0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Есенна тема за най-малките
« Отговор #320 -: Ноември 16, 2016, 22:48:46 pm »
Да , и аз като написах питането , осъзнах  точно това  , което пишеш  -ама предполагам баш сега   ми е простено бавното загряване :)

« Отговор #321 -: Ноември 17, 2016, 10:19:35 am »
Здравейте,
Може ли да споделите мнения за инхалатор, ако ползвате? При нас при този вирус малкият имаше проблем с отхрачването и постоянно му се гадеше и повръщаше от храчките  :( Сега е доста по-добре, но четох, че чрез инхалатор се втечнявали секретите и т.н. Но има толкова много видове на пазара - направо се изумих  8O. Затова предпочитам да питам вас, тези които имате опит. В неделя ще попитам и педиатъра, но ще ми е много полезно да се запозная преди това с вашите мнения.
Благодаря ви много и желая на всички здраве!  :D
*
« Отговор #322 -: Ноември 17, 2016, 12:23:09 pm »
Бонболини, ние сме с този инхалатор има го на много места в нета. http://zdravko.bg/blog/detski-inhalatori-pingvini-na-unimark-pic.html
Моника се разболя и направи пристъп, имаше и хрипове.ДОктора ни каза че е хубаво да и правим инхалации, това на връх Нова година.Една позната моя имаше такъв и ни услужи с него.След като и го върнахме веднага взехме същия.Моя мъж чете в нета за инхалаторите каза, че е добър.Безшумен е, и е интересна форма.Почти при всяко разболяване в което присъства задна хрема го ползваме, защото слезе ли към гърдите започват хриповете и пристъпите при нея, а с него овладяваме много бързо състоянието и.
Но всеки път преди да го ползвам питам личната, защото има състояния, за който ползването на инхалатор е противопоказно!

*
« Отговор #323 -: Ноември 17, 2016, 12:58:27 pm »
Бонболини,и ние сме със такъв - този отдясно :)
Много полезен е и при нас! Под нас, имам в предвид, че и аз го ползвам понякога  :wink:
*
« Отговор #324 -: Ноември 18, 2016, 09:30:16 am »
Момичета освен днешното намаление в Хипото, в Комсед има също такова тридневно намаление.Всеки регистрирал се може да си генерира код с 30% намаление.Да знаете.Аз вече напазарувах за Коледа и рождените дни.

« Отговор #325 -: Ноември 18, 2016, 15:15:00 pm »
Благодаря за мненията. Сега остава да избера - ултразвуков или компресорен. Направо ми иде да се гръмна - не мога да избера кой е по-подходящ...  8O  8O  8O
*
« Отговор #326 -: Ноември 18, 2016, 16:42:41 pm »
Нашия е ултразвуков.Не знам дали е по-добър от компресорния честно.

*
« Отговор #327 -: Ноември 18, 2016, 19:52:52 pm »
Нашият е компресорен, шуми малко, но се свиква :)
Като гледам разликата в цената не е много голяма. Предполагам, че и двата са добри :)
Според мен - който си избереш :)
« Отговор #328 -: Ноември 18, 2016, 21:20:54 pm »
Нaшият инхaлaтор е филипс фемили. Компресорен е не е много шумен, но срвнен с някaкви руски бъчви, които бяхa в болницaтa. Тaкивa филипси имa в нaшaтa поликлиникa във физиотерaпиятa. Ползвaлa съм го със физиологичен рaзтвор, с кaпки проспaн и с вентолин веднъж когaто с пневмония се нaложи дa нaпуснем болницaтa, че не се търпеше. Мaрто е с нaзaлен ринит и инхaлaторa н и е спестл много усложнения.
Има във морето на детските игри бисерче, което ни прави по–добри!
*
« Отговор #329 -: Ноември 19, 2016, 01:11:34 am »
bonbolini, ултразвуковият не изисква седяща поза на този, който го използва, и в сравнение с компресорния е направо безшумен. Ултразвуковите не могат да се използват с лекарствата за муковисцидоза, защото ги разрушават. Иначе обикновено тези на една марка са с подобни параметри като големина на частиците. Нашият е компресорен на Омрон, доста стар вече, но съм го купувала одавна и не мисля да го сменям засега. Моите деца не харесват инхалациите и съм принудена да ги инхалирам заспали като има нужда. Е, не е най-удобното нещо на света, та ако сега ми се налагаше да купувам инхалатор, сигурно щях да избера ултразвуков.
*
« Отговор #330 -: Ноември 19, 2016, 10:07:32 am »
Бонболини, ние сме с компресорен на Beurer и съм много доволна, има приставки за цялото семейство, не е само детски. Сравнително безшумен е.

Ние малко се позагубихме, но както бях писала и преди почти не ми остава време за нищо, откакто Слънчогледка направи годинка. Вършее навсякъде и то със скоростта на светлината, още с отваряне на очите 😂
 Започна да прави изречения и поне вече казва какво иска. Опитва се да се храни сама и пада едно гомямо мазане 😰😰😰😵 , с гърнето сме на ниво - казва като е свършила работата, а на самото гърне или не желае да седне или сяда и не върши нищо. Не давам много зор с тая работа, просто реших, че след като се научи да съобщава за свършените работи, ще мога да я науча и да го прави преди това. Ами нъцки 😹😹😹
Та, такива работи , около нас.

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #331 -: Ноември 19, 2016, 16:23:41 pm »
Ние имаме стандартен инхалатор на Омрон, който сме ползвали 0 пъти.
Дани много се плаши от него.
Дори и днес се пробвахме безуспешно, въпреки че племенникът направи показно.

Данюшито е болен. За пръв път от март месец е на по-тежко лекарство (Изопринозин). Но е тежък вирусът. Т му спадна, но кашля доста и има задна хрема.
Много е тежко съчетаването на работа и боледуване, но трябва да се пречупя и да почна да казвам по една ... й на работата, а не само да се чудя как едновременно да свърша задачите и да гледам болно дете...

*
« Отговор #332 -: Ноември 19, 2016, 22:50:57 pm »
Свате, бързо да оздравява Дани!
Мария също болна, за съжаление пие втори антибиотик в рамките на месец. Започна яслата, изкара месец и нещо без да е болна. После се разболя, гнойна ангина не успя без антибиотик. Две седмици вкъщи, една на ясла и пак висока температура, близо пет дни ту вдигаше температура ту нямаше, гърло чисто, дишане чисто, без сополи, видя се че никнат последните два горни зъба. Взимам бележка, че е здрава през деня и вечерта 39.5 температура, спадна чак като дадох хексалгин, преглед и пак гнойна ангина  8O Само преди часове беше преглеждана и здрава!!!!  Опитах без антибиотик, не стана и сега пак пие. И двата пъти взимам болнични, по 10 дни. Но се налага да ходя и да работя. А тя е болна, крива, майка ми не е добре и наистина незнам как ще се оправям.
Пред избор съм да напусна работа и тогава не ми се мисли финансово как ще издържа, че и на квартира съм. Та оплаках се аз, затова и не пиша, че ми е трудно в момента, ама ви чета да знаете :)
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #333 -: Ноември 20, 2016, 07:26:26 am »
Стоека, прегръщам те, дано само е по-кратък този процес на чести разболявания
в началния сблъсък с яслено градинските екстри!
Сигурна съм, че си мислила всякакви варианти, а и имам спомен, че работодателите ти
са свестни хора, дали не можеш да вършиш част от работата си от вкъщи или да вземеш
някакъв отпуск, за да не се налага крута мярка напускане?
Дръжте се трите заедно, ще се справите  :bighug:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #334 -: Ноември 20, 2016, 11:34:53 am »
Стоека, в началото в ужасно с болестите (особено при първото дете), но и това минава. Дано да е скоро! Недей да напускаш работа! Парите ви трябват, а и все пак имаш безценната подкрепа на майка си. Сигурна съм, че ще се справите.

Всички болни деца да оздравяват!

Смайлс, този изопринозин е само за подсилване на имунитета. Предполагам, че знаеш.

« Отговор #335 -: Ноември 20, 2016, 11:45:36 am »
Свате, и на Дани гърлото и ангините са му слабото място.
На него му помагат от бабините лекове компрес с извара и отделно му духваме с една сламка нишадър в гърлото. Помагали са му, за да не стига до АБ.
Обаче сега, точно защото се разкъсвах между работа и между него, и нито него успях да гледам както трябва, нито работата си свърших като хората.
Оставих го на майка ми да го гледа и тя не може да му даде никакво лекарство като ме няма. Аз се прибирам по никое време и дори нямам време през магазин да мина.
И ей го на и той от днес е на АБ.
Миналата седмица виках майка ми. Тази седмица ще дойде свекърва ми. Аз пак ще работя. А предпочитам аз да си остана да си го гледам. Много е трудно това с работата...

Ти нали се разбираше с твоя работодател.. не можеш ли да си удължиш малко майчинството? Или да ползваш повече отпуск и болничен?

ПП. Блу, той е някакъв имуномодулатор, който в разни държави е дори забранен, но тук е на голяма почит.
След него показателите на Дани всички влезнаха в норма (преди това показваха наличие на вирусна инфекция) и Т му спадна. Обаче гърлото е все така зле (с налепи), кашля доста интензивно (гърдите са чисти) и има сополи. И в спешния в Токуда казаха да почваме АБ. По телефона личната и тя това каза заради гърлото. И аз вече му дадох. Личи си, че хич не му е добре. Много в крив, спи неспокойно, няма апетит. И така вече 4 дни.
« Последна редакция: Ноември 20, 2016, 11:50:36 am от 47 Smiles »
*
« Отговор #336 -: Ноември 20, 2016, 12:30:10 pm »
И Моника е така с ангините. Лятото направи три в рамките на два месеца. Последната усоях без АБ да я преборим, но е голям зор. И ние сме в къщи няма да се цепим я, само че е със задна хрема, кашлица и зачервено гърло. Не сме спали не знам колко нощи вече. От понеделник обаче остава с баща си, че аз не мога да отсъствам тоя път от работа.
Стоека, в началото е много трудно. Е сега направихем три седмици без прекъсване на ясла. Направо невероятно ми звучи.

*
« Отговор #337 -: Ноември 20, 2016, 14:27:50 pm »
Смайлс, значи няма смисъл от изо-то след като пак е на аб.
При нас не дават нищо за имунитета.

« Отговор #338 -: Ноември 20, 2016, 14:46:57 pm »
Ние имаме подобрение спрямо преди - почти 8 месеца без АБ, 5 седмици на ясла от последното боледуване (лятото бяхме направили 4 месеца ясла без прекъсване, но като му сложихме последната ваксина и пак се срина и влезна в серия от боледувания).
Тук е някакъв много болнав период - всички мои колеги се изредиха с разни вируси. Та не се учудвам, че и децата са болнички..

Бързо оздравяване на всички!
« Отговор #339 -: Ноември 20, 2016, 15:39:38 pm »
Офф, много е гадно това с болестите и Алек тая седмица си бе в къщи със задна хрема не помня от кога не съм спала,но все тая само да е здрав...от утре пак наново свикване с яслата все още не е оставал за цял ден...тъкмо свикне и се разболеее...изтръпвам при мисълта колко дни ще ходи тоя път преди да се тръшне...хубаво сега съм в отпуск до март и свеки е тук заради лекциите ми ами после като почна работа не ми се мисли, че и на ново място мисля да е...Смайли аз му давам бронховаксом на Алек, а от миналата седмица му включи и Имуномикс педиатърката...да оздравяват всички дечица бързо :)