Да се запиша и аз в отбора на майките с тръшкащи се деца
! Слава Богу, само едно от две възможни.
Маги, моята Ани много ми напомня на твоята Моника по темата "Аз искам сама". Иска да прави нещо сама, и то по начина, по който на нея й се струва правилен. Ако съм избързала и съм свършила нещата донякъде, трябва задължително да се върнем от самото начало, че да може тя да си го направи. Иска да се случат едновременно две противоположни неща. Вчера си свали шапката, защото й било топло, а после се размрънка, че й мокрело от дъжда. На забележката ми, че точно затова трябва да е с шапка, тя каза да спре да вали
.
blue_sky, и момчешките писъци не са за подценяване
. При нас Пепи пищи по-пронизително и дава тон. А хоровото пищене направо пука тъпанчета
. Моите щурчета обаче го правят, за да се забавляват, като виждат, че това ни вади от кожите. Излизането от стаята понякога помага, но когато сме на обществено място, се опитвам да ги разсея или им говоря за останалите хора, които не са длъжни да ги слушат. С това неистово пищене си изкарах кавга на морето с един разярен татко.
maury, можеш да опиташ и с прополисови капки - физиологичен разтвор с капки прополисова тинктура. При нас действат добре. Имат сополи, но не им текат носовете непрекъснато, дишат и спят спокойно.
На нас в яслата никога не са ни правили забележка за сополите, камо ли да ги върнат заради това. Не съм попадала и на нервни майки, които смятат, че точно от нашата хрема собственото им дете се е заразило с грип.
Надявам се да се окажат прави прогнозите, че през втората година в яслата разболяването ще е по-рядко и по-леко. Миналата есен и зима на Пепи му се събраха общо шест дни в яслата. Три дни ходи, на четвъртия сме за болница. Сега за месец и половина е отсъствал само 4 дни. Мисля си, че не е само заради профилактиката - природна, медицинска и всякаква, - която му прилагам, а и защото расте и укрепва. Все още не смея да успокоявам майките с деца, току-що тръгнали на ясла, че само в началото се боледува повече, но има надежда
. И аз като maury си мислех, че ефективно ще се върна на работа, а децата ще са на ясла, но сметките ми излязоха криви. Вече се налага да взимам болнични с лекарска комисия. Добре, че това не е проблем в работата засега.
Казаха ми полезно приложение на кестените. Слагат се в гардероба, за да гонят молците. Дали помага ще ви кажа напролет
.