Вчера бях на преглед. Беше кошмарно, и двамата с мъжа ми сме шокирани.
Сигурно се сещате, че не всичко е цветя и рози - казаха ми че пъпната връв не е прикрепена за плацентата?!? и че бебо има повече удебеляване на течността от допустимото.
Шокираща информация, след която не последва нито едно пояснително изречение, освен надменното - казвам ви го сега (въпреки, че не съм длъжна), че да не се очудите като ви излезе висок риск на консултацията. Ма защо, ма какво?...
На опитите ми да разбера повече отнесох още няколко отговора тип "шамар".
Освен това ми се скараха, че съм отишла твърде рано на този преглед?! Ами мили хора, нали в сайта ви пише от 11 до 13+6 г.с.? Нали като звъня на регистратурата ме питат кога ми е бил последният МЦ?! Защо записвате часове като ми е рано-рано?
Не ми бе даден отговор на нито един въпрос от тези, които се бях подготвила да задам.
За сметка на това нахълта някаква лелка докато ми правиха вагинален преглед - вратата се отвара/затваря/отваря, а аз се опитвам да разбера какво по дяволите става...
Следва въпрос - като сте ИКСИ, колко ембриона ви сложиха?
- два
- Ми, къде е другият?!
МОООЛЯ?!
Ми, него го сложихме в мъжа ми, да не ми е тежко с близнаци! (за малко да и го изтреса)...
Последва и скастряне защо съм си пуснала тромбофилиите и че каквото съм направила с фолиевата преди бременността - това е. За второто да си знам... Сега вече е "късно"...
Имаше и коментар за тези така зловредни форуми, които само ни пълнят главите с глупости.
Черешката дойде с взимането на кръв от една 92-годишна сестра с тремор на ръцете. Познайте какво последва? Аз съм минала през инвитро и два пъти съм дарявала кръв, но това "боцкане" няма да го забравя...
Така, мили ми... Оставам си в неизвестност и тревоги до следващия преглед. Естествено, ще започна да чета за всичките аномалии на бебето, защото в медицинския център не ми бе дадено разяснение.
Извинявам се за дългия пост.