Честито слънчице на мама Яна, живи и здрави бъдете!
Аз да ви разкажа как мина вчера про Сигридов. Първо - нищо общо с прегледа при Димитрова, човекът си гледа, мери и отговаря на въпросите без да цъка с език и да пуфти.
Каза да спирам задържащата терапия защото вече може да навреди на мен и бебичка. НТ огромна - 3,9. Прегледа мина и той спомена нещо за хориноскопия, но да не избързваме преди кръвните да сме видели.
Аз бях вече по-спокойна и готова да се подложа на каквото каже.
В 5 ММ взе лично резултатите, а в 7 док ми се обади по телефона, както беше обещал.
Няма такова човешко отношение - на дълго и широко започна да ми обяснява, говорихме над 20 минути. Каза, че според него не е най-страшното (генетични аномалии), на които не можем да влияем. Той още на прегледа изключи вероятността от другите синдроми и остана само СД с риск 1:76. Но в разговора обясни, че моите хормони сочат точно обратното на СД и другите мерки на бебо също са категорични. И вика:
"При тази трудно постигната бременност аз няма да те бода! Ако си се побъркала от притеснения и имаш излишни пари, пусни си едно неинвазивно изследване за СД, но аз не те съветвам". И обясни, че според него е нещо на сърчицето, но това е поправимо за разлика от СД. И ми изброи какви изследвания да си пусна и след това ще ми назначи терапия.
Смени ми и фолиевата, а не като Димитрова, която ми обясни, че "вече е късно".
Вече имам надежда и сили да изпращам позитивна енергия на бебето и съм спокойна, че съм в сигурни ръце! Благодаря на всички вас за подкрепата и че ми изслушахте болката.