0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #400 -: Юли 18, 2016, 21:49:42 pm »
Chris08, и аз ти стискам палци! Сигурна съм, че нещата ще се нормализират.  :bighug:
Момичета, днес бях на преглед при лекаря, при когото ще раждам (живот и здраве). Всичко е ок. Бебчо е главично разположен. С доктора говорихме за нормално раждане! :) Единственото, което ме притесни, е това, че на последната ФМ казаха, че плацентата е първа степен. Днес докторът каза, че е втора.  Чак след прегледа се сетих за тази разлика.
Има ли смисъл да се притеснявам? Възможно ли е разликата да идва от това, че ме гледаха на различни ехографи и различни лекари?

В коя седмица си? Нормално е плацентата да старее и съответно да стане от първа на втора степен.

« Отговор #401 -: Юли 18, 2016, 22:05:21 pm »
Здравей, blue_sky! 32 г.с. съм. Това, което се чудя по-скоро, е дали е възможно за една седмица да се превърне от 1 във 2 степен или причината е в това, че ме гледаха 2 специалисти на различни ехографи. И дали има място за притеснение. Докторът каза, че всичко е наред.
*
« Отговор #402 -: Юли 18, 2016, 22:30:44 pm »
Ох, какво да ти кажа? Не съм специалист, но защо да не е възможно.
При двете ми бременности не помня изобщо да са ми споменавали за степен на плацента. Сигурно го правят нарочно, за да не вземат жените да се притесняват излишно. Западноевропейски подход!
Щом лекарят ти е казал, че всичко е наред, не си мисли нещо друго!

Лека вечер!

*
« Отговор #403 -: Юли 19, 2016, 09:34:25 am »
rosss, имай предвид, че трябва да ограничиш и ориза и картофите, ако наистина имаш ГД. Но според мен трябва да се ограничиш, а не да спреш напълно. Защото ния вървим с 2 седмици напред и док също каза да огранича, аз спрях напълно и от 4,77 кр захар за един месец падна на 3,4. Което е ниско. Но това е изцяло мое мнение. Другата ми чуденка: при ГД плода расте много, а не забавя растежа си. Или се бъркам  :dontknow:
Ох, Поли, мен ендокриноложката, вчера, така ме наплаши, че хич неискам и да виждам за сега картофи и ориз :(
И аз така си мислех за плода, че трябва да е по-едър, но тя каза, че могат да се появят съмнения и при изоставащ плод. (док от ЖК пък измери бебка, че си отговаря на възрастта). Похвали лекаря, който е назначил изследването, обаче, й трябвало допълнително инфо и затова днес отново съм на изследвания и след обяд пак на консултация. Пусна ми пак обременяване + трикратно IRI, гликиран хемоглобин и С-пептиди. Ако днес са зле нещата, ме праща в София в клиника по ендокринология....
Така се моля предното изследване да са го сбъркали нещо и всичко да си ми е в норми...
Стискайте палци  osi_1

*
« Отговор #404 -: Юли 19, 2016, 09:52:11 am »
rosss, не се стряскай, по-вредно е. С подходяща диета и движение всичко ще е наред. Освен глюкоза ще изследваш и инсулина, нали? Мисля, че това е IRI. Важно е, че ти е пуснала още изследвания. Преди години моя C-пептид беше завишен повече от два пъти, бях на диета само зеленчуци и месо и за 2 месеца всичко беше наред. Имаш ли някакви оплаквания, кръвно, странни отоци?
« Отговор #405 -: Юли 19, 2016, 11:25:27 am »
Рос,

Всичко ще се нареди, мила!
Стресът не помага на диабета, така че гледай да не се панираш допълнително. Моя приятелка беше с индикации за гестационен диабет и с диета и двигателен режим роди чудесни здрави близначета. Важното е, че е хванато навреме и вече действаш в посока решение на проблема. Стискам палци за изследванията да излязат добри!
« Отговор #406 -: Юли 19, 2016, 12:45:16 pm »
Момичета, на 10 юли се роди моята дъщеричка! Вече се гледаме вкъщи.

Роси, всичко ще бъде наред, както са казали момичетата с диета и движение доколкоти може.
Цветенце, възможно е да се измени, ако е била  1 към 2 степен. Степените показват зрелостта на плацентата, т.е. със зреенето започва процес на калцификация. Не е проблем изобщо само трябва да се следи дали бебето се храни добре и наддава.
Крис 08, да нямаш ниско разположена плацента. Много се пази и не вдигай тежко. Повече лежане.

Стискам палци на всички момичета!
« Отговор #407 -: Юли 19, 2016, 12:50:40 pm »
Sladka86,

Очаквахме да се включиш с добри новини :) Добре дошла на малката сладкишка! Да е здрава, усмихната и жизнерадостна! На теб бързо възстановяване!
*
« Отговор #408 -: Юли 19, 2016, 14:11:27 pm »
Sladka86 ще ти пусна темичка  :wink:

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51669.0
« Последна редакция: Юли 19, 2016, 14:30:59 pm от f_31 »
« Отговор #409 -: Юли 19, 2016, 16:27:53 pm »
Здравейте  скоро не съм писала , но сега реших да ви питам дали сте имали бактерии в урината защото аз имам и трябва да пускам урина за посявка ... ако сте имали лесно ли се лекува че докторът каза че не е нещо кой знай колко страшно но трябва да се лекува
*
« Отговор #410 -: Юли 19, 2016, 20:20:33 pm »
Момичета, днес в 13:35 проплака и мойто бебче, Христо, 3380гр, 51 см.
« Отговор #411 -: Юли 19, 2016, 20:26:13 pm »
Поли,

Каква чудесна новина! :) Жив и здрав да е малкият сладур Христо! Да ви радва всеки ден и да има безгрижно детство!
На теб бързо възстановяване!
*
« Отговор #412 -: Юли 19, 2016, 20:48:39 pm »
Тогава още изненади след малко от мен  :wink:
Ето, малък подарък, на всички здраве  :P
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51670.0
« Последна редакция: Юли 19, 2016, 20:53:42 pm от f_31 »
« Отговор #413 -: Юли 19, 2016, 21:42:08 pm »
Честито, Поли! Да е жив и здрав и много да радва мама и тати :)

« Отговор #414 -: Юли 19, 2016, 21:48:19 pm »
Здравейте  скоро не съм писала , но сега реших да ви питам дали сте имали бактерии в урината защото аз имам и трябва да пускам урина за посявка ... ако сте имали лесно ли се лекува че докторът каза че не е нещо кой знай колко страшно но трябва да се лекува
Стели, щом докторът ти е казал така, значи няма страшно. Незнам каква е тази посявка на урина, но аз в началото правих изследвания и в урината откриха някакви бактерии, но се оказа, че нямам нищо. Бяха ми дали пластмасова чашка и като я върнах в лабораторията с урина, дори не я затвориха. Оставиха е върху едно листче и си тръгнах. Урината, която бях дала не беше стерилна. После направих тампон и нищо не откриха. Успех

« Отговор #415 -: Юли 19, 2016, 21:55:27 pm »
Ами самата посявка представлява стерилна урина поставена върху различни бактерии и тези който започнат да се развиват във урината значи това са бактериите и трябвало да се лекуват ... и аз вече два пъти давах урина за изследвания за да се потвърди дали наистина има бактерии но и аз забелязах че в една чашка с листче и нито капаче нито нищо ... да се надявам че и моята работа ше се окаже като твоята , че бактериите в урината говорели за инфекция на бъбреците или пикочните канали и се пият антибиотици мен това ме притеснява 😃
« Отговор #416 -: Юли 19, 2016, 22:23:47 pm »
Не бърЗай да се тревожиш! Дано всичко е наред :)

*
« Отговор #417 -: Юли 19, 2016, 23:50:28 pm »
SteliNiki, и аз имах бактерии в началото на бременността, слагах 5 дни вагинални и се оправих. Миналата седмица пак имах, пуснах стерилна и излезе чиста. Аз винаги си взимам от аптеката контейнерче за стерилна урина,в чашка не давам
*
« Отговор #418 -: Юли 20, 2016, 13:00:39 pm »
Здравейте, момичета :)
Какви хубави новини съм пропуснала вчера :)

Сладка, Поли, честити да са ви бебешорчетата! Бързо възстановяване! :bighug: :ballons:

СтелиНики, и аз като Поли, винаги нося стерилна урина, дори да не се изисква такава. Контейнерчето си е с капаче, а и се избягва попадането на случайни бактерии при даването на обикновена урина. Дано да не ти се налага да лекуваш бактерии! Но, това е често явление при бременните и си се назначава лечение.

Отново ви благодаря за подкрепата, момичета  :bighug:
След изследванията от вчера, се оказа, че за 3дни диета (в които се тъпках с плодове, а не е трябвало) съм свалила захарта ( и на трите часа) в нормални граници. Глекирания хемоглобин показа, че предходните месеци захарта ми е била ОК. С-пептида също е в граници (ендокриноложката коментира, че панкреаса ми имал още запас). НО инсулина е ужас! На гладно си е в референтни граници, но след обременяване толкова много скача... Панкреаса ми произвежда инсулин като луд на първия и втория час. Нома индекса ми (3.5) показва, че съм в рискова група за диабет. Излиза, че съм с инсулинова резистентност :( което не отменя рисковете за бебка и за мен :( Продължавам с диетата и ме праща за консултация в клиника по ендокринология акад. Ив. Пенчев. Някой да има досег с нея?

Отивам да горя глюкоза ;)  :cross:
А на вас хубав ден :)

« Отговор #419 -: Юли 20, 2016, 15:01:12 pm »
Rosss, това се намира в Майчин дом, като влезеш през централната порта, подминаваш високата сграда вляво и следващата веднага по-ниска сграда  - там се намира. Като влезеш в нея, слизаш на ниво -1 /минус едно/, то си пише "Ендокринология". Има Регустратура и ще те упътят. Там работят страхотни лекари. Аз ходих там преди 10-ина дни, че имам проблем с ТСХ и ме прегледа д-р Начев.