Нани, не се налага. Според док тя вече е готова да излезе и, ако на мен много ми тежи може да ми "помогне". Аз пък искам, ако няма медицински показатели да си стои, колкото може повече
Това първо раждане ли ти е? Ако е така, изобщо не ти препоръчвам да предизвиквате раждане толкова далече от термин. Та ти имаш 3 седмици още. Да, бебето е готово, но нищо не налага да го карате да излиза. Раждала съм предизвикано и то два пъти, и то след термин. Първия път дори не беше слязло надолу бебето и ми се разказа играта, докато родя. Най-добре е да си тръгне само, ако няма противопоказания за чакането. Тогава раждането е по-лесно и върви повече от само себе си. Иначе хубаво. Ще ти спукат водите, ама като нямаш контракции, ще трябва да ти ги предизвикат и тях. Е, и предизвикано се раждат бебетата, ама по-трудно. Иначе раждах с упойка.
Второто бях решила да чакам до последно да тръгне само, за да си спестя някои трудности от първия път. Да, де, ама се беше запънало и то. Накрая предизвикахме раждане на 10-ти ден след термина. Е, втория път е по-лесно и по-бързо и най-важното - бебето беше заело стартова позиция (още от 36 седмица, но това е друг въпрос; акушерката само ми обясняваше още тогава, че ще раждам. Откъде да знае жената, че съм специалист по преносването?!).
Момичета, то е ясно, че лесно няма. Разбира се, че минава. Ако имате възможност и желание, ползвайте упойка! Успех на всички ви!