе! Бъдете здрави и нека всичко ви върви като по вода. :)

Шуши, пий си тогава Магнерот-а и вит. Ц-то. Сложи си по едно блистерче в чантата. Не виждам лошо да ме пипат по корема. Колежките даже ме пипат и си пожелават и те скоро същото щастие. Не слушай свекито просто. Аз като ми каже нещо, което не ми изнася, или се правя че не чувам, или само се усмихвам и си правя каквото знам. :)

*
« Отговор #541 -: Април 18, 2017, 11:11:48 am »
Во истина воскресе! Да сте здрави, много щастливи и изпълнени с любов!

Това което аз знам е че пипането/ галенето на коремчето е възможно да причини контракции. То няма как въобще да не го правите :) , аз ако можех , щях да  целувам бебка през коремчето ми  :D
 Все пак, ако можете ограничете докосванията, не прекалявайте.

Леко бременеене, момичета
 :bighug:

*

Shushi18

• 192
  • Луда стажант лекарка
« Отговор #542 -: Април 18, 2017, 14:13:53 pm »
Да де,то и на мен това ми изтъкнаха като обеснение,но така или иначе безболезнените контракции започват от 6 г.с.,все пак матката е мускул и трябва да се тренира. Няма как от раз при раждането да започне да се контрахира.

Любовта е сила !

*
« Отговор #543 -: Април 18, 2017, 16:08:30 pm »
Здравейте мами и от мен,
Христос Воскресе , бъдете живи и здрави и на всички Вас и семействата Ви здраве и благоденствие:)
Татко си тръгна и по лека полека си слагам всичко в ред, мъжа ми помогна много - от него не се оплаквам  въобще, но ... свеки е друга работа.
Детенце днес е на училище и метнах прахоляка и прахосмукачка навсякъде а свеки си гледа сериала и ми казва "стига си чистила, иди полегни"но чувството усещане  да помогне го няма въобще, аз съм куче, но ако беше дъщеря и да дива ехеее щеше да оближе навсякъде както става всеки път когато зълва ми и племенника ще идват .Но.... живи и здрави :)
Аз на моя син му казах още в момента в който имах снимка от ехографа - радостта му беше неописуема имаше и сълзи от радост.
Корема само ми го гали и иска да го усети как рита и се чуди сега какво е ритник или юмруче:)
И аз пия магнерота защото един два  пъти на ден си имам стягането на матката .Другата седмица съм на ФМ и да видим какво ще е положенито
Поздрави момичета отивам да почивам че вече изплезих език:)
*
« Отговор #544 -: Април 20, 2017, 13:56:37 pm »
Здравейте, момичета! Поздрави от ветровитата но слънчева Испания!
Аз съм добре. Всички неприятни сиптоми отшумяха още на втория ден тук, било е от преумора и нерви! Благодарна съм, че ми се размина!
Използвам почивката да ходя всеки ден, като гледам поне 8-9 км да навъртам. Много ми се пишка, вече съм напишкала всяка тоалетна по крайбрежната алея :)
Раши, честито!! Пожелавам ти лека и спокойна бременност и ще си чакаме заедно бебочетата със Шуши и теб :)
*

Shushi18

• 192
  • Луда стажант лекарка
« Отговор #545 -: Април 20, 2017, 19:04:30 pm »
Йоли,радвам се,че всичко е наред. Реших,че щом не си писала,значи се разцепваш от почивка :)
Аз вчера успях да ида на фетална морфология :) На мама хубавицата. 350 грама удоволствие :)
Тази седмица ми е мн натоварена,карам тежък стаж в мъжки колектив,съответно на никой не му дреме,че съм бременна. Гледам да се пазя,да не контактувам мн с пациенти. Днес на обедния рапорт,професора се разкрещя на колектива си,малката се разрита от страх,по-едно време не знам къде ме ритна,но усетих зверска болка,изохках,всички впериха поглед в мен с въпроса " рита ли". Недоумявам крещящите хора,честно. Комплексарска работа е това за мен. По цял ден се чудя къде да поседна,че кръста и гърба ме болят зверски...съдбата на бременната жена :)
Желая лека вечер на всички,аз отивам да помагам на мъжа ми с къртенето ( да давам акъл )
Любовта е сила !

*
« Отговор #546 -: Април 21, 2017, 14:09:03 pm »
Вярно е, че сме заедно с теб, Йоли, и с Шуши. :) И аз си пишкам през има няма 45 минути. Даже и нощем бродя между спалнята и тоалетната като сомнамбул. Но, се радвам и на тези неудачи. Нали е за добро! Дай Боже всеки му детенце!

Това хората сме странно племе. Мъжете примерно, едните като видят бременна колежка се панират и се държат супер любезно, а у други никакво чувство за такт няма. В метрото масово си седят и си зяпат в телефоните. Това човек да е с телефон в превозното средство, му дава извинение да не поглежда настрани и да не вижда, нито възрастни хора, нито малки деца, нито бременни жени. Сутрин не ми е проблем да се возя права, но след работа вече ме боли кръст и т.н. и ако не седна, никак не ми е комфортно. :lol: :lol: :lol:

Вчера едни тийнейджъри си говореха пред мен, че ако видели жена със значка (от онези дето указват, че си бременна), нямало да и отстъпят място. Те откъде да знаели, че наистина е бременна. Можело да си е взела такава значка само за да си сяда. 8O 8O 8O

*
« Отговор #547 -: Април 21, 2017, 14:19:05 pm »
Момичета, имам въпрос към тези който са на ЖК в Надежда.Кой лекар бихте препоръчали.Благодаря ви!

*
« Отговор #548 -: Април 21, 2017, 17:12:16 pm »
Раши, знам, че е нахално, но аз бих помолила да ми отстъпят място, ако не се чувствам добре.

*
« Отговор #549 -: Април 21, 2017, 17:54:00 pm »
Блу, точно това трябва да направя някой път.  :D Но, пусто, ме е срам  :oops: :oops: :oops:

*
« Отговор #550 -: Април 21, 2017, 19:09:17 pm »
Ами, не се срамувай! То и аз така си стоях и чаках в Германия някой да ми отстъпи място в транспорта или да ме пусне отпред на опашката в пощата (където в крайна сметка чаках половин час), а свекърва ми каза просто да мина отпред и да кажа, че ми е лошо и не мога да чакам. А бях много бременна. Тук се правят, че не те виждат. Нали го знаеш това клипче? https://m.youtube.com/watch?v=fjeIx1gUl6k    :lol:
« Последна редакция: Април 21, 2017, 19:11:07 pm от blue_sky »

« Отговор #551 -: Април 21, 2017, 22:05:25 pm »
Маги с две ръце препоръчвам Христов (ако можеш да се доредиш до него),Ослеков също е добър вариант,аз от Белкин съм с добро впечаткение,но пък съм чувала не чак толкова добри отзиви за него.
Привет и от мен😁.От тази седмица съм си в нас.Направихме козметичния ремонт,другата седмица чакаме фирмата за почистване и след това мога да се отдам на почивка и покупки.Май е време поне да си подготвя чантата за болницата😁.Пазете се в това студено време
*
« Отговор #552 -: Април 22, 2017, 12:32:18 pm »
Здравейте момичета,
Йоли радвам се много, че си добре и се наслаждаваш на Испанската почивка:)
Шуши честито госпожица мамина:)))
Това мъжете и не само те хората са странно нещо и аз съм на мнение че ако не си поискаш да седнеш всеки се прави на  луди това е, но аз понеже вече цепя басма на никой и си казвам, че съм бременна и искам да седна , въобще не ми пука от нацупени физиономии и коментари:)
Бебешок почивай и стегни чантата да няма изненади :)Успех от сърце:)
Аз като няма кой да помогне си изчистих полека полека сама само килим остана да купим на малкия за хола, че да махна на свеки любимия персийски дето ми се повръща от него:)
Хубав и  спокоен уикенд на всички 
*

Shushi18

• 192
  • Луда стажант лекарка
« Отговор #553 -: Април 22, 2017, 13:26:04 pm »
Здравейте...
Ние снощи с мъжа ми сваляхме нещо средно между тапет и мазилка на коридора на новия апартамент. За два часа половината го изчистихме. Днес мислех да си действам сама лека,полека,но рано сутринта ми съобщиха,че мн близък човек за мен,е починал.. Нямам настроение и ми е супер кофти...даже и корема взе да ме приболява,по-скоро дискомфорт. И си останах да лежа днес.
Неприятна работа,но това е животът...
Бебка иначе си рита доста :) тя ми носи радостта
Любовта е сила !

*
« Отговор #554 -: Април 23, 2017, 11:28:58 am »
Ехоо, прибрах се!
Да се отчета - много добре ми се отрази почивката! И най-вече тези 3 компонента:
- спане: колкото и когато си поискам
- ходене: по 8км средно на ден
- хапване: вкусно, често и по малко в компанията на любими хора

За първи път взехме на тази (самолетна) почивка и куча с нас (7-годишен мини йорки териер). Тя се държа превъзходно и съм се зарекла навсякъде да си я водя вече, а аз съм горда майка на две малки зверчета!
Бебо го усещам как мърда основно като се ядосам на нещо или когато ям. Ако съм си спокойна и той кротува. Чак ритане не чувствам, по-скоро си е още гъдел. Тази седмица ще ходим при Сигридов на 2-ра ФМ. Ще трябва да си пусна и стойностите на витамините, дано съм вдигнала Б12 от тези инжекции.
Много, ама много ме болят тазобедрените стави. Започвам сериозно да се замислям да си раждам естествено, то с това разширение, едва ли ще ми отнеме повече от 15-на минутки ;)
Планирам да излезна болнични от края на юни и да избягам на каравана на морето за 3 седмици. Само трябва да имам постоянно хора около мен (гости, де), че да съм спокойна. От утре се връщам в джаза, но ще се опитам да игнорирам дразнителите и да го карам по-спокойно.
Шуши, съжалявам за загубата!
Тути, така е - правят се, че не ни виждат с коремите. И сега по летищата никаква привилегия от факта, че ще ставам мама.
Бебешок, чудя се - ако раждам в Надежда, трябва ли да ходя и на ЖК там? Нали не е с избор на екип?
« Отговор #555 -: Април 23, 2017, 12:16:34 pm »
Йоли ,не би трябвало да те върнат (най-малкото има спешен кабинет и някаква част от раждането се покрива от ЗК),но ще ти дам по-конкретна информация във вторник (имам ходене до там).Относно избора на екип-гласно го нямат ,но както е при мен доки ми каза да му звъня докато не ми вдигне и както се пошегува трябва да е пиан за да не доиде,предопреди ме и кой дни в началото на май ще е извън града. Това е ако бебка тръгне да излиза по- рано от датата на секциото.Чувала съм,че не само при него има такива уговорки
« Отговор #556 -: Април 23, 2017, 15:23:17 pm »
Воистина Воскресе, момичета!

Май добре сте изкарали празниците. Някои по Испания, други в ремонтни дейности. Аз ходих няколко дни до Велинград. Спокойно не съм пила от водата... само поплувах но не в горещия басейн. Тези раздвижвания добре ми се отразиха.
Относно силното главоболие и болката в ушите, доки заключи че най-вероятно е защото ако не бях бременна щях да съм в МЦ. Защото и докато ме преглеждаше хвана и контракции, които аз нещо не ги усещам или различавам. Каза, че може всеки месец през този период да имам и главоболие. Спорт не ми разреши  :( но си поплувах лекичко.

Иии май ще си имаме Госпожица! :bori_012: Но ще изчакаме 4Д-то за по-сигурно но то е чак след 3,4 седмици.

Утре ще хода до Надежда да си взема болничния, най-накрая. Някой знае ли от къде да го взема...от рецепцията или Ж.К.?

За усещането на бебчо, да се похваля и аз усетих ритниче или юмруче, и някакво мърдане, въртене. Мн е странно 8O

Да ви кажа, как се потресох като се видях в бански! Отзад ханша ми много яко си личеше как се е разширил а пък за дупето не ми се говори. А какво ще става следващите месеци даже не ми се мисли. А бюста ми въобще не се е уголемил а само формата се е променила.

Йоли, до колкото знам няма значение къде си карала Ж.К.-то, като решиш къде ще раждаш ходиш само да те следят до раждането. Така, че в Надежда няма да те върнат, звънни на кол центъра и ги питай. Всичко си знаят момичетата.

Маги, аз съм при д-р Димова, д-р Персенска ме изпрати при нея. Харесва ми, малко е мъжко момиче. Ако трябва ми се кара, ако трябва е по-мека.
« Последна редакция: Април 23, 2017, 15:29:40 pm от Ефра »
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
« Отговор #557 -: Април 23, 2017, 17:44:13 pm »
Ефра,болничния се взима от информация.
*
« Отговор #558 -: Април 24, 2017, 14:21:34 pm »
Здравейте, мили момичета !!!  :)
След ИКСИ, ЗЕТ на 2 ембриончета, кървене, оцеляло 1 ембрионче, 22 нелеки седмици, 5 месеца болнични и затвор вкъщи, най-после се престраших да се включа в тази тема ... :) :) :) Честно казано още не мога да се успокоя да се зарадвам на това, което се случва вътре в мен.
Успех на всички, които са стигнали до тук! Дано занапред предстоят само положителни емоции <3 <3 <3

В момента имам поредната тревога и имам нужда да споделя и да усетя вашата подкрепа:
- След като приключихме с д-р Персенска (пациент съм на Надежда), се записах при д-р Михова. Първите два прегледа минаха чудесно, бебо расте, плацента, шийка, всичко е наред, изглеждаше, че нещата се нормализират и аз като всички останали мога да почна да гледам колички и дрешки :).
Около Великден обаче, когато графиците бяха пренатоварени ме записаха за морфология при д-р Панайотова (която в този период заместваше д-р Михова). При последния преглед, д-р Панайотова установи, че има аномалия на сърчицето на плода, което може да е индикатор за Даун (да, в малък процент, но все пак) и ни насочи да направим Пренатест. Уточнявам, че при ранния скрининг, нямаше възможност за БХС, тъй като и вторият плоден сак все още беше там. Та, направихме теста, сега чакаме резултат. Д-р Панайотова автоматично ме записа за следващ преглед при себе си... Отидохме на регистратура да си запазим час при д-р Михова, тъй като искаме да си продължим при нея, но ни казаха, че е трябвало да кажем това на Панайотова ... Надявам се да не ме разберете погрешно - д-р Панайотова също е страхотна, но знаете - когато се довериш на някой лекар, искаш да се консултураш само с него ... както съм аз до ден днешен с д-р Персенска.
Запазихме час и за фетален кардиолог ... трябвало да прегледа сърчицето на плода ....
Много ми е криво... тъкмо се зарадваш и нещо ново излезе наяве ...
Много ще съм ви благодарна, ако някой може да ми даде имейл или някакъв контакт на д-р Михова, за да й изпратя резултатите от Пренатеста и да си продължа прегледите при нея.

« Отговор #559 -: Април 24, 2017, 15:05:46 pm »
Добре дошла Сомис.Желая ти тези притеснения да са просто презастраховане от страна на д-р Панайото и резултатите да са перфектни,за да можеш да се отпуснеш и наслаждаваш на бременноста си.Нямам координати на д-р Михова,дано някой се включи с такива,ако не съветът ми е да звъннеш на информация и да попиташ кога е на работа и да отидеш на място.Чувала съм много добри отзиви за нея и вярвам,че няма да те върне.Докато съм чакала за мойте прегледи при д-р Георгиев съм я виждала как излиза от кабинета и разговаря с пациентите си.Успех.