0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Следене овулация - фоликул
« -: Август 04, 2016, 17:32:46 pm »
Привет, момичета!
Много съм объркана и притеснена.
Миналият месец на 10 ден 8/ доминиращ фоликул в десния яйчник, който беше 14мм. На 12 ден имах болки и боцкания и отидох-вече го нямаше.
Този месец на 11ден в лявия яйчник имах фоликул, който беше 17мм. Доктора ми каза да я очаквам на 14 ден, да, ама не на 12 ден боцкания стягания, ходих на 13 ден и пак го нямаше.
Цикълът ми е 28 ден, като от 15ден пия дуфастон.
Доктора каза, че изкуствено го предизвиквам и от 24-25дневен цикъл го правя 28.
Всичко било нормално, според него, но не се ли пукат прекакено рано?  Толкова пари пръснах и все немога да го улуча. Моля за мнение!
*
Re: Следене овулация - фоликул
« Отговор #1 -: Август 05, 2016, 00:03:36 am »
Bobonkova6811, от това което описваш явно овулацията при теб е около 11 ден от цикъла (в месеците на проследяване е било така). И действително с Дуфастона, който приемаш от 15-ти ден, се получава удължаване на лутеалната фаза, както и лекарят е казал. 
Аз имам спонтанно забременяване при овулация около 10 ден от МЦ и аналогично приемах Дуфастон след О. (от 15-ти ден).
Явно цикълът е започнал да се скъсява. По преценка на лекаря е дали да продължите със спонтанните опити (стойност на ФСХ, спермограма.....), но принципно е възможна бременност и при ранна овулация, добре е опитите ви да са около 10-11-12 ден от МЦ (за по-точно определяне може да включиш и тестове за овулация). 
« Последна редакция: Август 05, 2016, 00:31:15 am от marsi »