Здравейте!
Цветенце, това, което описваш, и на мен ми се струват контракции. Ти в коя седмица си? Щом се засилват, отивай на лекар, пък и да не е твоят. Тук при нас си нямаме наш лекар, ако си по касата. На частно не знам как стоят точно нещата, защото на частно ходя само на консултации, но не мисля да раждам в частна клиника. Казват, че ако има някакви усложнения, частните клиники те изпращат директно в държавните болници. Освен това за преждевременно раждане и неонатос, директно си отиваш в дър. болница. Така че, сметнах аз
, че не си заслужава. Доволна съм от отношението, което получих при първото ми раждане преди години и се надявам така да продължавам.
Мира, права си, че има някои движения, които вече започват да се усложняват, а ми се струва, че много скоро ще станат и невъзможни!!!
Едва влязах в 6-тия месец, но се чувствам доста тромава. Колограмите, които дотук съм качила, не ми се струват чак толкова много: 6 кг. съм отгоре засега. Макар че само коремът е пораснал, но ми се струва, че много повече в сравнение с първата ми бременност. Не си спомням тогава да съм имала такива проблеми. Спях си като ангелче по цяла нощ, нищо не ми е убивало, коремът не ми е пречил, не съм се будила да ходя до тоалетна,... Вярно: не дочаках последните 3 седмици, но не си спомням да съм се оплакала от някакво неудобство. Допоследно съм си вързвала обувките сама и съм си се навеждала без проблеми...
Сега обаче нещата са коренно различни!!!! Дали са повечето годинки..., дали защото е втора бременност и коремът веднага изфръкна..., дали защото е момченце, или от всичко по малко, но трудно мога да си намеря удобна позиция както седнала, така и легнала. Все нещо ми убива, подпира, мушка, кърпа...... Една вечер не съм спала без да се събудя поне веднъж, за да отида до тоалетна. Изобщо: какво да ви кажа, което вече не знаете и не изпитвате вие самите!!! Ноооо-така се става майка! Никой не е казал, че е лесно. Но когато дойде моментът да гушнем нашите съкровища, всичко това се забравя.
Малееее,
колко съм изписала пак... Оставям ви засега, за да поработя малко. Желая ви един усмихнат и слънчев ден! Утре вече е петък!!!!