А можете ли да ми кажете за тази овулация, при положение, че на 7ми ми е била почти еднаква като наситеност с контролбата, на 8ми вече по-бледа, а на 9ти я няма, означава ли че овулацията съм я изпуснала и е била на 7ми, т.е. няколко часа след това и на 9ти като сме го направили е било безсмислено?
Все пак сивзех нова опаковка с тестове за овулация, днес след работа пак ще направя.
Здравей,
momiche_f! Тестовете за овулация отчитат пика на LH, което провокира спукването на фоликула (около 12-24 часа след този пик на LH, а понякога и повече - до към 48ч. след положителния тест), след което освободената яйцеклетката може да бъде оплодена. Яйцеклетката има преживяемост около 12- 24 часа след овулация.
Няма как еднозначно да се каже дали сте пропуснали овулацията, има шанс и в този месец, според мен!
Най-общо препоръката е около овулация опити да се правят през ден или всеки ден, както предпочитате.
Освен тестовете за О., може допълнително да използваш и калкулатор за изчисление на фертилните дни (той изчислява спрямо продължителността на месечния цикъл).
В сайта има
Овулационен календар, който изчислява фертилните дни за конкретния цикъл. Ако се регистрираш и поставиш линк към графиката в подписа си, ще бъде по-удобно да следим и коментираме дните за овулация. В календара по твой избир може да въведеш някои данни: тестовете за овулация, евентуално базална температура, ако решиш да измерваш, също медикаменти, и др.
Желая ти успех,
Момиче, ако не в този цикъл, то в следващия!
П.П. Ако имаш затруднения с регистрацията в календара и поставянето на линк в подписа, ще дам допълнителни насоки
.
Би ли написала колко дни е твоят месечен цикъл (не дните за ментруация, а общата продължителност на цикъла)?
Този тест за овулация, който е бил почти положителен, по кое време на деня е направен? Добре е тестовете, които отчитат пика на ЛХ, да се правят около обяд или следобед, не сутрин. В тази тема преди няколко дни коментирахме тестовете за овулация
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=50951.msg1144056#msg1144056