Здравейте момичета. Нова съм във форума. Искам да си споделя вече с някого. От 4 месеца със съпруга ми правим опити за бебе. До момента все са неуспешни. Моля ви дайте ми полезни съвети. От кога да почна да меря базална температура? Кога е по добре да се трудим - сутрин или вечер?
Здравей, добре дошла и дано кратко се задържиш в тази тема, а се прехвърлиш в бременната
Базална температура се мери през целия цикъл, за да се проследи двуфазност - тоест по-ниска БТ в първа фаза, а след О БТ се вдига с окло 0.4 единици.БТ се мери винаги сутрин, препоръчително по едно и също време ( с отклонение до 20-30 мин) , без да си ставала от леглото поне 3 часа. Ако мериш с дигитален термометър се изчаква 5 мин след сигнала
Ако споделиш колко време е цикълът ти, можем да дадем съвети кога да очакваш О( около 14 дни преди нова менструация, но може и по-малко, поради което е добре освен да се мери БТ да се включат и тестове за О евентуално). За контактите не мисля, че има значени дали са сутрин или вечер, важно да ги има
Различно е мнението колко да са чести , но - ако не ти е редовен цикъла, правете през един -два дена опити, а ако видиш вдигане на БТ с поне 0.2 степени или спад с около 0.2 степени - опит на деня и на следващия ден
При някой жени преди О има спад в БТ, при други дирекнто се покачва, за това те съветвам при всяко отклонение - контакт
Стискам палци това да е успешният ти цикъл