Вчера за Мерал и Моника боб, малко зелева салата и за десерт бисквитена торта.
За мен: Ориз от карфиол с чушки и царевица и карфиолени пръчици с пармезан.
Блу, тази рецепта за Фалшив ориз от карфиол става за постно ядене.Много е лесно и става вкусно, аз не вярвах.Карфиола се реже на розички и се измива и подсушава.Слага се в кухненски робот или блендер и се смила, става на много ситни трохи.В дълбок тиган се запържва лук, чушка, моркови, гъби(каквито зеленчуци имаш) докато омекнат.Прибавяш карфиола и бъркаш.Аз подправих само със сол и черен пипер.Като е почти готово(опитваш го няколко пъти, карфиола да става за ядене, но леко да хрупа), правиш кладенче/дупка по средата и изсипваш 3-4 разбити предварително яйца.Бъркаш ги само тях докато станат като бъркани яйца на тиган, като станат такива разбъркваш цялата смес с яйцата и готово, става за ядене.Аз сложих малко заквасена сметана, че мис е мотаеше в хладилника, а ако се сложи и соев сос, ще е още по-хубаво.