0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните 99
« Отговор #160 -: Януари 17, 2017, 18:27:40 pm »
nunu, съжалявам за случилото се. На губи кураж, всичко ще се нареди! Прегръщам те.

Момичета, включвам се, тъй като съм бременна с хашимото /хипофунцкия/. Правих си изследвания. Всички са чудесни, само хормона малко ми е скочил, но докито ми коригира дозата по телефона до следваща среща.
Предстои ми първи преглед в петък. Нямам избран  гинеколог все още, но избрах една гинеколожка от предишни, при които съм ходила само за да видя какво се случва там и да се успокоя.
Много се шашкам да не са близнаци, защото не ми се иска.
В рода ни няма близнаци, но все пак...
По календар са ми 4 г.с. и 5 дни, но все пак ултразвук ще си покаже най - точно.
*
« Отговор #161 -: Януари 17, 2017, 18:38:00 pm »
Момичета, не съм бременна но искам да попитам и да се консултирам с тук ако някоя родила мама или бременна е била с хематом в начална бременност по точно 7-8 г.с, имам позната от провинцията, Кърджали с кървене в края на 7 седмица и диагностициран хематом в матката, емброион със сърдечна дейност, не съм питала за лекартва но е в болница. Какво беше при Вас , тя е на 28 изклчително желано детенце е.
« Отговор #162 -: Януари 18, 2017, 09:26:46 am »
Ф-че аз бях така...единия ембрион му спря сърдечната дейност в 8 г.с. освен стандартния утрогестан, но шпа, някакви инжекции подкожно си правех нещо от рода на неупоген, но му забравих името :lol: спряха ми фраксипарина естествено, 11 дни лежах в Надежда, после 2 месеца у дома и това беше...не знам колко ще и помогнат в Кърджали аз съм родом от там то др Дзивков е добър ама надали чак толкоз колкото лекарите в инвитро клиниките...късмет и желая
Йоли, вземай си болничен и си лежи с това зацапване хич да не ти пука за работата...
Успех и щастлив финал на всички момичета..
*
« Отговор #163 -: Януари 18, 2017, 11:22:43 am »
f_32, аз бях с хематом след голямо отлепване на плоден сак и кръвоизлив. Хематомът се образува на мястото на отлепването. Ембриото си беше със запазени сърдечни пулсации (в подписа ми е). Както Алекс е писала, много лежане, освен шепите с лекарства. На мен ми слагаха Прегнил 5000 през ден. Случи ми се в 7г.с. в Хасково (ама и късмет) и се наложи да лежа в тамошната болница 10-тина дни, но през цялото време ме консултира лекарката ми от Щерев и даваше напътствия какво да се прави. Бях на режим "стриктно в леглото" до края на трети месец у дома.
Моя позната също беше с кръвоизлив и хематом в същите седмици от бременността. При нея не се установи отлепване или друг проблем с ембриона и освен утрогестан, друго не са й предписвали. Но при нея хематомът беше "на разстояние" от ембриона. Не й се наложи да лежи или да спазва някакви други препоръки. Младежът скоро става на 3 години.
« Последна редакция: Януари 18, 2017, 11:24:22 am от Zlateto ♡ »
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
« Отговор #164 -: Януари 18, 2017, 14:31:24 pm »
Здравейте момичета,
Нуни съжалявам за случилото се!!!Не се отчайвай и не губи кураж, всичко ще се нареди с времето отново!Прегръдки:)
bunnylove не се шашкай от сега , както се казва природата си знае работата:)
И аз бях с близнаци , но в 8 г.с едното спря развитието си и сега дори не се вижда на ултразвука,но ми беше тежко знаех че може да се случи но никой не иска да му идва на главата както се казва.
Но спокойствие лежане и хапчета от доки са всичко което можем да правим на този етап.
Йоли ,действай в болничен и това е работата никога няма край , заместници да ти намерят:)И аз съм на Но Шпа или Папаверин когато имам болки, сега се на по рядко ниско долу или отдясно, но хапченце почивка и филмче в леглото действа добре.Хубав снежен ден на всички и успешен финал на приближаващите. Дрийм Он как си ,Цвете в очакване кога сте:)
« Отговор #165 -: Януари 18, 2017, 15:52:44 pm »
Нуну, съжалявам много за случилото се.

bunnylove, добре дошла. Аз пък исках близнаци, ама не станаха :)

Йоли, напълно съм съгласна за болничните :) И аз бих предпочела да имам един в началото, отколкото 45 дена преди термин.

Цвете, как си? Чакаме добрите новини с нетърпение.

Тути, добре съм, благодаря ти, че ме мислиш  :bighug: Ти как си?

Аз бях на преглед вчера; младежът си е добре, дълъг е 13 см от глава до дупе и тежи приблизително 250 г. Записах час за ФМ на 6 февруари на същото място - Св. Петка, и при същия лекар - д-р Янкова, където бях и за ранния скрининг.

Иначе съм добре, ходя си на работа, занимаваме се с щерката. Утре мисля да посетя и Лидл - ако някой се интересува, в Лидл от утре ще има възглавници за бременни (и кърмене), сутиени за кърмене, бебешки дрешки, дрехи за бременни (рокли и клинове) и разни други интересни неща за настоящи и бъдещи майки. Аз мисля да се възползвам :)

*
« Отговор #166 -: Януари 19, 2017, 07:39:52 am »
Привет, момичета!
Вчера бях на преглед в клиниката на др. Владимиров. Шушулката си е на място и изглежда много добре :) Даже се развива с няколко дни напред, явно ще е някой дългуч. Чухме с ММ и сърчицето, да не ви казвам какво вълнение беше! Спрях да дишам, а пулсът ми скочи в небето!
На прегледа се успокоих, кървенето явно е заради намалената доза на Утрогестана. Позволих си да слагам 2х3 вместо 2х4 и това явно се е отразило.
Следобеда казах на голямата шефка, а после и на прекия ми началник за състоянието ми. Обясних, че не искам от сега да излизам в безкрайни болнични, но понякога физически не се чувствам добре и в тези дни ще си работя от вкъщи. И двамата се съгласиха и проявиха разбиране, което много ме успокои.
Нуну, безкрайно съжалявам за случилото се! Няма думи, с които да те утеша, затова само казвам, че изпращам цялата си любов към теб и от сърце ти пожелавам скоро да имаш повод да се похвалиш!
*
« Отговор #167 -: Януари 19, 2017, 09:58:31 am »
Добро снежно утро на всички:)
Хей DreamOn  и аз съм на фетална в Света Петка ,но при д-р Богданова в 13.30 също на 06.02:)Радвам се че сте добре.Ти в нашия район ли си или идваш само за прегледа в Красно село:) че и аз съм в Красно село:)И аз слава богу съм добре, има си болежките ниско долу но не са постоянни и не всеки ден , за разлика от това кръстта ме скъсва но... няма как:)
Свърша нещо у дома сготвя почивам с книжка и и филмчета.Имам въпрос към по напредналите - вечер когато спите на ляво или на дясно случва ли Ви е се да ви заболи таз или да изтръпне крак?Знам че не е болка за умиране и още се притеснявам ако се обърна по гръб нощем и не се усетя опасно ли е?Не се шашкам ама разни доктори разни мнения:)
Nuni Yollie  сте, Цвете нищо не пишеш , а и Мира и Лукреция не се обаждат покрай попълненията - как сте мамчета:)
Хубав ден на всички и спокойни дни с хубави емоции
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #168 -: Януари 19, 2017, 10:21:56 am »
 tuti20 , спи както ти е удобно и както можеш :)  - организма сам си показва в каква  поза ти е  удобно и няма правилна  или неправилна .
Като цяло с напредване на бременността  по гръб е почти невъзможно спането  .Аз традиционно преди спях само по гръб  , сега по  гръб не мога  да легна - става ми лошо , освен ако не сгъна краката в коленете  . И цяла нощ се въртя на ляво или дясно  . Много по -удобно е настрани със сгънати крака  и подложена възглавка , но това  в последните месеци  . Има мнения , че спането на ляво е  по-полезно  -  за  хранителния и кръвен поток към бебето , а спането по гръб притиска вена и  по  този начин ограничава кръвопотока  към матката  .

В твоите седмици не мисля , че има значение на коя страна спиш  - щом не се  усещаш и спиш комфортно и по гръб , едва ли е  проблем  .

*
« Отговор #169 -: Януари 19, 2017, 10:55:47 am »
Nimika  благодаря за успокоението  и мнението:))
« Отговор #170 -: Януари 19, 2017, 12:11:08 pm »
Тути, наблизо съм - в Стрелбище живея. А в Красно село съм пораснала :)

За спането - Нимика ти е казала - спи както ти е удобно. Аз по гръб отдавна не мога, на мен започва да ми става зле още от самото начало на бременността. Но и не спя по гръб по принцип; спя полу-настрани, полу- по корем.

*
« Отговор #171 -: Януари 19, 2017, 12:14:05 pm »
tuti, аз също като nimika ще кажа, че тялото си усеща как е добре и правилно - за теб и бебчо. Аз скоро влизам в 8-ми месец и все още понякога спя почти по корем. Всички ми казваха, че място няма да мога да си намеря, ама ела ме виж каква зимна мечка съм. Почти няма поза, която да не ми е удобна (все още). Когато нещо не е наред с позата, тялото инстинктивно подсказва и си се понаместваш. Единствено, когато ме мъчат киселини, обръщането на ляво наистина облекчава положението.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*

Shushi18

• 192
  • Луда стажант лекарка
« Отговор #172 -: Януари 19, 2017, 13:47:56 pm »
здравейте :) и аз съм на мнение,че спиш както ти е удобно и можеш да заспиш. аз не мога да заспя по корем вече примерно(нищо,че нямам корем още,просто ми се гади) ,на дясно в повечето случай отново има гадене. остава варианта на  ляво и по гръб(колкото и да го отричат). Аз определено мога да се оплача от лош сън,ставам до таолетна по 2-3 пъти,гади ми се през нощта,трудно заспивам. Абе рисковете на професията-бременна :)
Любовта е сила !

« Отговор #173 -: Януари 19, 2017, 16:18:55 pm »
Здравейте момичета.
Радвам се че повечето сте добре.

Нуну съжалявам за случилото се.

Аз от понеделник имам нова колежка,която обучавам и нямам никакво време да влизам тук.Чета ви отгоре отгоре.Надявам се другата седмица да ми е по-спокойно.Иначе съм си добре,надявам се и бебче да се чувства така добре като мен  :).Довечера е поредния преглед и ще видим реално.
Видях,че коментирате намеленията на Лидъл.За тези ,който ги пропуснав т магазин Дундьо(има и онлайн магазин) има също възлгавници за бременни както около 90 лв,така и по 23 лв.Аз си взех тази от 23 лв и мога да кажа ,че не е зле.
За спането спя както ми е удобно,имам моменти в който не мога да лежа по гръб,друг път не ми пречи,по същия начин съм и за по корем.Важното е да се спи :)
Пазете се в това студено и хлъзгаво време.

« Отговор #174 -: Януари 20, 2017, 00:05:22 am »
Zlateto ♡ и аз бях като мечка до началото на 8ми месец  :D После все едно копче натисна някой и се почна с голямото въртене.Спя с 5 възглавници покрай мен  :D   :balk_126:
В една група споделих , че по - гръб ми е много удобно.Такива страшни неща ми казаха и ми се скараха , че сега си слагам възглавница за да не се обръщам по гръб  osi_10
За киселините дааа на ляво лягам и след 2 мин няма помен от тях.Но пък моите не са много силни.Викам си бебка ще е с 2 косъма понеже не са силни  :D
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #175 -: Януари 20, 2017, 00:46:29 am »
В една група споделих , че по - гръб ми е много удобно.Такива страшни неща ми казаха и ми се скараха , че сега си слагам възглавница за да не се обръщам по гръб  osi_10

Ягодка, представям си какво ти е - щеше да е смешно, ако не беше нелепо.
Избягвайте тия негативни емоции, момичета, не са ви от полза и не е забавно. Спете си както ви е приятно, че нали знаете какво казват злите съседки - като се роди детето, ще си мечтаете за сън. :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Tsveteto

• **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
« Отговор #176 -: Януари 20, 2017, 15:21:48 pm »
Здравейте, момичета!
Не съм спирала да мисля за вас и искрено се надявам да сте добре и да пишете повече + новини!

Нуну, кураж мила!

Garden, нашият бебок реши да се завърти преди около 2 седмици , т.е. в края на 9тия месец. на моменти ми се струва че пак се върти...

Аз днес влезнах в болницата за наблюдение, тъй като терминът мина, все още нямам  никакви признаци за раждане, тоновете засега са добре. Чакането продължава :)
Благодаря ви, че ме мислите!
Прегръщам ви!
*

Shushi18

• 192
  • Луда стажант лекарка
« Отговор #177 -: Януари 20, 2017, 17:36:44 pm »
Tsveteto  , айде чакаме едно хубаво пухкаво бебенце. Всички се вълнуваме с теб ! Дано всичко мине много леко!
Любовта е сила !

« Отговор #178 -: Януари 20, 2017, 17:47:47 pm »
Tsveteto на  мъничето сигурно му е студено и чака тези дни да се затопли още малко :D.Щом си под наблюдение всичко ще е наред.В очакване сме с теб.

Аз снощи бях на преглед,бебче си е супер,серклажа също,взехме микробиология,сутринта си пуснах глюкоза,кръв и урина.Оказа се,че хемоглобина и други 2 показателя са по под нормата,доки ми изписа съответно желязо.Не ,че съм се шашнала,знам че е много често срещано при бременни и е по-малкото зло(от др. проблеми),но не е ли малко рано за желязодефицитна анемия (или то не пита)?
*

Shushi18

• 192
  • Луда стажант лекарка
« Отговор #179 -: Януари 20, 2017, 18:35:36 pm »
bebeshok
Не се притеснявай за анемията. За какви стойности на хемоглобина говорим? Често срещана е лъжливата анемия по време на бремеността,поради увеличеното количество течност в организма. И все пак няма да ти навреди приема на желязо,предписан от лекарката. Надявам се те е предупредила,че е важно да хапваш достатъчно белтъци и вит ц,за да се усвоява то. И за черните изхождания като страничен ефект,да не се шашкаш :) кои други показатели са ти под норма?
Любовта е сила !