Здравейте , момичета
Честита първа пролет
Нека се наредят слънчеви дни за всички
Zlateto Честито бебе Явора , нека расте здрава и много щастлива , бързо възстановяване на мама
И ние боядисвахме стаите в последния момент , Мъжът ми ги беше боядисал за норматив , сякаш е на състезание , явно е бил под стрес - някакъв бащински
Момичета , ако някой ви е предложил дрешки , ги приемайте с благодарност наистина в началото бебето само повръща , дори и малко да е при оригване и се напикава , нищо че е с памперс , пак по законите на Мърфи дрешките са мокри
)) Мои приятелки ме натрупаха с дрешки и аз си мислих боже много са , но по сто пъти се преобличаме на ден и непрекъснато пера и пак
))
И второто нещо, което ме изумява, са противоположните мнения на различните лекари, акушерки и други специалисти. Това наистина може да докара до лудост една току-що родила жена. Един казва - изцеждай си гърдите, друг казва - недей, един казва - кърми на поискване, друг - на 3 часа ... и така за всяко нещо. Истината е, че всяко бебе е различно, както и всяка майка, и двамата ще се нагодят един към друг и като режим на хранене и сън, и като начин на живот изобщо. А и децата растат понякога въпреки нас. Важното е само да ги обичаме.
...наистина е така , аз с първото дете не можах много да кърмя и започнах да дохранвам с АМ още в началото / на едно пробно теглене /кърмене/ лекарката каза -- ама тя /дъщеря ми / не се хранила достатъчно и трябва АМ... така се простих с идеята да кърмя ....сега си бях казала , че няма да се дам без бой , но от толкова съвети вече няколко пъти вдигам темп и ми се подуват гърдите , добре че не се страхувам от болка , стискам зъби и под топлата вода ръчно отпушвам каналчетата .... ама то не беше цеди след всяко кърмене , цедя аз , но бебето не суче толкова колкото изцеждам , но се активизира образуването на мляко и хайде аз съм с подути и твърди гърди , точно ги възстанових и пак трябва да цедя и да преварявам кърмата - кърмаческата жълтеница се проточи ...аз пак с темп и подути гърди .... сега регулирам и цедя и преварявам и храня на поискване , но ако бебето спи , го будя ако доближаваме три часа интервал ... за сега държа фронта
)) взела съм си анасон семе и пия чай, който си запарвам сама , кърмата е вкусна
и може би успокоява и бебето ...
Бъдете здрави момичета