Tanitа, разбирам, че ти се иска да дадеш еднакво внимание и на двете, но няма как. Сама си разбрала, че са отделни човечета, макар и родени по едно и също време. Различни характери са и ти първа ще усетиш към кое бебе как да се отнасяш според особеностите му. Ако бебето плаче без видима причина, можеш да изчакаш, за да видиш дали ще се успокои. Чак тогава гушкай и успокоявай. Може и за 5 минути да е, но лека полека ще видиш дали има ефект. Вниманието не може да се дозира по равно между двете. Важното е, че им даваш любов и грижа и те го усещат. Грижи се и за себе си обаче
. Ще има рев и за вниманието на мама, тогава гледай да си по-твърда
.
Това със слинга и раницата е добра идея, но ако можеш да ги избегнеш, е по-добре според мен
. Щото и другата бебка може да има периоди на рев и ще стане... дявол на магаре
. Като понатежат, ръце и кръст няма да ти останат за носене. Пак ще кажа - мама им е много важна, а мама трябва да е здрава, за да може да гушка
. Най-приятелски съвет, от опит.
По ред причини, между които вероятно и по-голям инат и коравосърдечие от моя страна
, избягвах да ги разнасям на ръце без нужда. Под нужда разбирам колики, някакво друго неразположение, мокра пелена и подобни. Насила съм се въздържала понякога да не грабна плачещото бебе, след като знам, че е нахранено, оригнало се е и е сухо, но пак реве. Постепенно се успокояваха. Не съм ги приспивала на ръце. После това ми се отплати, свикнаха да заспиват сами, без да има някой друг в стаята. Моите не бяха и от най-ревливите. Но пък и не заспиваха веднага. Оставях ги да си играят в кошарите, докато заспят, а после влизах да ги завия. Така си създадоха някакъв режим. Да не излезе, че у нас е казарма
. Много ги гушкам, а сега за моя радост и те имат желание
. Е, юнакът по-малко, вече се прави на мъж
.
avallon, д-р Спок е вече само търговска марка
. Книгата е силно осъвременена от други лекари, а от оригинала са останали само кратки цитати. Но съм съгласна с теб, че има културни различия. Все пак с рева, в разумни граници, може да се получи добър резултат.
maury, не съм сигурна до каква възраст е нормално да се затворят фонтанелите, но не се притеснявай излишно, щом педиатърът ти е казал. Ако искаш, посъветвай се и с друг лекар. Доколкото знам, не е проблем да продължиш да даваш вит. Д.