Момичета напоследък ме е обзела една вълна на депресия. Преди точно година започнахме опитите с мъжа ми с цялата надежда на света , че след 9 месеца ще бебе. Е, да, ама не, както се казва. Оказа се , че за тази година изживяхме толкова много неща, че сега надеждата за бебе е само едно бегло чувство. През целия ми живот слушах как майка ми е забременяла буквално от първия път с баща ми и си мислех, че и аз ще съм така. Обаче не било толкова лесно... Преди сватбата си мислех , че е от стреса от подготовката, а и бяхме в ремонт, ужас пълен беше. Мина цялата дандания със сватбата, и аз след два месеца забременях. Е няма такава радост и такъв кеф. Само , че както се казва, не питай старило, а патило. По лошия начин разбрахме , че на тоя свят има едно нещо наречено мисед аборт. Запознахме се с него и някакси преглътнахме горчивия и тежък залък , че бебето го няма. Чакахме три месеца , после пак се завърнахме към спиралата - тест за овулация, опити, ранен тест за бременност / разбира се отрицателен/, менструация и много сълзи... Омръзна ми тази спирала, омръзна ми чувството , че надеждата леко се изпарява. Уж всичко наред, здрави сме били, можело да имаме много деца, ама нещо явно ние сме извънземни и не можем да ги направим тези деца. За 4 опита до тук сме правили какво ли не - то не беше да не мърдам цяла нощ, та на свещ ли не стоях, та сироп за кашлица ли не пих / подпомагал слузта да вървели сперматозоидите по - лесно - глупости/, какви ли не витамини пихме... Нищо, едно пълно нищо става...
Скоро си говорехме с едни приятелки и едно от момичетата щели да почват опити за бебе. Тя каза нещо от рода на "Аз сега като забременея". Аз се изсмях... тя си няма и никаква идея , че това "сега" отнема години...
Знам, че всяка от вас има такава история, като моята, и много ми харесва, че има такъв форум, та човек да може да си излее мъката и някой да го подкрепи в надеждата за дете....