По повод на упойките, само да вметна, че спинална и епидурална не е едно и също! В майчин дом слагат спинална при нормално раждане и то само при поискване, не е задължително, а за секциото се слага епудирална.
Само да те светна, че при спинална упойка - няма как да има естествено раждане, защото под гърдите си - не усещаш НИЩО. Та недей да говориш така компетентно за неща, от които очевидно нямаш грам понятие.
sun_smile, наистина ме учудва това, което казваш за Варна. Не по друга причина, а защото пълната анестезия, когато има опция за друга е по-тежка и рискова винаги и нямам грам логично обяснение за тази практика там.
Vilia, няма да е зле, да не съобщаваш като абсолютен факт някакви неща, за които "ти си помислила", или "така ти се е сторило". Била съм с епидурален катетър над 36 часа и спинален блокаж за самото секцио т.е двете накуп, поставени едновременно. НИКАКВИ проблеми и затруднения нямам и до днес по повод, във връзка, ооокло ползваната анестезия. Имам отпреди бременността си медиална дискова херния, която се обостри заради самата БРЕМЕННОСТ и ми прави проблеми и сега. Калцификати по гръбнака са предпоставка да не може да се ползва този тип анестезия, да действа по-бавно, да се боде 2-3 пъти и пр. т.е. споменатите нагоре "показания" да се ползва пълна анестезия.
Между другото може ли да обясниш на читателите тук, всички възможни, често срещани, много рядко срещани и пр. рискове от ползването на каквато и да било анестезия? Да не си мятаме някакви общи фрази за "нищо не е безобидно и безопасно". Едно от най-опасните неща за всяка жена е раждането и то естественото раждане. Да не раждаме значи? Аз мога да ти изредя всичките му рискове, които са много и нерядко фатални я за майката, я за бебето и при проверка от твоя страна във всеки мед. справочник по темата - ще установиш, че не си измислям неща, ами е така. Да видя да пиша такива неща? Да се замисли защо не ги пиша?
Чакам да ми обясниш за рисковете от упойките (жокер, аз ги знам, все едно си на изпит значи
)