Нимика, моля те, опиши хайвера от грис в отделен пост със заглавие и вариации!
Интересен е, нека го имаме и него!
То при мен всеки път се получава различен
Хайвер от грис - подходящ за гарнитура или разядка .
- класически вариант- сварява се грис в подсолена вода . Добавя се майонеза , настърган лук и сол на вкус .Овкусява се с подправки по желание - копър , магданоз, черен пипер .
Вместо майонеза може към още горещия грис докато е на котлона да се добави яйце и бърка , докато поеме яйцето , а после да се добави мазнина по желание .
Разбира се може да се добави и счукан чесън , копър или друга зеления по вкус . Понася и сварени нарязани яйца ; смлени орехи ; сирене ; печени чушки и.т.
Хубавото е , че става бързо за минутки .
Днес :
- дробчета по селски май се наричат -дробчета със моркови , лук , чушки , домати и подправки
-содена питка ,намазана със семена и риган , мащерка-незнайно защо има сладникав вкус
- карначета
-салата зеле
-туршия и лютеница