Да, мъжете явно различно го преживяват това. Мъжът ми винаги с готовност се е включвал във всичко свързано с опитите в клиниката, но още първото даване на материала там се оказа катастрофа. Беше отделил с мъка много малко количество и всички показатели в спермограмата бяха много лоши. Тогава самите биолози ни предложиха при следващите опити да дава пробата вкъщи.
Условията в клиниката бяха изрядни според мен, той обаче през цялото време ми обясняваше, че обстановката била ужасна - гадни списания, които не се знае кой бил пипал
, бяха му обяснили, ако иска, на кой канал да включи телевизора, не бил докоснал дистанционното, че било мръсно
...... абе ясно, че е пресилено, но факт е, че много се беше напрегнал от случилото се.
И така, при всеки следващ път, пробата се даваше вкъщи и по най-бързия начин се опитвахме да я закараме там. А то си беше екшън направо, тъй като ние живеем на около 20км извън София и да не ви разказвам какво екстремно каране с кората следваше след даването на материала
, а аз държа плътно скъпоценната течност, че нали и температурни изисквания има
.
Та, въпреки целия този екшън, мъжът ми предпочиташе така, вместо да пробва отново в клиниката. А той често даваше материал, всеки месец почти, тъй като правех опити на естествен цикъл.
Елизабета, препоръката ми е да обсъдиш предварително с биолозите, защото има определени изисквания за даването на материала и транспортиране на пробата, които е по-добре те да ти обяснят изчерпателно, за да е коректно изследването все пак, иначе се обезсмисля.
Успех ви желая!