По повод булгура - аз много харесвам на вкус груханата пшеница , която на много места наричат булгур . Само запарена във вода или за малко вмикровълнова или котлон става много бързо и е вкусна и полезна плънка за зеленчукова мусака , сърми и други .
За Бъдни вечер, понеже след похапване ми намаля боба за пълнените чушки , задуших в МВ една купичка такъв"булгур " и смесих с боба - много вкусно се получи .
За предните дни няма да изброявам - менюто е ясно на всички - постните неща, и после свинското и баклави и тиквеници .
Аз вече се чудя какво ни се яде следващите дни , защото както казват не е страшно да преядеш между Коледа и Нова Година , по -страшно е преяждане между Нова Година и Коледа, та довечера само :
- салати от сезонните зеленчуци -ряпа, цвекло , моркови .
-печени филийки