Уфффф това с носенето на играчки и други вещи (които непременно ще привлекат като рояк мухи всички деца наоколо) съм и ще си остана много против. Често си мисля, че някои родители повличат подобен арсенал "на разходка" - само за да демонстрират материален статус по-висок от този на околните и: "Ей на, вижте сега какво можем да купим на детето си!". Може и да греша, но така ми се струва на мен поне.
А баш така си е! Ние си в3емаме по ра3ходни сега колело, тртинетка, но винаги моля Божи да даде на децата да я покарат, ако поискат. А той пък сам, ако иска да види на друго дете прево3а, предлага - "Хайде да се ра3меним 3а малко." И обикновено се получава работата и двете деца са доволни. Не че и той няма луди моменти на инати, че и да посяга, ама съм 3абеля3ала, че обиковено атакува агресивни деца, които са го нападали него. С което дете си играе спокойно, няма ядове.
Мога да ви кажа, че според мен лоши деца по рождение няма. Има си по-диви, по-енергични или емоционални, но не са лоши. Както ги научим. Типичен пример от скоро - компания деца на 5-10г и едното вади мини пакетче семки, една от майките му ка3ва да почерпи и другите деца, да си опитат поне. А детето "Леля ка3а, че са само 3а мен и да не давам на никой!". Е, детето ли е лошото, или тоя дет го учи така умно. Любимо ми е по 3аведения с детски кът, особено по-големи и оправни деца ги пускат, както ка3ват тука "бошна" - да се самооправят, а родителите си пийват там каквото дойде. И става като описаните от Жбрул и Маури случки - обсебват по-бойните и големи деца всичко и гонят, блъскат и т.н. по-кротките и малки деца. А родителите все едно нищо. По принцип го оставям да се оправя и съм виждала как си отбранява неговото и от по-големи деца, но понякога се налага намеса, ако видя, че има опасност да фръкне от върха на пър3алката, примерно, и3блъскан щото не мое той да се качва там
Още едно любимо - по въртележките със стотинки, като качиш едно дете и се накачулват още 10 върху капака на колата, 3ад гърба му и т.н. или на кончетата дето се въртят - не 3 ами 30 деца, то прави то по 2 на конче, то чудооо. Все едно въртележка не видели! И родителите никаква намеса - дали ще падне някое, дали ще се счупи въртележката, дреме им на трът..те. Никакво уважение, че някой е инвестирал децата ни да има де да играят, докато си и3пием кафето. То ясно, че се чупи всичко, ама бива да го експлоатираме съобра3но. И нашият батко вече се оправя сам в повечето случаи, но пак очите ми са по него все, докато си "почивам" с малката, особено пък ако има по-мали деца, дето сами още не могат да се па3ят.
По градинки и а3 съм против ра3ните пръчки-мръчки - хем 3а да не ми яде детето боклуци, хем да не си ра3валя основното хранене. Божидар като имаше 3лояд период - основно на хляб и плодове караше, целенасочено не му давах нищо между храненията, че да огладнее и да му пробутам нещичко готвено. И ако си открадне някоя солетка, бисквитка - край с опитите ми. Иначе той само гледа жално отстрани и не ходи да си в3еме храна от друг, ама пък има напористи родители дето 3орлем му тикат в ръцете, даже и да се дърпа. Слава Богу, той пръчки, чипсове, кубети и т.н. не яде - не ги харесва. Ама други и3кушения си иска, АКО ВИДИ. Т.е. ако не вижда Фафлички, пастички, бли3алки и т.н. - няма и да се сети, ама ако му са пред очите, му се прияжда и на него.
Мешко, не 3нам пробвала ли си да му правиш домашен хляб с ра3ни добавки на Явор. Миналата година като караше моят Убавец основно на хляб, си купихме хлебопекарна и слагах в хляба мляко, яйца, сирене, маслини, семена ра3ни, масълце - само да не е голо брашно и вода. Той и сега си обича да му направя питка, кифлички - пускам хлебопекарната да ми омеси тестото и само оформям после
Смайли, навън канчето 3а пиш не го нося
Там най-често си препикава гумата на колата ни. В началото, като му беше страшно да пишка вън, имахме "цели" - гумата, онова камъче и т.н. И мен не ми е супер кеф да пол3вам околната среда 3а тоялетна, ама като напъне работата се налага. А пък и ми е мнооооого любимо по 3аведенията като 3аключат кенефа и е "Само 3а клиенти!". Иде ми да го накарам да препикае пред вратата им, че мен ще ме е срам да го направя лично а3. Супер парк ни направиха в Ка3анлък и има обществена тоалетна, която не 3нам кой я поддържа, ама е ...бляк, гнус ме е да стъпя. А е на няма и година - новичка. Има и барче, дето винаги си в3емаме от там кафе, сок, докато детето играе в парка. Е, отивам и то съм готова да си платя кот трябва - не можело и с плащане, трябва да съм клиент в момента. Да съм ходела в обществената. Ама ко си 3ема кафе, може. Плюс това вечер обществената се 3аключва - по градниките ли да ходя на то3и хубав парк, ми и а3 съм човек.
хаха,
Вени, много лош патриот си
Не си втълпявай глупости пък ти - ще проговори детето и български, ще удома говорите. То на тая въ3раст пак че говори нещо смислено, ти сега и претенции 3а е3ика. Ми то основно