Здравейте, бъдещи майки!!!
Писали сте, писали.... Не мога да ви изчета!
Първо да поздравя новите попълнения: Hecate, bebeshok, DreamOn y hristinata. Надявам се да не пропускам някого!!! Безпроблемна бременност ви пожелавам!
Мира, Цвете, благодаря ви, че питате за мен!
Съжалявам че съм ви притеснила. Последна командировка бях в края на миналата седмица, после почивните дни (тук се почиваше и в понеделник и вторник) имахме посещение вкъщи и не съм могла да погледна форума.
Иначе всичко е наред с бебко и с мен. Слава Богу! В понеделник бях при моя лекар и всичко е ОК. Голямо бебе! 2010 гр. тежи според измерванията. Това каза доки: "Освен, че е голямо бебето, няма какво друго да отбележа, само че всичко е первектно." От самото начало излиза по-голям с почти две седмици: 10-11 дена, но не е причина за безпокойство, понеже моите изследвания са в норма (гестационален диабет). Доки казва също: за твоята височина (175 см.) е нормално да е голямо. Таткото също не е малък... Екографията измести термина ми за 23 декември, но това е Божа работа. Дъщеря ми се роди в 37с.+2 дена и тежеше 3175 гр., така че историята се повтаря!
Мира, с глас се смях за процедурата ти по обуване на чорапи!!! :lol:Сигурно шоуто си заслужава да бъде заснето... Да не те издебне съпругът ти и да ти направи някое видео клипче. Много се крие това вашето бебче... иска да ви изненада! Аз не бих изтърпяла толкова време. Любопитството направо би ме изяло отвътре.
Яна, за боята за коса, ще споделя моя опит. По принцип, аз се боядисвам на всеки 40-45 дена със съвсем нормална боя. Когато разбрах, че съм бременна, два поредни пъти използвах боя без амоняк, но вече втори път се боядисвам с предишната, която има амоняк. Не съм забелязала да ми действа по някакъв особен начин...
Темата за килограмите пак се е разисквала тези дни... Колко килограми е препоръчително да се качат по време на бременността зависи много и от структурата на всяка една жена и от килограмите й преди да забременее. Чела съм, че някъде около 11-16 кг. отгоре се считат за нормални. Личното ми мнение е, че килограмите трябва да се контролират без да се стига до крайности. Никакви диети по време на бременност, но здравословното хранене е задължително. Ако няма противопоказания, умереното спортуване и движението са, ако не задължителни, то поне много препоръчителни. С дъщеря ми качих 12 кг. Засега съм + 8 кг., но трябва да отбележа, че при тази бременност страдам определено от липса на апетит. Все съм наядена, все ми е тежко горе в стомаха, постоянно се оригвам... Имам огромно желание да ми се дояде нещо, а не винаги да ям нещо по задължение... Наблягам на плодовете, това е единсвеното, което е задължително в менюто ми, защото освен всичко ми помага много за редовно ходене до тоалетна. Взимам си редовно витамините за бремени.
Физически сега се чувствам много по-добре от преди няколко месеца. Много по-подвижна, спя по-добре, обувам си чорапи и обувки без някакъв проблем... Малко ми е странно, но явно всяка бременност е различна. Все още работя с нормалното ми темпо, но отределено вече се поизморявам доста. Особено следобедите ги понасям доста по-тежко.... Сигурно в близките 1-2 седмици ще си взема болничен. Макар и да продължавам да работя от къщи, но поне с друго темпо. По принцип, тук няма определен срок преди термина, в който излизаш в майченство. Бременността не е болест! Това е принципът, по който се ръководят тук. Но мога да си взема болничен (може и да ми го откажат...), ако има причина затова. Осмият месец понякога е достатъчно основание, за да ти го дадат, но....
Малеее, колко съм изписала.... Дано не ви отекча с моя дълъг пост! Пожелавам ви един прекрасен ден!