0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #40 -: Октомври 25, 2016, 20:47:28 pm »
Задушени картофи с подправки и "ги" (много съм впечатлена, не е така мазно като маслото, мъжът ми направи доста буркани)
Пъстърва на фурна
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #41 -: Октомври 26, 2016, 08:56:07 am »
Аз малко обърках плана, спагетите снощи ги ядахме, а предната вечер свинско със зеле.
за тази вечер едно октоподче съм планирала, но ще ми е за първи път, та да видим какво ще стане :)
и чийз кейк за десерт :)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #42 -: Октомври 26, 2016, 14:17:52 pm »
понеделник и вторник

зеленчукова супа
пица със спанак и сирене, пица със салам
салата от кисели краставички и чушки

днес

печен свински джолан
саката от варени картофи
салата домати и краставици


*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #43 -: Октомври 27, 2016, 10:12:35 am »
пица със спанак
Спанака  суров ли го слагаш или сотиран ? И мажеш ли доматено пюре ?


боб яхния
 супа с булгур и свинско
пица  с каквото има
млечна баница


зеле с ориз
дроб на фурна


*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #44 -: Октомври 28, 2016, 08:41:42 am »
Да ви кажа октоподчето се получи чудесно, ако има някой интерес ще напиша рецептата :)
снощи менюто беше ориз със зеленчуци и топено сирене със салата от маруля, домати, краставици и авокадо.
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #45 -: Октомври 28, 2016, 18:44:51 pm »
Вчера пилешка супа и пиле с прясно зеле
Днес дояждаме
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #46 -: Октомври 29, 2016, 09:41:34 am »
-шкембе чорба
-баница с праз и кайма
-сочен тиквеник  - по тази рецепта  http://yoli-www.blogspot.bg/2013/03/blog-post_9.html
Много е вкусен , аз правих половин доза с половин пакет кори . Нещо обърках захарта и не е много сладък , наръсих отгоре с пудра захар.


Днес:
мусака
таратор
рибена чорба
тирамису без яйца   


Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #47 -: Октомври 29, 2016, 13:55:01 pm »
Днес и утре

Палачинки (с брашно от лимец)
Пролетни хлебчета със спанак
Шкембе чорба
Чомлек (със свински джолан)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #48 -: Октомври 30, 2016, 11:39:02 am »
- друсан кебап;
- пилешка супя;
- салата айсберг, домат, краставица и лимец;

за утре:
- канелони;
- спаначена супа.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #49 -: Октомври 31, 2016, 16:55:38 pm »
допълвам от вчера:
-чернокоп на грил фурната и малко пържен
-салата зеле и моркови
-разядка -хайвер от грис - и преди сме го коментирали  , но този път го направих "икономичен " и бърз вариант-  сварих грис в подсолена вода, което става за секунди , добавих  зехтин и една лъжица босилково песто( имам домашно в хладилника ) и малко смлени орехи  - много вкусно  . Разбира се понася и  яйце , чесън , настърган лук ...


- грах с  нахут и  кокошка


*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #50 -: Октомври 31, 2016, 17:00:23 pm »
и аз да допълня, че домочадието искаше гюведжета за снощи, направих и гоакамоле и хумус. :)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #51 -: Октомври 31, 2016, 22:43:21 pm »
Стефке, дай рецептата за октопода, моля!

Момичета, да си знаете! Ако правите някое ястие, по-особено и измислено от вас, направо пишете рецептата! Няма какво да ви подканяме.

*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #52 -: Ноември 01, 2016, 11:29:19 am »
Давам :lol:

Октопод по гръцки

- октопода се измива, слага се в тенджера на котлона БЕЗ вода, той си пуска;
- вари се около 15 мин. и му се добавя 1 ч. оцет;
- вари се още 15-20 мин. и се добавя 1 ч. бяло вино;
- вари се вече малко на око, докато му поизври водата и не мирише на алкохол, но пак е накъде към 20-на мин.;
- течността трябва да е около пръстче останала, ако е повече, както стана при мен, просто излях една част;
- след това се добавя 1/2 часа зехтин с подправки, аз сложих розмарин, бахар и дафинов лист;
- пак се вари около 10 мин. с цел да се овкуси.
Туй то, след това по желание може да му се обели тъмната люспа от пипалата, може и така да се яде.  :)
« Последна редакция: Ноември 03, 2016, 20:34:02 pm от mishanta »
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #53 -: Ноември 02, 2016, 09:02:19 am »
Ох -тоз октопод  много с е вари бре , много обикаляне иска  !


-елда с масло и сирене
-зеле  с кокошка
-кокошка с ориз и зеленчуци
-чийз кейк с тиква
-и мисля довечера една питка фокача


*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #54 -: Ноември 02, 2016, 10:31:22 am »
ами, много лесно става, точно 3 пъти се отваря, целия мастраф е за по-малко от час :)
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #55 -: Ноември 02, 2016, 15:00:11 pm »
Стефи, дай име на октопода? Хрумва ми " Октопод ала StefiZ "  :P или друго? Да му сложим име и да го кача в Рецептурника!

Нимика, моля те, опиши хайвера от грис в отделен пост със заглавие и вариации!
Интересен е, нека го имаме и него!

След едноседмична доброназорна диета на цялото семейство се връщам в кулинарен ритъм
и наготвих спокойно каквото ми душа иска, без ограничения  :P

 :eat: понеделник, вторник и сряда

Тостери със шунка и кашкавал
Салата от зеле и други благинки
Свинско с булгур и спанак
Яйца с подложка от сирене и чеснов сос
Зелена салата с краставици и домати
Пилешки хапки със сусам + чеснов сос
Пърленка

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #56 -: Ноември 02, 2016, 15:35:26 pm »
Ми Мише, знам ли и аз, пиши го октопод по гръцки хихи, виж как тежко звучи :lol:
аз днес няма да готвя, ще се дояжда каквото има :)
само една салатка ще им спретна от червено цвекло и моркови
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #57 -: Ноември 03, 2016, 18:44:58 pm »
Нимика, моля те, опиши хайвера от грис в отделен пост със заглавие и вариации!
Интересен е, нека го имаме и него!
То при мен всеки път се получава различен  :)

Хайвер от грис
- подходящ за гарнитура или разядка  .
- класически вариант-  сварява се грис в подсолена вода . Добавя се  майонеза , настърган лук и сол на вкус .Овкусява се  с подправки по желание - копър , магданоз, черен пипер .
Вместо майонеза може   към още горещия  грис докато е на котлона да се  добави яйце и бърка , докато поеме яйцето  , а после да се добави мазнина по желание .
Разбира се може  да се добави  и  счукан чесън  , копър  или друга зеления по вкус . Понася  и  сварени нарязани яйца   ; смлени орехи  ; сирене ; печени  чушки и.т.
Хубавото е , че става бързо  за минутки .


Днес :
- дробчета по селски май се наричат -дробчета със моркови , лук , чушки , домати  и подправки
-содена питка  ,намазана със семена и риган ,  мащерка-незнайно защо  има сладникав вкус
- карначета
-салата зеле
-туршия  и лютеница
« Последна редакция: Ноември 03, 2016, 20:32:43 pm от mishanta »


*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #58 -: Ноември 05, 2016, 17:51:13 pm »
- яйца по панагюрски;
- запеканка с картофи, шунка, сирене, яйца, кашакавал и мляко;
- "фондю" в хляб;
- домашна шунка в новата ни придобивка - шунковар :)
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #59 -: Ноември 06, 2016, 07:31:12 am »
Октопода на Стефи и Хайвера на Нимика вече плуват в Рецептурника :)

 :eat: петък
Супа Кофта с кюфтета
+ кетъринг Мишанта - две тави бърза бутер баници на хапки и около 100 тина
сандвича за партито  :party: на племенника, който в четвъртък стана на 18  :heartbeat:

 :eat: събота - акция празен хладилник

 :eat: неделя
Пилешки хапки с естрагон и кашкавал
Гъба Кладница - давайте идеи, приятел на моето момче му донесал
5 килограма  :pipy_longstocking:, 4 измих и разделих в торбички и прибрах във фризера,
а за днес съм си оставила в една тавичка почистени и трябва да ги приготвя!
От кладница съм правила Фалшива шкембе чорба /много е добра/ и нищо друго,
а ми се иска вариант задушени с масло и преди да ровя из нета
исках да се допитам до вас  :P Ще бъда безкрайно благодарна  :flower:

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)