Здравейте, бременелки!!!
Редовно ви следя, но определено не съм много активна
... А и няма нищо ново при мен. Всичко се развива нормално, в петък правих рутинните изследвания за втори триместър. Пак включваше тест О Съливан за хестационнен диабет и пак ще проверят стойностите на щитовидната жлеза. Това второто го проверяват отново, защото ми се появи витилиго
. Това са едни бели петна по кожата, които за съжаление не могат да се корегират, защото е загуба не меланина на кожата. Могат да излязат където им скимне... Не се знае какво ги е предизвикало, но по принцип бременността ми може да е била катализаторът, а и стресът поради ИКСи-то преди това, най-вероятно е повлиял много. Но сега, докато съм бреммена и докато кърмя след това, не може да се предприеме никакво лечение.
Следващата сряда съм при акушерката (женска консултация в БГ), за да ми каже резултатите от изследванията. Иначе, миналата седмица, пак акушерката ме сложи на диета!!!! Не можело то до тук да съм качила почти 8 кг.!!! Ами то сега щяло да е голямото дебелеене. Последните месеци... Даде ми една диета за 2000 кал. и да съм я правила... При положение, че сега нямам никакъв апетит и се храня насила, без да злоупотребявам с нищо, ако започна да ям всичко, което е посочено в диетата, означава да ям поне два пъти повече!!! Както и да е... споделям с вас. Тук при нас са луди на темата контрол на теглото на бременните. Съгласна съм, ама.....
Мога също да се похваля, че тези последни седмици се чувставм по-подвижна, по-добре физически. Най-вече изчезна подутият стомах високо горе, което ми даваше едно гадно чувство на гадене, не ми се яде, повдига ми се.... Спя по-добре, коремът ми не ми пречи толкова, както преди, може би защото вече му свикнах
, не ставам да ходя до тоалетна през нощта (преди ми се случваше по 2-3 пъти на нощ)... Така че, мога спокойно да кажа: прекрасно е да си бременна! Другата седмица влизам в третия триместър и предполагам, че нещата ще се променят, но засега, всичко е положително!!!!
Много дълъг стана този пост.... Желая ви много положителни емоции!!!