0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #220 -: Октомври 21, 2016, 21:59:49 pm »
Маури, знам, че звучи неприятно (игнорирай го, ако искаш), но ако ставаш 15-30 минути по-рано и съответно и тях ги будиш, няма да ти е разчетено толкова времето до секунда и няма да си толкова изнервена. Поне моят случай е точно такъв. Ако си предвидя повече време, просто всичко ми минава много по-леко, а и децата усещат, че съм спокойна. И като цяло, всичко минава с много по-малко нерви.

« Отговор #221 -: Октомври 22, 2016, 12:16:40 pm »
И ние не го къпем всяка вечер откакто застудя.
А с косата дори само 1 или 2 пъти на седмица му се пада.
Голям е разсипник на вода. Оставяме я да тече в коритото, за да не му изстива водата и така по 30 мин всеки ден ....  8O
Та по-добре, че разредихме....

Но да се похвалим, че има напредък с обличането. Нищо, че днес като приготвих едно ново по-дебело яке (да го пера, че след магазина не е прано) и само като го видя и се разрева без дори да съм пробвала да му го облека  :lol:
« Отговор #222 -: Октомври 22, 2016, 14:19:24 pm »
Смайли,какво корито той е голям...Алек от 3 м. си го къпя под душа и все още всяка вечер,е косата 2 пъти седмично...като ви чета как ви се тръшкат за щяло и нещяло и изтръпвам...явно е малък още и не е на тази фаза да видим докога :lol:
« Отговор #223 -: Октомври 22, 2016, 14:57:04 pm »
Смайли,какво корито той е голям...
Имаше дълъг период, в който и той само на душ се къпеше, но сега иска на "басейна" и голяма игра пада. Къпе си автобусите. Пресипва с кофички и лопатки вода от едно място на друго.
*
« Отговор #224 -: Октомври 24, 2016, 08:35:08 am »
Като ви чета, аз явно съм случила на дете, пу, пу.
В банята имаме стол, беше пластмасов, сменихме го с алуминиев като по кафетата. Столът по принцип е за майка ми, че има проблеми жената, пък като е мокро изобщо не може да се задържи права. Иво се подпира на него, изплаквам с душа и цялото къпане е за 5 минути, после му мия зъбите 1 път и го оставям да си мие зъбите и той 1 път и е готов. Обаче той си ляга късно, между 21:30 и 22:00. Понякога се прибирам към 20:00 часа (след 2-ра смяна) и докато вечеряме, докато се помотаме и то станало време за лягане. Като си дойда по-рано, пък излизаме навън, че не знам извеждат ли ги или не, като го питам, ми отговаря, че не са излизали, пък той си чака разходката, иска да види децата в градинката, каките и лелите на пазара, да се вози на влакчето/ лодката/ кончето/ патето или на някоя друга свободна клатушка, да види как затварят магазините. И още куп такива забавления от типа да гледа батковците на фитнес площадката и да ги имитира. Най-натоварено ми е като има ходещи бебета на площадката, все внимавам да не ги бутне.
Сега ми примрънква, че искал да ходи и на английски, пък аз съзнателно не го записах, да не му стане много, че го записах на футбол и на танци. Обещах му догодина да го запиша на плуване, че все гледа като иде в градината до тоалетна и да пуска чешмите. Имам "агент" и ми се казва какви ги върши.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
« Отговор #225 -: Октомври 24, 2016, 09:33:50 am »
Здравейте! Не знам дали е коментирано, не мога да изчета назад- какво мислите за ваксината за ротавируса?
*
« Отговор #226 -: Октомври 24, 2016, 10:15:29 am »
Аз съм за ваксината за ротавирусите, ако може да си я позволиш. На първото дете не я сложих, изкара мъчителен стомашен вирус на 6 месечна възраст. Може и да не е било ротавирус, но тогава разбрах колко тежки са стомашните вируси при бебетата. За второто не съм имала колебания - сложихме ваксината, добре я прие.

La vita è bella
*
« Отговор #227 -: Октомври 24, 2016, 10:18:16 am »
Аз нямах колебания, докъто едно медицинско лице в областта на гастроентерологията не каза АБСУРД, НЕ, В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ!!! Имало много странични ефекти.
*
« Отговор #228 -: Октомври 24, 2016, 10:56:00 am »
Аз не съм слагала ваксината, но защото много късно се усетих за нея.

Моника от края на лятото не се къпе в корито, сега мие всички с нея в банята.Веселба!Няма да казвам тя кога заспива, че ще ме линчувате.Но не е защото аз така искам, а защото тя не заспива и това е!

*
« Отговор #229 -: Октомври 24, 2016, 11:09:29 am »
Я, линч .. Ми Маги, то не може да й залепиш очите на Моника.

Не съм слагала ваксината, не съм и била в дилема да я слагам или не. Но и анатема не слагам. Всеки преценя, но щом я няма като задължителна в календара, значи не е достатъчно необходима. Може би ако имах и по- голямо дете .. в същност тогава със сигурност щях да сожа и ротавирусната.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #230 -: Октомври 24, 2016, 11:12:33 am »
Аз не съм слагала ротавирусна ваксина нито на Вера,нито на Алек...не смятам за нужно зорлем да заразявам децата в крайна сметка след като не е включена в имунизационния календар значи има защо...то е като ваксината за рак на шийката дето педиатърката ме преследваше за каката ми тя само за 4 щама,които в БГ не са най-често срещани и съответната ваксина не е за БГ,а за Европа и др. откак пък учих в университета предния семестър лекарствена политика и като ни обясниха къде да гледаме за лекарства разрешени в БГ  съвсем си затвърдих мнението по въпроса...не ме линчувайте това си е мое мнение :) слагам само задължителните ваксини.. :lol:
Маги,споко и Алек заспива към 23.30... :lol:
*
« Отговор #231 -: Октомври 24, 2016, 11:17:44 am »
Момичета, това със заспиването няма как да го промените, като не му се спи на детето, аз поне успях да го превърна в предимство, ако може изобщо да е предимство това де :lol:
Но имам от двата вида, та говоря от първо лице. Деси от бебе е изключително проблемна със заспиването, минахме през часове разнасяне, приспиване на спалнята, пренасяне на леглото, след това изчетахме 123456245 книжки с баща й, лежане на земята до кошарата и т.н и т.н. Абе с две думи косата ми побеля :lol: И сега си е така, но като се научи да чете постигнахме консенсос с нея, лягат си рано, защото сестра й още като помирише възглавницата и заспива, та зимата към 9 са в леглата. Сложихме и нощна лампа на леглото и тя си лежи тихичко и кротичко и си чете, що книги е изчела вече, вместо да ни къса нервите до 11-12 часА... :lol: Като й се приспи, просто пуска книжката на земята, загася си лапмата и заспива.

*
« Отговор #232 -: Октомври 24, 2016, 11:30:27 am »
Стефи, Моника е точно като Деси.Значи като бебе я носехме, люлеехме, пеехме, редувахме се с нея, че то ръце не ни останаха.Сега са приказки, песни, говорене, убеждаване е пак 11,30.Вече съм престанала да се старая, знам че ще заспи по-късно и чакам момента.Понякога аз заспивам преди нея.Не издържам чисто физически.
А сутрин става в 7, не е да кажеш да спи до 10.

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #233 -: Октомври 24, 2016, 12:08:06 pm »
Понеже току що прочетох това във ФБ , подходящо в контекста  на място е :

"- Тате, страх ли те е от тъмното нощем?
- Не.
- А будиш ли се посред нощ със стържещ от глад или жажда корем?
- Не.
- А отвиваш ли се постоянно и да трябва някой да те завива, за да не настинеш?
- Не.
- Е, тогава кой от нас двамата според теб трябва да спи при мама?!?!"

*
« Отговор #234 -: Октомври 24, 2016, 14:05:34 pm »
Ваксината Ротарикс не е включена в календара, вероятно защото не е много евтина. Препоръчва се от педиатрите. На синът ми сложих и съм много доволна, в случая ползите бяха повече от вредите един вид. На малките не можах и вече изкарахме седмица в болницата. Лично аз не бих си го причинила това ако мога. Супер неприятно е бебето ти да връща повече отколкото изяжда или да е със зверски разстройство. Как се храни кърмаче често и по-малко?! Провеждам повторно захранване един вид в момента, абе.... болестите са гадни и си ги спестявам ако имам възможност. Не съм чула някой от познатите ми сложили да е видял странични ефекти, но... знам ли.
*
« Отговор #235 -: Октомври 24, 2016, 19:17:45 pm »
При нас беше от задължителните и съм я слагала. Не знам за какви странични ефекти се говори. Моите не са имали проблеми.

*
« Отговор #236 -: Октомври 24, 2016, 20:44:18 pm »
Блу, предполагам въпросните странични ефекти, които се проявяват в толкова нищожен процент, пренебрежително нисък, че се превръщат в хипотетични. Чували сме за такива странични ефекти по- скоро. Но понежестава дума за децата ни  темата става много щекотлива,. Аз лично съм  ЗА ваксоните по принцип. Ама ми се струва малко, че напоследък все повече се внедряват ваксини за щяло и нещяло с частично покритие на "застраховката".
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
« Отговор #237 -: Октомври 25, 2016, 11:09:07 am »
И аз не съм слагала ваксина Ротарикс. Не сме имали проблеми.  Всеки преценява, дали има смисъл, или не.
*
« Отговор #238 -: Октомври 25, 2016, 11:12:08 am »
До към година и два месеца, къпехме дъщеря ми в коритото. Но тя започна да отказва да стои в него и сега я къпем под душа, но е голяма драма. Преди нямахме проблеми, а сега са едни писъци, едни крясъци.....
*
« Отговор #239 -: Октомври 26, 2016, 11:12:38 am »
Кати, а защо пищи? Баткото много мразеше да му мия косата, решихме въпроса с навеждане на главата и всъщност по лесно ми беше на душа, че поне с вода мога да я измия всеки ден  :D
Сега коритото е проформа под душа, дори клапата муза оттичане държа отворена, че често къпя сама и много ще ми дойде и корита да разнасям. Съответно мия с душа.
Авалон, сериозно е обезводняването при кърмачета и малки деца, а като връща няма как и да го оводниш. Поне тук където живея, не мога да си заведа детето за система и да си ходим. Настояват да ни приемат, това ми е още един довод За ваксината. На големият слагах, защото баща му носеше няколко пъти всяко лято такива вируси, със слагането на ваксината явно и на него му мина сякаш  :lol: