Във всяка градина практикуват различно :
-във Видин ние носехме всеки месец салфетки ,сухи и мокри кърпи и когато кажат препарат за миене на съдове,течен сапун и прах даже . В началото на учебната година събираме сума ,за която се разберем -за играчки ,ремонт на стаята и закупуване на нужните канцеларски консумативи и материали , а парите стояха в госпожата .Тя отчита в една тетрадка разходите и касовите бележки .
Вода пият от лично шише-всеки ден носим ,желателно да има надпис .
-сега тук-не искат от родителите никакви санитарни принадлежности да носим ,за събиране на пари за ремонт не е ставало дума . Иначе пак така събираме пари в началото -стоят в касиер(един от родителите ) и когато има нужда от нещо госпожата или го купува и касиера й дава парите или се обажда на касиера. Отделно всеки родител дава пари за обучителния комплект .В началото на уч.година отиват заедно до някой голям склад или магазин за покупка на въпросните канц.материали за всички деца.Тази година като са предучилищна не знам дали ще има нещо по -различно .
Вода пият като всеки всеки ден си носи шише .
В раничката ,която стои в шкафчето има мокри и сухи кърпи ,резервни дрехи . Ние раничката не я вземаме в петък ,само проверявам и допълвам ,ако има нужда от резервни тениски най-често-лятото всеки ден се преоблича . Пантофите ги вземам често,за да ги пера.
В предишната градина носехме кърпа за лице и ръце ,тук се бършат с хартиени .
Пижамка се носи в понделник , в петък я дават за пране.
Пластмасова или друга чаша не са ни искали в нито едната градина и не знам за какво е.
В някой градини пият вода от диспенсър от чашки за еднократна употреба-но впредвид ,че са в група 20 деца и всяко по няколко пъти на ден пие ,не ми се мисли за количеството пластмасов отпадък .
М-и,за задължителните изследвания преди започване на градина,обърни внимание от вашата какво изискване имат за срока и периода ,когато са правени изследванията- важат не много дълъг период и след като са направени ,детето трябва да започне градина.Да не ги направиш от рано и да ти искат после пак да ги повтаряте,вече съм забравила,но ставаха за няколко дни .