Здравейте отново, дами. Честито на тези, които имат две чертички, виждам че по - горе има добри новини. Дай Боже все така!
Нали и аз съм хашимотка, а това заболяване пречи май на усвояването, преди няколко месеца бях с желязодефицитна анемия. Започнах да пия сорбифер дурулес + 500мг витамин C всеки ден. Без млечни преди и след него поне 2 ч., както са казали Маги и avallon преди мен. За два месеца го вдигнах почти до горна граница. Преди това пих феротон, но нямаше особен ефект, а и има ужасен вкус.
Доколкото знам зеле ни е забранено, може да се яде, но само сготвено, също така, не знам дали е много сигурно, но имам инфо, че обикновената паста за зъби вреди, взимам само такава без флуор. Иначе атакувала жлезата. Вече една година съм на диета, свалих 11 кг., трудно ми е, защото обичам хляб, сладко, но не мога да си го позволявам.
От майка ми /която е хашимотка/ знам, че е важен селенът. Много помага да се смъкне хормона. Но ме посъветва да го спра, защото не се препоръчвал за бременни и сега се надяваме да стане. А пък се натрупва.
Истина е, че никой лекар не признава диета при лечението на това заболяване. Но не знам защо при мен има голяма разлика когато спазвам режим и когато не.
Да се отчета по темата - не се надявам много, че е станало, но вчера трябваше да ми дойде. Не ми дойде, нито ми дойде днес. Нито нещо ме боли. Но пък пия прим ойл за намаляване на симптомите и засега само гърдите ме боляха, като вчера и днес вече спряха. Освен това съм болна и пия витамин Ц и парацетамол... та май и от това има забавяне. Ще видим.
Успех на всички и до скоро, ще ви следя.