0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните 99
« Отговор #440 -: Март 22, 2017, 12:55:03 pm »
Здравейте и от мен :) Честито бебе на Zlatetо, да са живи и здрави мама и бебе!

За дрехите - и аз пазарувам от Джордж. И за бъдещата кака, и за бебето. Днес ми пристигна поредната пратка, но този път е повече за нея, отколкото за него. Предния път беше обратното.

Иначе ние почти всичко имаме, аз май съм писала - количка ще ни даде моя приятелка; ще я вземем около Великден. Креватче, корито и т.н. имаме от дъщеря ми; столче за кола тоже. Дрехи накупих от малките размери, а от по-големите имаме дадени купища.

Ремонт обаче трябва да правим и сме в шах как да постъпим... Имаме мухъл в спалнята. Лятото правихме ремонт; сменихме дограмата, защото имаше конденз и мислехме, че тя е причината. А и преди мухълът беше значително по-малко. И сега - някакво страшно чудо е, много повече мухъл... Външна изолация не можем да направим, в блок сме и по новия закон ни трябва съгласието на останалите собственици, а те няма да го дадат - сигурна съм. Вътрешна изолация бихме могли да направим, но не знам дали ще помогне. Едни казват, че помага; други казват, че изобщо не помага и пак ще избива; трети казват, че може частично да помогне; т.е. мухъла да остане между стената и изолацията и ние просто няма да го виждаме, иначе пак ще си е там. И изобщо не знам какво да правим, а трябва да го направим - не може да спим там с тоя мухъл, а бебето пък хептен не може. Та така.

ChaLean Extreme се казва програмата; само тежестите са ми по-малки отпреди.

DreamOn, можеш ли да споделиш подробности, платената версия ли ползваш?


Чак сега влизам и виждам, Мели. Да, платената версия ползвам, т.е. имам целия пакет от тренировки Burn, Push, Lean + кардиото и коремните тренировки. Аз я правя отдавна и въпреки принудителното почиване заради отлепянето, пропуснах фаза Burn, която по принцип е първата. Но така или иначе целта ѝ е с многоставни упражнения да се активизира метаболизма и да започнат да се горят мазнини, а аз в момента не целя това. Затова отидох направо на Push - по-изолиращи упражнения; например клековете са просто клекове, а не клекове в комбинация с нещо друго както в Burn. Аз лично така се чувствам по-спокойна, че няма да загубя равновесие - преди не съм имала такъв проблем, но сега с корема е друго. Какво съм променила, освен тежестите - клековете ми са по-плитки отпреди, както и нападите. Лицеви опори правех в началото, но на колене; после започна да ми става некомфортно и спрях. Сега в понеделник правих, но невинаги мога и ако не мога, не се мъча. Другите упражнения ги изпълнявам както са си и не ми пречи нищо, не ми създават дискомфорт. Имах притеснение за упражненията за гръдните мускули, които се изпълняват от легнало положение (по гръб), но се оказа, че не ми е проблем - повторенията са малко и макар да се изпълняват бавно, не отнема повече от минута. Аз на преглед повече време прекарвам легнала по-гръб, така че сметнах, че това е ОК.

От кардиото съм махнала подскоците и изпълнявам всичко в low impact версията. Чувала съм, че като цяло не е проблем да се правят упражнения с подскоци по време на бременност, особено от интензивно тренирали жени, но на мен просто не ми е комфортно да подскачам в момента и не подскачам. Ще започна пак после :) Изолиращи упражнения за коремни мускули вече не правя изобщо, така че тази тренировка я пропускам. Каквото са тренират коремните мускули в процеса на изпълнение на другите упражнения - това е. Единствено се чудя и трябва да питам за тежестите... Аз понеже съм тренирана, тежестите започват да ми стават малко. В началото ми бяха ОК, защото дълго време не бях тренирала нищо, но сега явно мускулите ми бързо си "спомниха" за какво става дума и някак се усещам все едно не съм тренирала. Не знам дали е ОК да ги увелича малко, с 1-2 кг, или по-добре не.

Мисля да правя Push още един месец. Тоест вместо да правя 1 месец Burn, 1 месец Push и 1 месец Lean както е замислено по програма, а ще правя 2 месеца Push и евентуално после да правя Lean 1 месец. Тогава вече ще съм в 8 месец и не съм сигурна дали ще съм ОК да я правя; тренировките са по-сложни и по-дълги, но ако не съм, ще правя каквото мога, а след като се възстановя от раждането, ще започна програмата отначало, този път както трябва и е замислена.

Това стана доста подробно :)


*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #441 -: Март 22, 2017, 15:34:07 pm »
Здравейте момичета,
 количката ще е за два дни у нас това не ме притеснява:)
мухал - и ние за това ще правим вътрешна изолация с Фибран , баща ми е в строителството и му имам вяра 4е 6те го спрем така.
Яна дано се успокоят нещата с кърменето при вас, и аз с първото нямах много кърма цедих давах и АМ и накрая сама спря и се изгледахме с АМ.
Живи и здрави само да сме и нашите дечица:):)
поздрави на всички в слънчевите дни
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #442 -: Март 23, 2017, 07:34:51 am »
Момичетааа,
Супер новини - вчера бях при Сигридов, синът ни изглежда си е много добре! :)
Шийка, околоплодни - супер. Имам и зелена светлина за тренировки! Качила съм първите 2 кг  мисля, че е време да си направя двигателен режим. Корем си имам също, колегите вече не се свенят да ме питат хахахах
Бях и на консултация при Диди Димова. Май ще се запишем на индивидуалните курсове. Обещава бебе без колики, социални контакти след раждане, хранене за избягване на оттоците и напълняването и майка без следродилна депресия :) А и щяла да ни консултира до 3-годишна възраст по телефона.

Аз в събота следобед съм на бебеманията :)
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #443 -: Март 23, 2017, 08:55:50 am »
Ей, Йоли, много се радвам на хубавите новини! Все такива да имаш до края!

Тути, значи според баща ти с вътрешна изолация може да се реши проблема? Ако е така, супер. А дали е удачно да изолираме само едната стена - тази с мухъла, която е и единствената външна, или е по-добре да изолираме всички стени, макар че останалите са вътрешни и с тях нямаме проблеми?

А аз забравих вчера всъщност да кажа основното за тази тема :) В петък бях на преглед, малкия голям мъж е почти килограм вече, всичко изглежда наред. Взеха ми и секрет за микробиология - чист е, няма нищо. Давах и кръв и урина за изследвания - и там всичко е наред.


*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #444 -: Март 23, 2017, 09:10:12 am »
Добро и слънчево утро момичета,
Хеййй Йоли  браво , радвам се за Вас, аз бях сигурна че всичко ще е наред.Наслаждавай се спокойно сега на бременността си!!!!!!
ДриймОн , да и ние така ще направим ще изолираме само двете външни стени,  другите са вътрешни и също така няма проблем с тях.
При нас едната е калкан с другия блок и там няма как външна да се направи и от там между двата панела си прокрадва водичката , а другата е около прозореца.Татко и други майстори казаха че фибрана ще спре влагата и предпоставките за мухъл и плесен.А колко мухлясал ДЕПРОН(УЖ изолационна плоскост) свалих вчера от стената... ужас не мога да Ви опиша.
Йоли дайте да си направим среща някак си на Бебеманията- кой кога ориентировъчно ще ходи?Вероятно аз след 16,00 че детето е на тренировка в студентски град и 2 часа тъкмо време да се помотаем
Споделете моля Ви мнения за зъбен камък  може ли да се чисти до края на бременността(аз в понеделник имам час и се колебая дали да ходя)- различни мнение четох и моя зъболекар  категорично не препоръчва, заради ултразвука- стрес и е възможно да предизвикал контракции.....
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #445 -: Март 23, 2017, 09:45:44 am »
Аз ще ходя на Бебемания,но предполагам че ще е в събота преди обяд,защото след това ще пътувам.

Относно зъбния камък аз не бих се подложила ,първо защото при мен си е болезнено(аз образувам много такъв и е някаквда драма),второ до скоро ми кървяха венците и ме е страх да не ги разрани допълнително.

Йоли,Дриим браво за хубавите новини.
След няколко часа съм на преглед,ще се включа по-късно
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #446 -: Март 23, 2017, 10:43:50 am »
Тути, аз съм с кучето на фризьор до 1 и мислех след това директно да се метна на изложението, докато още имам сили. Следобедите и вечерите са ми по-трудни, защото започват дискомфорти и болежки тук-там :)
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #447 -: Март 23, 2017, 10:49:21 am »
Хора, тъкмо си взех въздух и майка ми ме вкара в поредния филм!
Нали следя бременността си при АГ и при Сигридов. Но... Никой от тях няма да ме изражда. И сега майка ми ме кара да се отпиша от АГ и да се запиша на ЖК там където ще раждам. А аз дори още не съм избрала болницата!
И не знам сега на 3 места ли да се следя? Не ми се иска да се отпиша от моето АГ защото е майка на моя приятелка и ми е неудобно, нищо лошо не съм видяла от тази жена...
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #448 -: Март 23, 2017, 14:15:29 pm »
Йоли, и аз съм горе-долу в същата ситуация, но ако не ти тежи на теб, не виждам проблем. Имам си лекар за ЖК, месечните прегледи, болнични и т.н. Когато реша ходя при лекаря, който ми прави ин витрото. По-скоро единични случаи, напр.  БХС и първата фетална морфология правих при него. Но няма да раждам при него, защото е в друг град. Скоро се видях и с лекаря, при когото ще раждам. Той иска реално да се виждаме след 30 седмица, освен ако няма някакви проблеми. Преди това няма какво да те гледа всеки месец.
При предишната ми бременност, която не беше ин витро, също имах лекар за ЖК и друг, при когото раждах и с него се виждах от около 6 месец нататък. Тогава опитах на едно място всичко, но много скоро се отказах. Ако лекарят води раждания, а ти го чакаш за обикновена ЖК, има да чакаш :)
Аз моето чакане по болници си го изчаках, надявам се.
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #449 -: Март 23, 2017, 14:42:18 pm »
Йоли, бебе без колики - има и такива, но ако е някое, което има (особено момченцата страдат), нищо не помага. Но съм любопитна, ако решиш да споделиш каква е тайната. Иначе курсовете за бременни са си хубаво нещо. Дават информация за това, което ви очаква, създават се приятелства, а най-важното, което ми даде на мен, беше спокойствието за раждането. Приятен курс и разкажи после (без лоши чувства, просто това с коликите е много трудна тема. Когато първото ми дете имаше колики и всяка вечер по четири часа ревеше без да спира, докато навърши 3 месеца и една седмица, една приятелка, майка на момиченце, ми казваше как давала Нан сензитив на детето си и то нямало никакви колики. И аз се чувствах като най-ужасната майка. Бях опитала всичко, всичко. Само това искам да ви спестя. Има си деца, които имат, както има и други, които плачат много, когато им растат зъбите, а на други изобщо не се усеща. Всяко дете е различно и човек може да пробва това или онова, но да не се чувства виновен, ако не сработи). Забравих най-важното. Много се радвам, че всичко му е наред на момченцето ти. :-)

Re: Тема на бременните 99
« Отговор #450 -: Март 23, 2017, 14:46:40 pm »
Момичета здравейте, :lol:
дойде и моя ред да пиша в тази тема. Имам толкова много въпроси и чудения.
Ние още не сме казали на роднините за бебчо, по няколко причини. Моето мило иска тази събота на празника Благовещение да съобщи новината но аз изпитвам страх. Страх от вмешателство, съвети... Сега никой като не знае ми е толкова спокойно, но още малко и ще ми проличи. Вече съм в началото на 4 месец и майка ми като разбере и сигурно ще ми се ядоса но най-много от нея ме е страх. Тя е майка орлица и понякога ме побърква. Ако не и вдигна телефона до 30 сек и вече започва да си мисли най-лошото за мен. А като разбере, че съм бременна ще ме изтормози и ще трябва да се карам с нея. :fighting:

И аз бих отишла на тази бебемания но сама не ми се ходи а и само сутрин имам повече сили, сладобяд батерията е за зареждане. :D
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #451 -: Март 23, 2017, 14:58:31 pm »
Здравейте :)
Йоли,и другите момичета с мн доктори- не знам как се оправяте. Аз едвам намирам време за единственият ми преглед месечно,ако трябваше да се занимавам с повече...нз,сложна работа. За раждането все още нямам мнение как искам да бъде ( пак смятам да си слушам доктора,ако каже секцио-ок,ако може нормално- още по-добре.) ,но поне знам къде искам да е.
Абе момичета,сега не ми се смейте,не мога да разбера бебчо ли се движи или са ми червата. Дайте някакъв съвет за различаване.
А за бебе без колики знам едно изпитано нещо. Кърмене,но такова кърмене,че майката да спазва правилен хранителен режим( нещо,което съм забелязала,че повечето не правят) . Моят племенник за радост почти нямаше такива екстри,но сестра ми се придържаше стриктно към правилното хранене.
Чухте ли за новото раждане секцио-нормално? Прави се нормален секцио разрез,но се оставя бебето само да си излезне. Какво мислите вие,на мен ми се струва абсурдно,но това си е мое мнение.
Любовта е сила !

Re: Тема на бременните 99
« Отговор #452 -: Март 23, 2017, 16:25:17 pm »
Ето ме отново.
   Мина последната ФМ,бебка си е наваксала и не е по-дребничка ,както я изкарваха до сега.Ясно ми е,че е относително,но пък ме радва.Пак си беше срамежлива и с хиляди мъки и натискане успяха да си измерят нещата,който са им важни.За 3Д сними въобще не можеше да става дума,въпреки доброто желания на доктора,но по-важното е че всичко е в норма.
   На ЖК доки потвърди размерите на бебка,в крайна сметка решихме да правим КС терапия,довечера ми е първата инжекция и утре сутринта е втората.Според него това ще е достатъчно и едва ли ще се наложи да правим още една.Обясни ми,че двете инжекции ще покрият периода до 33-34 г.с.
Относно циститните болежки: през миналата седмица пуснах и една стерилна урина,която беше чиста.Още тогава ми увеличи нош па на 3*2 и сега обяснението му беше,че може би получавам леки контракции,който притискат възелчето на серклажния конец и от там идва дразненето.За серклажа се посмяхме малко,защото ми пойска разрешението да пише за моя случай след като родя.Секциото ще е 10тина дни преди термина.Помолих го само да прескочим празника Константин и Елена,защото сме си избрали друго име,а аз вярвам в това,че децата си идват с имената :D

Ефра,добре дошла,лека и безпроблемна бременност.

Шуши,четох статия относно въпросното раждане,но от нея не можах да си изградя мнение.

П.П. Клиника Надежда,няма подписан договор с Национална банка за стволови клетки,така че желанието ми за дарение отпада.(проверено днес)






*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #453 -: Март 23, 2017, 21:40:28 pm »
Шуши, не се справих с кърменето. Какво да направя?! Не са били заради това коликите, защото и двамата бяха почти само на АМ. Да, де, ама номер две нямаше, а първото орева света.

*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #454 -: Март 23, 2017, 22:52:35 pm »
blue_sky , спокойно,не съм те нападнала. Просто това отчитам аз като вариант. Какво са коликите-това са газове като при възрастните, а те се получават когато има диетична грешка. Масово,ама найстина масово никой не обеснява на младите майки с какво трябва и с какво не трябва да се хранят по време на периода на кърмене. Съвсем не целя да нападам нито теб,нито другите дами. Ядосвам се на системата,защото истината е,че само 1% от жените найстина не могат да кърмят(мастектомия,агенезия на дукталната система и т.н) , на всички други просто няма кой да ми обесни за диета,режим ,изцеждане и т.н. А е важно,и никой не се научава без помощ. И да,не е задължително и двете деца да имат колики,щом са на АМ. Всеки организъм е различен и уникален. Просто аз винаги съм била на мнение,че по-добро от кърмата ( на обучената майка) - няма.
Любовта е сила !

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #455 -: Март 23, 2017, 23:40:15 pm »
Шуши, и аз без да се заяждам или нападам, но .... дано терията ти излезе вярна.
И без никой да обясни на майките за хранителния режим след първите изтощителни ревое от колики всеки един средно интелигентен човек (включвам и татковците) може да се потопи в морето от информация, наречено гугъл. И повярвай  - прави се и почти всичко разумно се прилага, вкл. стриктни диети.  Истината е, че няма точна  рецепта , нито диета за коликите. При някои капките помагат при други не, при някои диетите помагат, при други не... и т.н. Познавам майки, които се  хранеха изключително внимателно, въпреки това бебетата им ревяха часове и по цели нощи. Същите какво ли не включваха и не изключваха от менюто си без резултат. После атакуваха капките и ако въобще нацелят подходящите, то 3-те месеца минали в безсъние и скъсани нерви. А имам и позната, която откара така до 6тия месец. Коликите дори категорично не са изяснени като произход и причина, факт е това. Не знам дали си попадала на теорията и техниките на д-р Карп  - една различна гледна точка.... Примерно

Ефра, ако от сега се притесняваш от вмешателство и съвети от роднини и  майка- орлица, почакай да видиш какво ще стане кога детенце се роди. Изцяло в твоя полза е да поставиш нещата о време в ред, още сега. После ще береш много ядове.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #456 -: Март 24, 2017, 07:31:10 am »
Ефра, честито! Доста си напреднала и ти се възхищавам, че си успяла да запазиш тайната си. Отстоявай си границите! И свекървата е мощна македонка, но нито манджите й исках, нито позволих да ми се дават съвети от типа "сега ще ядеш за двама", "не се ли уморяваш много от работата" и тн. Сега всички с теб трябва да се съобразяват!
За коликите, ще я видим Диди Димова - много противоречиви мнения прочетох за нея, все пак реших да и дам шанс. Тя и бременност без оттоци обещава, ма аз си отичам лятно време от жегите... ще ви разказвам как и какво е.
Шуши, понеже вървим еднакво... Снощи усетих от двете страни на корема нещо като гъделичкащо изтръпване по кожата - повтори се неколкократно и после изчезна. Майка твърди, че е бил Бебо, аз ще чакам да се повтори, но беше много вълнуващо!
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #457 -: Март 24, 2017, 09:55:11 am »
Точно гъделичкащо, като пъркащи пеперуди е в началото усещането на бебчето.
*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #458 -: Март 24, 2017, 10:32:11 am »
yollie , и аз точно снощи усетих движение,обаче след това цяла нощ имах безболезнени контракции , особено като легна по гръб и към 2 ч се притесних. Знам,че е нормално и въпреки това се паникьосах. Усещам бебка как шава точно под пъпа и след това матката ми се втвърдява и накрая пих но шпа и магнезии. Вторник съм на преглед,но мисля магнезия да не го спирам.
Любовта е сила !

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #459 -: Март 24, 2017, 11:53:55 am »
Шуши, сама ли си предписа магнезии?Преди определена седмица магнезия не помага.За това са различни терапиите.А и самия магнезии като такъв действа с натрупване.От едно пиене нищо не се променя.

За кърменето, коликите и т.н. не знам дали да пиша.Моята дъщера беше изключително кърмено дете, аз бях на жестока диета щото всичко и се отразяваше и кво.Да не мислите, че  минахме без колики?Да по-слаби, но си имахме 1 час час и малко рев всяка вечер.Повярвайте леща, боб, зеле, салата, домати, житни и какво ли не не ядях.Ако ги хапнех рева ставаше още по-дълъг и чест.Мина и замина.Помогна слагане в столчето за кола, затопляне на коремчето, бял шум и спане върху някой.Това за мен са основните правила.А ако искате вие да можете да кърмите и да сте спокойни, то тогава вторачването какво не направих правилно, няма да ви помогне.Трябва ви хубава храна и спокойствие.Защото изтощението и несигурността са ви уредени от ден 1 на раждането.