Здравейте, момичета!
И Дани мина през поредното боледуване. Вече си знам урока. Първо му пускам кръвни изследвания (ПКК и CRP) и тогава го водя при педиатърката. Защото в противен случай, тя като чуе, че има симптоми вече 3 дни и направо изписва тежки лекарства - я Изопринозин, я АБ. А изследванията обичайно показват, че няма необходимост.
Този път имаше доста сериозна кашлица. Като започне да кашля и не може да се спре, особено нощем. За съжаление не даваше да му слагам инхалатора. Страх го е от парата, която излиза. Един път само го понатиснахме насила, цялата ми блуза беше в сълзи и сополи след това. Как да не ти стане жал
И аз мисля, че мръсният въздух в София много допринася за боледуването. Например кашлицата изчезва като с магическа пръчка като мръднем някъде встрани.
Иначе аз започнах Имунобора. Миналата зима бях доволна от него. По някое време може да включа и витамин Д.
Междувременно започнахме и да привикваме свекървата да гледа Дани докато е болен, за да не отсъствам от работа.
Бебе, тези АБ капки за носа и нашата педиатърка ги изписва от време на време. Като отида в аптеката с рецептата и гледат много лошо по този повод. Казват, че след такива капки на носната лигавица й трябват 6 месеца да си възстанови обичайната флора и междувременно детето е много податливо на нови вируси през носа. И аз на своя глава не ги давам. По някое време хремата изчезва сама.
Давала съм и носен секрет да се види дали няма бактерия и се е оказвало че няма.
Авалон, това с водата в яслата направо не знам как да го коментирам. За мен си е направо престъпление ....
Момичета, ако сте чували добри отзиви за ясли в София, моля да споделите.
Много съм доволна от нашата, защото жените са много мили и с голямо внимание и обич се отнасят с децата, но има един огромен недостатък - няма двор и не ги изкарват навън.
Зимата ще си я изкара там, но на пролет се замислям да го преместя.
Много се запалих по Монтесори и гледах яслите, които възпитават по този метод, но са все на едни неудобни места спрямо нашия квартал (Дружба).