Елизабета, без да ми се обиждаш, но не разбирам защо задаваш едни и същи въпроси няколко пъти, при условие, че момичетата доста обяснително са ти отговорили, относно условията и изискванията да спермалното изследване, което ви предстои. Преди време имам спомен, че пак питаше за същото. Тогава
Мели ти отговори, според мен задоволително. В крайна сметка, свържете се с клиниката и задайте въпросите си там, ако тук не те удовлетворяват отговорите.
Марси ти е казала как са процедирали те, когато им се е налагало. Приемам, че има мъже, на които вероятно им е неудобно да дават проба "на място", но чак пък да не може съпругът ти да се справи сам вкъщи...Помислете за вариант ти да излезеш извън дома (разходи се малко навън, пий едно кафе сутринта на крак, такива работи). Все пак се касае за няколко минути "работа". Понякога фактът, че ти си наблизо, също може да го смущава.
И да, важно е пробата да не е замърсена (спазена хигиена преди отделянето на еякулата), да е максимално запазено попадането на цялото количество в контейнера и да е транспортирана възможно най-бързо до клиниката, със спазени условия за последното (време, температура...).
Това не е никак маловажно изследване и е редно мъжът ти да се постарае малко за него. Едва ли на теб, или на всички нас като жени, ни е много комфортно да ходим по няколко пъти месечно на гинекологични прегледи и всякакви други манипулации, през които се налага да преминаваме.
А и тази борба за дете не е само твоя, тя е на двама ви като партньори, като семейство, и е редно всеки да поеме сериозно своята част от този нелек път.
Успех и дано да нямате повод за притеснение в резултатите на половинката!