0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #140 -: Януари 09, 2017, 17:27:05 pm »
Предварително се извинявам, ако въпросът ми не е за тази тема, но не намерих конкретна информация по другите теми.
Относно проследяването на бремеността - как се случват нещата през личния лекар, има ли тук момичета с ДЗО и кои клиники в София работят с фондовете? На сайта на Доверие има някакъв списък, който почти никаква информация не дава. Може ли да се следя на две места?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #141 -: Януари 09, 2017, 17:39:59 pm »
Отиваш при личния лекар, казваш му, че си бременна и че ти трябва направление за гинеколог за проследяване на бременност. Твоята бременност е рискова, затова трябва да се следи от АГ. Избираш си гинеколог, който има сключен договор с касата и му носиш направлението. Можеш да се следиш на колкото места искаш, просто касата ще плаща само на 1 лекар, както и застрахователният фонд ще покрие само това, за което си сключила договор. Вземаш си фактури от прегледите, изследванията и консултациите, придружени с касова бележка и документ от лекаря или от лабораторията и ги предаваш на застрахователя. Общо взето е това.

Ако твоят ДЗО институт има допълнителни изисквания относно документация, трябва да ги попиташ, за да ти я предоставят.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #142 -: Януари 09, 2017, 22:22:27 pm »
Zlateto, препоръчителната доза витамин С за бременни е 85 мг дневно, с максимална дневна доза от 2000 мг.
Мели, благодаря! :)
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
« Отговор #143 -: Януари 12, 2017, 10:33:58 am »
Добро утро момичета  :D
Как сте?Нещо интересно при вас?
Аз се върнах от поредния ми преглед(толкова често съм в клиниката,че се замислям дали да не се преместя близо до нея)всичко е все така добре..пу пу да не чуе дявола.
Категорично живи и здрави ще раждам секцио,за възела доки каза ,че ако има възможност ще го махне по време на секциото,но не на всяка цена,защото носи своите рискове.За HPV вируса,няма как да го предам на бебче,за възлите няма научно доказателсто ,че се предават генетично(знех отговора,но все пак бях длъжна да попитам).
От понеделник си имам заместничка в работата и се надявам да ми олекне малко,че при нас от сега до април е най-напрегнато и така да мога да изкарам възможно най-много.
Лек и успешен ден ви желая
*
« Отговор #144 -: Януари 12, 2017, 14:14:47 pm »
Ех, че хубаво Бебешок! Все така спокойно и леко да ти е! Гледам, че си вече 19 гс, как само лети времето, а на мен дните ми се струват седмици!
С трепет очаквам заветната 13та седмица, а имам чувството, че от 1 месец съм зациклила на 6-та  :snail:
И аз вчера бях на преглед, Шушулката си е там, мъти си се. Видяхме за кратко и пулсацийки, но не ги чухме, че не било полезно толкова рано... От вчера леко ме наболва корема, но по друг начин, сякаш е тръгнало да ми идва. Но наболява за малко и после отшумява. Иначе съм добре, не мога да се оплача от нищо освен от леко забавеното ми храносмилане.
*

Tsveteto

• **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
« Отговор #145 -: Януари 12, 2017, 14:19:19 pm »
Здравейте и от мен!
Надявам се, че всички сте добре :)

При нас днес е слънчево и мн приятно за разходка. Лошото е , че се хлъзнах на една плочка и пак ме захапа нервче, пак в лявата страна, но този път е около слабините и вървенето и движенията ми станаха мн болезнени.... Явно последните дни ще са тежки, но не остана. Дано да не събудя други болежки до раждането, че така или иначе тазобедрените стави  ме мъчат нощем :)
Да се пазите :*
*
« Отговор #146 -: Януари 13, 2017, 15:11:10 pm »
Момичета, точно си споделих, че нищо интересно при мен... и вчера в края на работния ден ми се появи малко зацапване. Този път беше розово, не кафеникаво. Притесних се и си отлежах цялата вечер на дивана, но днес съм пак на работа. Добре, че като се прибрах снощи вече беше спряло и така до сега. И все пак си имам болки. Пия но-шпа, но ми е свито под лъчжичката. Какво още мога да направя, за да се предпазя, кажете?
« Отговор #147 -: Януари 13, 2017, 16:15:08 pm »
Yollie, защо не се чуеш с доктор? Може да се наложи да ти изпише нещо. Аз имах дни с болки в кръста и корема точно около 6 седмица и си взех и болничен. Иначе приемам утрогестан и аспирин протект, освен но-шпа, но бременността ми е след инвитро.
*
« Отговор #148 -: Януари 14, 2017, 21:28:37 pm »
Здравейте момичета! Отдавна не съм писала във форума, но се престраших да се "регистрирам" тук.  :oops: Бременна съм в 9-та ГС и понеже предишната ми бременност беше доста отдавна исках да попитам ходите ли някъде за проследяване на бременност по ЗК? Засега ходя при д-р Белчева в клиниката на д-р Владимиров, но се чудя дали да не се запиша някъде да ме следят и по ЗК, за болничен ако се наложи, а и за рутинните изследвания...може би е добре да се помисли да се следя някъде, където и да родя после...Очаквам да споделите при вас как е...Желая на всички тук лека бременност и щастлив финал :lol: Лека вечер!

*

Shushi18

• 192
  • Луда стажант лекарка
« Отговор #149 -: Януари 15, 2017, 08:21:52 am »
Nunu дай някаква информация за град за новите като мен :)
Любовта е сила !

« Отговор #150 -: Януари 15, 2017, 08:42:53 am »
Добре дошля Nunu,аз лично не се следя по ЗК,само в клинника Надежда.Те както и повечето клиники имат договор със ЗК и няма проблем за болничните.Относно изследванията в клиниката има пакет ,който е близо до този по ЗК и съм си го платила.Раждане мисля пак там.За лекъри по ЗК, при който да се следиш мога да дам координати ,но дали може да се ражда при тях не съм сигурна
*
« Отговор #151 -: Януари 15, 2017, 12:35:20 pm »
В София съм..Как се отплеснах изобщо не съм написала за къде става въпрос
*

Tsveteto

• **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
« Отговор #152 -: Януари 16, 2017, 12:55:18 pm »
Здравейте!
Да се отчета набързо:
ние вече сме в Тутракан на хотел , днес слушахме тонове, понеже терминът отмина- ОК са. Аз нямам абсолютно никакви признаци за раждане и продължаваме да чакаме.

Нуну, добре дошла! :)
*
« Отговор #153 -: Януари 16, 2017, 13:17:43 pm »
Здравейте момичета ,
Добре дошли на новите членове и леко бременеене!
Цвете , ВНИМАВАЙ вън е ужас заледено... явно бебо му е добре там да си седи на топло то за какво да излиза в тия виелици:))Леко и успешно дочакване на раждането !Nunu аз се следя по ЗК  в 14 ДКЦ.Yollie по ПОВОД болките питай все  пак лекаря си и аз като имах зацапване също ми зиписа да пия Но Шпа и Утрогестан.
Бебешок радвам се че и при теб всичко е добре, аз  на в началото на феВруари съм на поредната ФМ.
Пазете се и успех на всички :)
Хубав ден и успешна седмица
*

Shushi18

• 192
  • Луда стажант лекарка
« Отговор #154 -: Януари 16, 2017, 15:56:17 pm »
Tsveteto , съгласна съм с отговора на tuti20 . И на мен не ми се излиза навън,какво остава за бебчето.
Nunu не мога да те посъветвам нищо,от пловдив съм. Тук е най-добре да си в частна болница.
Yollie , какво се случва с теб и зацапването ти? 
Днес бях на преглед,видяхме пулс,но не успяхме да го чуем ,предполагам защото беше с коремен ехограф. Точицата е голяма цели 14,14 мм. Радвам се,че всичко с нея е наред. Лека седмица на всички желая :)
Любовта е сила !

« Отговор #155 -: Януари 16, 2017, 16:52:11 pm »
Здравейте бременни момичета. Бих искала да задам въпрос. Снаха ми вчера влезе в 9- ти месец и беше на  ЖК, изплашили са я много, че бебето не се е обърнало с главата надолу и тя е много притеснена. Бихте ли споделили кога се завъртат бебетата и дали има нещо притеснително при снаха ми. Благодаря ви много
*

Shushi18

• 192
  • Луда стажант лекарка
« Отговор #156 -: Януари 16, 2017, 21:02:56 pm »
В 8 месец е нормално да се обърне бебето. Ако не се е обърнало в 9 ,може да предпочетат да използват оперативно родоразрешение.
Не виждам защо са я наплашили,ако само това е проблемът.ако държи само и единствено естествено да роди-ок ,пак си има техники за израждане на бебенца във всякакви позиции. Аз бих посъветвала,ако няма притивопоказания и бебето не се обърне скоро да се мисли за секцио. И пак казвам - не е нещо толкова фатално. В 9 месец най-важно е тоновете да са добре и родилката да е спокойна и подготвена.
Любовта е сила !

*
« Отговор #157 -: Януари 17, 2017, 08:51:36 am »
Здравейте, момичета,
Нуни, добре дошла при нас! Лека бременност ти желая! Виждам, че сме били в една и съща клиника, може дори да сме се засичали в чакалнята при док.  :D
Да, д-р Белчева ни следи и така е по договора, който сме сключили с инвитро клиниката. Те искат да са спокойни, че всичко протича нормално, а и си водят статистики. Аз отделно ходя при моята АГ, която си ме познава от момиче. Ако искаш препоръка, ще споделя името. При нея съм по ЗК. Отделно тя ме изпраща на фетална във Фемина. С тях пък имаме сключен договор от допълнителното здравно осигуряване и ще ми се възстановят сумите от морфологиите. Съвсем отделно ще мина да ме види Сигридов, защото много мои близки са били при него и се кълнат в гения му :)
Та, така... Само Шушулка да се закрепи и ще има да я разхождам по кабинетите за снимки... Относно зацапването - не спира. От четвъртък съм все така, но е кафяво на цвят. Не бих казала, че количеството е притеснително (не нацапвам цяла всекидневна превръзка), но все пак ми е тревожно. Корем вече не ме боли и рядко пия но-шпа. На Утрогестан във високи дози съм още преди трансфера. Отделно пия и Естофем. Реално, аз съм си нон-стоп на терапия.
АГ-то ми каза ако прокървя по-сериозно да тичам в Майчин дом. Утре смятам да ида при Владимиров и лично него да попитам какво да правя. Утре също ще кажа и на работодателя си, нищо че съм само в седма седмица. Както с една приятелка си говорихме - болничните трябва да се дават на бременните през първите 3 месеца, защото те са най-гадни и критични :) Много ми е напрегнато в работата и само търча от срещи в срещи и ме товарят с нови проекти. Може да е от тревожност зацапването...
Цветето, успешно раждане! :)
« Отговор #158 -: Януари 17, 2017, 14:33:35 pm »
yollie аз съм в болничен от 7ма седмица(имах отлепване и големи дози хапчета за задържане) и сега до края ще съм така.Даже вече съм 45 дни преди раждане :) Взимай смело и си почивай.
*
« Отговор #159 -: Януари 17, 2017, 15:44:12 pm »
Здравейте момичета. За съжаление при мен нещата не се развиха добре. Вчера бях на преглед при д-р Белчева, но се оказа, че ембрионът е спрял да се развива в 8 г.с.  :( Насочи ме за абразио и да направим генетични изследвания на плода за хромозомни аномалии. Това от мен засега. Пожелавам ви успешна бременност и най-щастливия финал! Успех!