Здравейте и от мен! Последните дни нямах много възможност да пиша, макар че ви следях редовно. Радвам се, че всички сте добре!
Първо искам да поздравя Тути за страхотната новина: две туптящи сърчица!!! Пожелавам ти безпроблемна бременността и две прекрасни и здрави бебета за лятото!
Добре дошла на Н.Д и лека бременност! За съжаление, не мога да ти помогна, подкрепям останалите момичета: говори с лекаря ти.
bebeshok,не мисля, че това са контракции. При мен коремът става много твърд за кратко време и после отпуска. Много е неприятно, но.... При всички положения, напрегнатите и стресови ситуации трябва да се избягват. И на мен ни действаха много зле. При мен много ми помага правилното дишане, на което ни учат на курсовете за бременни. Ако не го бях изпробвала лично, нямаше да повярвам, че може да е толкова положително въздействието върху човек.
Мира, това, което казваш за бързото засищане, мога да споделя, че аз така се чувствам от самото начало. Хапвам две хапки, изпивам две глъдки и вече не мога да дишам. Тежест в стомаха високо горе, уригвания като за свтовно и т.н. Чак последните две/ три седмици нещата се подобриха. Предполагам заради това, че бебко застана в изходно положение много ниско долу и вече не ме притиска толкова високо горе в ребрата. Но продължавам да нямам никакъв апетит.... Качила съм 8/9 килограма. Само корем.Влизам си в роклите отпреди (не във всички, но я някои с по /широка кройка. Признавам си, че си купих някоя друга дреха за бремени, но защото на работа трябва да съм облечена по/делово и нямаше начин. Нали работих до миналата седмица. А и намирам доста хубави дрехи при нас. Има дънки, дънкови поли, красиви ризи и т.н. Това, което много ми харесва за дрехите за бременни тук в Испания е, че платът, който покрива корема е много мек, еластичен и много голям, а не само една тясна банда. По този начин покрива целия корем и не притиска никъде, т. е. много е удобно. Дори си купих някои неща по интернет от китайски гигантски интернет страници за онлайн пазаруване. Изпращат ги безплатно и са на много добро качество. Но трябва да се има предвид, че пристигат за около месец. Но ако си малко по предвидлив, няма проблеми.
Вече мога да се похваля, че съм в болнични от миналата сряда. Контролирам нещата от къщи с мобилния и лаптопа, но все повече предавам щафетата на моята помощничка, защото искам да се дистанцирам колкото е възможно повече. До седмица/две възнамерявам да изпера всичко, което съм приготвила за бебко и да го изгладя. Искам всичко да е приготвено, че Божа работа.... Днес правих последните изследвания на кръв и урина за третия триместър, в понеделник ще ми вземат вагинален секрет, за да видим дали пътят на бебко е чист, във вторник съм при анестесиста за епидоралната и така... вече всичко е подготвено.
Пожелавам ви лека вечер на всички!