Jbrul ти си ми писала преди 5 страници сигурно, обаче точно към края имам много работа и не мога въобще да ти отг от 5 дни сигурно...
Аз съм в сесия вече, та...и аз кой знае кога ти отговарям
, НО... По споделеното за раждането ти във Франция,
с уговорката че говоря за болницата, в която аз раждах - не виждам особени разлики, да не кажа никакви. Бях си сама в стая, с придружител, просто моят избор беше мама, а не бившият ми съпруг. Той припада като види игла...егати "подкрепата" е.
В реанимация изкарах около 2 часа (говорейки по телефона). Бебето не съм искала да го обличам в мои дрехи, че затова не съм. Забранено - не е. Просто не ми е било важно и ми беше по-удобно да е в техни, честно. Също така ми беше по-удобно да го къпят те докато сме там и да спи в "аквариума" нощем, а не че не е можело и аз да ги върша тези неща, или да си е при мен 24/7. Като му ударя чертата - разлики не виждам от описаното за първото ти раждане, освен, че самостоятелна стая и придружител (таткото при теб) - струва нещо допълнително в нашите частни клиники, да. Тук това не е "стандарт" (според мен следва да бъде, ама това е друга тема). За свижданията т.е. посещения при нас - също нямаше часове и ограничения.
Не се настройвай "анти" сега, само защото нещата не са 1:1 както са били предишния път. И това не означава непременно, че са по-зле, само защото се случват тук. Освен това, когато си плащаш - можеш и да изискваш все пак и да поставиш и своите условия за това и онова (в разумни граници). Под "разумни" - имам предвид такива, които не объркват медицинската дейност на съответната клиника и не пречат на други пациенти и пр. Като искаш свои дрехи за бебето си - значи така ще е и никой няма право да ти отказва с аргумента: "ама при нас по принцип...". В България - правата ти за всичко, са нещо, което трябва да си потърсиш и защитиш, не очаквай някой да ги мисли вместо теб самата. Това са разликите с Франция главно, иначе по същество - няма особени за самото раждане в частна клиника. За държавните....не се наемам да коментирам, понеже ще е преразказ все пак.
Леко и успешно да е, пък съм убедена, че сегашните ти тревоги са наистина напразни