lucrecia, браво, че вече сте готови! А чанта за родилното подготвили ли сте? Аз скоро мисля да започна от нея, че тя ми се струва по-спешна. За останалите неща засега май само оглеждаме, но не сме купували нищо.
Цвете, при мен чантата за родилното е лесна. Само едни чехли трябва да сложа и един халат, ако искам. Всичко останало ти го дават в родилното: памперси, пижамки за бебето, шапчици (на дъщеря ми, която се роди в 1:46 часа на 26-ти декември й сложиха червена шапчица на Дядо Коледа
). А за майката: несесер с тоалетни принадлежности, хавлии, нощница и т.н. Дамските превръзки също са подсигурени от болницата.
Иначе напълно съм съгласна с Блу! Ние с нея си се знаем от доста години и тя винаги ми е служила за добър ориентир в много отношения. Използвам възможността, за да й благодаря отново!!!
Аз от дъщеря ми пазя много малко неща. Седем години са си доста време, а и тук всичко, което се купува е много разграмичено дали е за момиче или за момче. Розово и лилаво за момиче и свтло синьо за момченце. Пазех доста неща вначалото, но като видях, че търсенето и на второто ни дете ще отнеме доста време, раздадох всичко с огромно удоволствие. И сега съм много доволна, че чакаме момченца, в частност, и за да не се ядосвам за всички прекрасни роклички, които раздадох
.
Определено, ако има някой, който може да ви даде някои неща или всичко
, не отказвайте. Толкова бързо порастват децата, че няма смисъл. Сега най-важното е да се купят бодита, топли пижамки и то в доста количества, но пак да не се избързва много с количествата, защото зависи колко голямо се роди бебето. Бебето трябва да се чувства удобно преди всичко.
Обръщам се основно към момичетата, които чакате госпожици, защото аз самата при първата ми бременност попадах нееднократно в този капан: има такива невероятни риклички за момиченца, че направо е почти невъзможно да им се устои.... Но не са изобщо практични и са неудобни за бебетат. Но всеки си преценява сам... Също е добра идея да разпределите между близки и приятели, нещата които ще ви трябват, за да не се повтарят подаръците.... Все такива идеи споделям с вас, ако могат да са ви от полза.