0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #460 -: Юли 31, 2016, 21:35:06 pm »
Стели,

Пий повече течности, солен айрян и хапвай солени маслини, не оставяй кръвното да ти пада чак до 60/40. Пулс 80 е нормален. Падането на кръвното също ускорява пулса, за да компенсира.
*
« Отговор #461 -: Август 01, 2016, 00:19:57 am »
Момичета, не съм имала време да чета последните страници, минавам да ви кажа, че всичко мина вече, имаме си малка принцеска :) Родихме се 2930 (не 2650 както ни мериха) и 51см :)

Секциото мина много добре, аз бях много притеснена, но просто искам да похваля целия екип на болницата, всички знаете колко се притеснявах и колко недоволна бях за организацията, истината е, че това което се случва в Надежда на 1вия етаж и на горниете няма нищо общо! Просто съм толкова доволна,цял живот ще бъда благодарна за отношението на всяка една акушерка, санитарка, лекар/ка и самата администрация! 2 дни след секциото бях супер свежарка, след 1вото ми секцио бях така чак след 7 дни. На 4тия ден ни изписаха, а на 7мия ден зарязах бебето на майка ми, че голямата кака беше болна и трябваше да я водя на педиатър. Казах на лекарката, че имам и бебе и се притеснявам да не я зарази и тя като ме пита на колко е бебето, в момента в който изрякох "7 дни" осъзнах колко абсурдно е да не съм вкъщи и че съм все пак след коремна операция... :lol: :lol: Така се ражда и още веднъж, от сега ви казвам  :lol: 8) :wink:
Пожелавам ви много успехи, страхотно щастие е  :wink: :wink:
« Последна редакция: Август 01, 2016, 00:21:29 am от Krisi08 »

*
« Отговор #462 -: Август 01, 2016, 00:21:47 am »
Момичета, не съм имала време да чета последните страници, минавам да ви кажа, че всичко мина вече, имаме си малка принцеска :) Родихме се 2930 (не 2650 както ни мериха) и 51см :)

Секциото мина много добре, аз бях много притеснена, но просто искам да похваля целия екип на болницата, всички знаете колко се притеснявах и колко недоволна бях за организацията, истината е, че това което се случва в Надежда на 1вия етаж и на горниете няма нищо общо! Просто съм толкова доволна,цял живот ще бъда благодарна за отношението на всяка една акушерка, санитарка, лекар/ка и самата администрация! 2 дни след секциото бях супер свежарка, след 1вото ми секцио бях така чак след 7 дни. На 4тия ден ни изписаха, а на 7мия ден зарязах бебето на майка ми, че голямата кака беше болна и трябваше да я водя на педиатър. Казах на лекарката, че имам и бебе и се притеснявам да не я зарази и тя като ме пита на колко е бебето, в момента в който изрякох "7 дни" осъзнах колко абсурдно е да не съм вкъщи и че съм все пак след коремна операция... :lol: Така се ражда и още веднъж, от сега ви казвам  :lol: 8) :wink:
Пожелавам ви много успехи, страхотно щастие е  :wink:

« Отговор #463 -: Август 01, 2016, 00:48:50 am »
Krisi08,

Чакахме новини от теб! Радвам се, че всичко е минало добре, не сме се и съмнявали. Честита да ви е прекрасната принцеса! Да сте живи и здрави и да си живеете щастливо заедно!
« Отговор #464 -: Август 01, 2016, 06:45:10 am »
Krisi08, честита принцеса! Да е жива, здрава, много щастлива и много да я слушате! :)
« Отговор #465 -: Август 01, 2016, 08:42:15 am »
Честито, Криси! Да расте много здрава и щастлива! Радвам се, че всичко е минало леко :)

Ох, ето, че АВГУСТ дойде 8O 8O 8O

« Отговор #466 -: Август 01, 2016, 08:57:20 am »
Ади,

При теб също всичко ще мине чудесно и леко! Не се тревожи, с теб сме! :)
*
« Отговор #467 -: Август 01, 2016, 11:19:16 am »
Криси, честито! Да ви е жива и здрава малката бонбонка :) Да расте в много любов и щастие!
Бързо възстановяване на теб!
 :ballons: :balk_7:

*
« Отговор #468 -: Август 01, 2016, 15:24:16 pm »
Честито дъщеричка на Krisi08  :), темата за поздрави:

Още една сбъдната мечта :), честито на мама Krisi08!

*
« Отговор #469 -: Август 02, 2016, 10:05:59 am »
Момичета, помагайте!  osi_12
Какво ще кажете за това?
Изследване чернодробна функция
Ɏфибриноген 6.73 g/L (2.0 -4.5)
Ɉобщ белтък(ТР)  66.70 g/L (60.0 - 83.0)
Ȼбилирубин-общ (BILL-T) 13.60 mkmol/L (3.40 - 21.00)
ȺɋȺɌАСАТ 212.90 U/L < 42.00
ȺɅȺɌАЛАТ 310.90 U/L < 41.00
ȽȽɌ ГГТ (GGT ) 38.00 U/L ɆɀɆЖɀ(10-40)

До сега нямах проблеми, а сега ми се струпват един след друг  :balk_146:

*
« Отговор #470 -: Август 02, 2016, 12:36:28 pm »
rosss, някои вирусни инфекции може да доведат до повишаване на тези показатели, (лекарят ще прецени дали са необходими допълнителни изследвания- хепатит или други), но при завишени килограми и увеличен черен дроб също може да се повишат тези стойности и тъй като беше споделила за инсулинова резистентност си мисля, че може да е свързано.
Предполагам имаш скоро час за консултация със специалист, пиши какво е мнението на лекаря!
« Последна редакция: Август 02, 2016, 13:53:14 pm от marsi »

« Отговор #471 -: Август 02, 2016, 12:54:34 pm »
Рос, спокойно. Всичко ще е наред! Само три от стойностите не са в ред, но наистина може да е свързано с гестационния диабет! Още малко ще избуташ! Пожелавам ти всичко да е наред :)

*
« Отговор #472 -: Август 02, 2016, 12:59:17 pm »
Благодаря, Марси!
Нямам час скоро, но утре ще отида до док от ЖК.
Тези си ги пуснах сама, че вчера забравих да му кажа, че много ме сърби кожата.
Аз, покрай диетата, взех да свалям кг - засега за 14-тина дни 1кг съм назад.
Ще пиша какво е развитието.

Благодаря Крис!

Наистина остана толкова малко...дано да стигнем до термин със здрава бебка!

« Отговор #473 -: Август 02, 2016, 22:16:43 pm »
Рос,

Надявам се всичко да се нареди при теб по-скоро и да нямаш повече притеснения! Пиши какво е казал док от ЖК за изследванията ти.

Момичета при мен започна много да ми се изсушава кожата на корема, да се бели на места и да ме сърби. Мажа я с бадемово масло, но ми успокоява само временно. Вие с какво се мажете?
« Отговор #474 -: Август 03, 2016, 08:34:25 am »
Аз лично с крема на Мустела против стрии.  Мажа се от 4тия месец, почти нямам пропуснат ден, а когато се къпя пак след това, пак мажа. Не ми харесва как мирише, но нито ми изсъхва кожата (а тя по принцип е суха), нито имам стрии. Дано така продължи до и след раждането.

Аз от вчера усещам някакви болки в... хм, как да го кажа, междукрачието. Като че ли срамната кост ме боли при вървене. На преглед съм в петък. Дали е нормално?

Освен това успях да си протъркам бедрата от вътрешната страна с едночасова разходка и походката ми стана съвсем умопомрачителна :?
« Последна редакция: Август 03, 2016, 08:43:20 am от AdeliaMiss »

« Отговор #475 -: Август 03, 2016, 10:08:33 am »
Ади,

Чела съм, че към термин бебето натежава и започва да "слиза по-надолу" като естествена посготовка за предстоящото раждане. Все пак, ако прецениш звънни на док и се консултирай преди прегледа.

Протриването на бедрата може да се избегне или да се поуспокои като си сложиш малко бебешка пудра на бедрата преди и след разходка. Тя намалява триенето и изпотяването в тази област.

Какво раждане планирате с твоя док?
Стискам палци всичко да мине леко и скоро да ни зарадваш с добри новини.
« Отговор #476 -: Август 03, 2016, 15:47:35 pm »
AdeliaMiss, и мен понякога ме боли срамната кост. АГ-то ми каза, че било нормално.
 Реших да се възползвам от по-хладната сутрин, за да купя някои неща. Походих повече и получих леки болки ниско долу.
На мен хемоглобинът ми е малко нисък - 108. Изписаха ми хапченца. Общият белтък е под границата и да съм намалила киселото и соленото.
Хубав ден!
« Отговор #477 -: Август 05, 2016, 08:34:47 am »
Ади,

Какво раждане планирате с твоя док?
Стискам палци всичко да мине леко и скоро да ни зарадваш с добри новини.

Ох, ами днес на прегледа ще стане ясно окончателно. Бебчо миналата седмица беше все още седалищно разположен. Ако и днес е така, ще планираме секцио :( Имах желание и настройка за нормално раждане, но той явно си има собствено мнение...

« Отговор #478 -: Август 05, 2016, 11:07:48 am »
момичета здравейте искам да ви попитам вашия хемоглобин колко е днес си взех резултатите и е 109 паднал е от миналия път беше 118 а и също да ви попитам имате ли проблем с левкоцитите преди 1 месец ми бяха 2,00 сега са 2,6 което също е ниско

« Отговор #479 -: Август 06, 2016, 15:29:36 pm »
Mirados, на кръвните ми изследвания от преди месец хемоглобинът ми е 110, а левкоцитите-13.77. Преди това хемоглобинът ми е бил 115.