Привет!
Ходих на гинеколог в четвъртък (44 ден), взе микробиология, но каза, че секрета си прилича на овулаторен, преди още да ме види на ехограф и каза, че продължава толкова време заради задържания фуликул в десния яйчник, който обаче се е посмалил по размер спрямо предния път (23 ден), заради него също каза, че и цикълът ми никакъв го няма до момента.
Във вторник вечерта (42 ден), имах болки в левия яйчник и напрежение, а с оглед и на доста увеличилия се цервикален секрет последната седмица, ми мина през главата мисъл, че много прилича на овулация това, но реших, че не е възможно 42ри ден на цикъла да имам овулация, при положение, че и МЦ нямах този месец.
Е, не ама както се оказа на ехографа, в левия яйчник имаше овулаторен фуликул, а по видът му АГ заключи, че е имало овулация скоро, кога точно каза нямало как да прецени. Каза също, че или това е мнооого закъснялата овулация, която ми излипсва този месец или е прескочен един МЦ и е дошло ред за овулацията.
Лигавица дебела, като аха да ми дойде всеки момент.
Каза, че вариянтите са два, или да чакаме още време да ми дойде МЦ или да ми даде да пия Дуфастон, което каза, че е подобно на Утрогестана (който пих и ми докара този зор с фуликула), за да го пукаме, но с оглед на това, че всичко ми е разбъркано след прогестероновия препарат и не е ясно какво се случва в момента, ще чакаме...